16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Έχει μεγάλη σημασία έχει η σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου, ένα προοδευτικό σώμα που να μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις στις Βρυξέλλες»

Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν ανησυχίες για την οικονομική τους κατάσταση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσδοκίες τους από την ζωή σημειώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευάγγελος Αντώναρος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο προεκλογικό τοπίο, τις συνθήκες αβεβαιότητας μέσα στις οποίες οι Ευρωπαίοι οδηγούνται στις κάλπες και την ανάγκη να προκύψει μία προοδευτική ευρωβουλή που θα πάρει διαφορετικές αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα της Ένωσης.

«Είναι μια διαφορετική διαδικασία οι ευρωεκλογές γιατί η ψήφος είναι σε όλη την επικράτεια, αλλά δε μπορεί κανείς να πάει παντού, είναι κάτι πολυέξοδο και ευχαρίστως να επικοινωνούμε πολλές φορές με τους συμπολίτες μας από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για να τους ενημερώσουμε για το πρόγραμμα μας. Συχνά τα ψηφοδέλτια περιλαμβάνουν και νεότερα πρόσωπα λιγότερο γνωστά μεν στους πολίτες, σε όλη τη χώρα, αλλά με πολύ καλό λόγο, με βαθιές γνώσεις στα προβλήματα και με πολύ καλή παρουσία και το λέω όχι μόνο για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που τους γνωρίζω προσωπικά έναν έναν και κάθε μία ξεχωριστά αλλά και τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων βεβαίως».

«Εμείς πάντως κάνουμε την δουλειά μας, πηγαίνουμε συνεχώς σε συγκεντρώσεις γιατί η Αττική είναι μία τεράστια περιοχή 4 εκατομμυρίων ανθρώπων με δύσκολα προβλήματα στη συγκοινωνία και τις αποστάσεις και τρέχουμε από τη μια πλευρά στην άλλη, προσπαθούμε λοιπόν να πιάσουμε κάθε πολίτη και να του εξηγήσουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε στη χώρα. Πολλές φορές οι πολίτες δεν συνειδητοποιούν πόσο μεγάλη σημασία έχει η σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου, έτσι ώστε το ευρωκοινοβούλιο που θα προέλθει από την κάλπη στις 9 Ιουνίου να μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις στις Βρυξέλλες. Γιατί ανάλογα με την σύνθεση θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις σε θέματα κοινωνικά που μας αφορούν όλους, αλλά και στα θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία δυστυχώς παραβιάζονται σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και στη δική μας, για αυτό πρέπει η ευρωβουλή να είναι προοδευτική, δημοκρατική, να κοιτάει στο μέλλον για να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή»

«Αυτό είναι το οποίο απασχολεί τους ανθρώπους χωρίς να χρησιμοποιούν αυτή ακριβώς τη λέξη, αλλά βλέπουνε τα δικαιώματά τους, βλέπουνε τις προσδοκίες τις οποίες έχουν να απειλούνται από την οικονομική κρίση, από την απορρύθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων από την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω της αλλαγής λειτουργίας των επιχειρήσεων, από την κατάρρευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όλα αυτά τα θέματα είναι θέματα και ευρωπαϊκά, κοινωνικά αλλά και εθνικά για κάθε μία χώρα ξεχωριστά».

«Θα σας πω την αλήθεια πιστεύω ότι ο πολίτης κρίνει με βάση τα προβλήματα που τον απασχολούν και τον αγγίζουν άμεσα, δηλαδή τα δικά του προβλήματα, τα ελληνικά προβλήματα, τι μένει στην τσέπη του και αν από τη μέση του μήνα και μετά έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να έχει λεφτά να πάει στο σούπερ μάρκετ να πάρει τα χρειώδη για την οικογένειά του, αυτό είναι το σημαντικό. Το νοιάζει αν μπορεί να πληρώνει το φροντιστήριο του παιδιού του, αν μπορεί να κάνει ένα βασικό προγραμματισμό για την ζωή του, όλα αυτά τα θέματα είναι που τον απασχολούν. Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι, πολύ πρόσφατα έγινε μια αντίστοιχη μελέτη στη Γερμανία, που έβγαλε ότι το 72% των Γερμανών έδειξε ότι τα ίδια αντιμετωπίζουν. Αυτό ακριβώς πρέπει να δούμε, πως θα συγκλίνουμε και εμείς με την Ευρώπη, πως θα μπορέσουμε να βρούμε κοινές λύσεις, οι μικρή που είμαστε εμείς με τους μεγάλους που έχουνε διαφορετικές δυνατότητες στην οικονομία τους».

«Είχαμε φτάσει σε κάποια στιγμή να έχουμε το 70% αν θυμάμαι καλά του μέσου μισθού του ευρωπαίου που έχουν πολύ καλύτερα μισθολογικά επίπεδα, αυτό έχει αλλάξει, είμαστε στον πάτο, μόνο πάνω από τη Βουλγαρία. Αυτό πρέπει να το δούμε, με μισθούς πείνας οι οποίοι απλώς βοηθούν κάποιον να γεμίσει το τραπέζι του και με τον τρόπο που το γεμίζει, δεν λύνονται τα προβλήματα, δεν καλύπτουν τις προσδοκίες που πρέπει να έχουμε από τη ζωή, δεν μπορεί απλώς μέρα με τη μέρα να δει πως θα επιβιώνει δίχως να ζει καν».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles