«Είναι μεγάλη η ανάγκη του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει και για τις αιτίες της ήττας και πως θα γίνει η ανάκαμψη»

0
287

Δεν ξέρω καλά τον Στέφανο Κασσελάκη αυτό παραδέχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος συμπληρώνοντας πως δεν γνωρίζει τις απόψεις του κ. Κασσελάκη για καίρια ζητήματα που απασχολούν την πολιτική του στρατηγική. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στην Καβάλα την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και στις δηλώσεις του μίλησε για τις σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την εκλογική ήττα και την διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής.

«Δεν είναι και πολύ κομψό να σχολιάζεις τους συνυποψήφιους σου, τον κ. Κασσελάκη δεν τον ήξερα, δεν τον έχω γνωρίσει ούτε στο κόμμα ούτε στα κινήματα. Προφανώς φέρνει και αυτός το δικό του στίγμα για πολλά πράγματα, μπορεί να συμφωνήσω για παράδειγμα με αυτά που λέει για τα δικαιώματα, εγώ θα τα υιοθετούσα ανεπιφύλακτα αλλά δεν ξέρω πως σκέφτεται για πράγματα όπως πως αντιμετωπίζεις τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, πώς αντιμετωπίζεις την ενεργειακή φτώχεια ή τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν έχει πάρα πολύ χρόνο να μας πει για αυτά αλλά νομίζω ότι είναι ποιο άγνωστο στοιχείο από τους άλλους τέσσερις».

Για το αν είναι «συμβατές» οι απόψεις του με το κόμμα είπε «Αυτό θα το αποφασίσουν αυτοί που θα έρθουν να ψηφίσουνε, ο κόσμος έχει κρίση, έχει γνώση, διαβάζει. Υπήρχαν 5 ομιλίες στο διαρκές συνέδριο που νομίζω ότι πήγε πάρα πολύ καλά και οι ψηφοφόροι και οι φίλοι και αυτοί που θα’ ρθουν να γραφτούν στις 10 Σεπτεμβρίου, δηλαδή αυτή την Κυριακή που μας έρχεται μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν».

«Είναι μεγάλη η ανάγκη του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει και για τις αιτίες της ήττας και πως θα γίνει η ανάκαμψη, έχω καταθέσει και προτάσεις για την οικονομία, για την κοινωνία, αλλά και για το ίδιο το κόμμα μας. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάκαμψης για την ταυτότητα του, για τις αναφορές του, για το ανανεωμένο προγραμματικό λόγο του και συγχρόνως αυτό να το συνδυάσει με την έντονη αντιπολιτευτική τακτική που χρειάζεται. Απλώς εγώ σημειώνω ότι η αντιπολίτευση που κάνεις η καθημερινή για την τρέχουσα πολιτική είναι πιο βαθιά αν ξέρεις που θέλεις να πας, αν ξέρεις ποιο είναι το όραμα σου, για την κοινωνία, για την οικονομία, για το πολιτισμό και για πολλά άλλα πράγματα».

«Όταν αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από 15 χρόνια στην ηγεσία είχα το άγχος ότι θα δυσκολευτούμε να βρούμε τα βήματά μας, αλλά νομίζω ότι τα πρώτα αντανακλαστικά είτε από την πολιτική γραμματεία είτε από την κεντρική επιτροπή είτε από τους ίδιους τους υποψηφίους δείξανε πολύ θετικά στοιχεία, έχει γίνει μία πολύ σοβαρή συζήτηση όπου ο κόσμος θα δει ότι σε πάρα πολλά συμφωνούμε αλλά υπάρχουν αποχρώσεις, όπως το λένε οι μουσικοί παραλλαγές στον ίδιο σκοπό, και νομίζω ότι ο καθένας και η καθεμία έχει βάλει το στίγμα τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ