16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Με τον πόλεμο σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή οι χώρες της Ε.Ε. νιώθουν ότι είναι ώρα να συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή άμυνα»

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή πλέον οι χώρες της Ευρώπης νιώθουν την απειλή και τον κίνδυνο για την ακεραιότητα τους και ανοίγει η συζήτηση για την ευρωάμυνα και τον ευρωστρατό εξήγησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ Γεώργιος Μπλιούμης. Ο ίδιος μίλησε για τις επιτυχίες της χώρας μας σε θέματα άμυνας, την συνεργασία του με τον πρώην υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και το ταμείο άμυνας στην Ευρώπη για την θωράκιση των κρατών μελών της.

«Έχοντας συμμετέχει σε αναρίθμητες αερομαχίες έμαθα αψηφώ τον κίνδυνο και να υπερασπίζομαι τους ουρανούς και τα σύνορα της πατρίδας μας, τα δίκαια και τα δικαιώματα του ελληνισμού. Ως αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας έδειξα αποφασιστικότητα, εγρήγορση, επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στην υλοποίηση όλων αυτών των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έδωσαν το άλμα προς το μέλλον της πολεμικής μας αεροπορίας με αποκορύφωμα την αγορά και την έλευση των μαχητικών αεροσκαφών ραφαλ σε πρωτόγνωρα μικρό χρονικό διάστημα του ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης έως την παράδοση, που έχουν δώσει τόση χαρά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και θωρακίσανε τη χώρα μας με την πρόθεση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη να ενισχύσει την άμυνα της πατρίδας μας και να καταστήσει την Ελλάδα πυλώνα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

«Από τα προηγούμενα μου καθήκοντα συνεργάστηκα με τους ομολόγους μου των άλλων κρατών στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε όπου και εκεί έκανα σκληρές διαπραγματεύσεις για το συμφέρον της πολεμικής μας αεροπορίας και το συμφέρον και της Ελλάδας. Άρα δηλαδή ξέρω να μάχομαι, να διαπραγματευόμαι σε αυτό το επίπεδο της Ευρώπης και ευελπιστώ οι Έλληνες με την ψήφο τους να μου δώσουν το δικαίωμα να συμμετέχω στη νέα ευρωβουλή, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια και το συμφέρον της πατρίδας μας. Ο υπουργός της καρδιάς μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος, πολύ γρήγορα έδειξε την πνευματική οξυδέρκεια του και την ικανότητα να αφομοιώνει αυτή την αεροπορική γνώση και τεχνολογία και ενώ δεν είχε πρότερη εμπειρία, να αγωνίζεται από τη θέση του ως υπουργός Άμυνας δίνοντας τις δικές του μάχες για να έρθουν όλα αυτά τα οπλικά συστήματα και ειδικά τα ραφάλ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είχα την αμέριστη εμπιστοσύνη του και την υποστήριξή του και με τη βοήθεια του έγιναν όλα αυτά πραγματικότητα και χαιρόμαστε όλοι οι Ελληνες για τα επιτεύγματα αυτά, αν δεν είχα αυτόν τον προιστάμενο για υπουργό που πολύ γρήγορα κατανόησε την σημασία της αεροπορίας στην άμυνα της χώρας δεν θα είχαμε αυτά τα άμεσα αποτελέσματα. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες και ο μέσος χρόνος από την υπογραφή της σύμβασης έως την έλευση των αεροσκαφών είναι συνήθως 5 με 7 χρόνια. Και όμως με την σκληρή δουλειά και τη συνεχή προσπάθεια καταφέραμε να φέρουμε αυτά τα αεροσκάφη πολύ γρήγορα και όχι μόνο αυτά, υπάρχουν και μια άλλη πληθώρα εξοπλιστικών προγραμμάτων που με τη δική του συνδρομή και την στήριξή του καταφέραμε να υπογράψουμε αυτές τις συμβάσεις και να υλοποιούνται σε μικρό χρονικό διάστημα».

«Έτσι διασφαλίζοντας την ασφάλεια της χώρας, της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή έρχονται και επενδύουν τα κεφάλαια τους ξένοι επενδυτές γιατί κανείς δε θα επένδυε σε ένα περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους. Το βλέπουμε αυτό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με μία οικονομική ανάπτυξη που μετά από τόσα χρόνια μνημονίων και πανδημίας που οι οικονομίες όχι μόνο η δική μας ήταν σε ύφεση».

«Μέχρι τώρα η Ευρώπη δεν είχε κάποια απειλή για αυτό η οποιαδήποτε κίνηση για τον ευρωστρατό ήταν σε λανθάνουσα κατάσταση, τώρα όμως με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όλες οι χώρες αισθάνονται την απειλή και νιώθουν ότι ήρθε ο καιρός, ήρθε ο χρόνος, να συζητήσουμε για την ευρωπαική άμυνα, και ο πρωθυπουργός μας Κ. Μητσοτάκης το ανέδειξε με την ίδρυση ταμείου άμυνας όπου όλες οι χώρες θα χρηματοδοτούνται για την θωράκιση της άμυνας τους. Έτσι η αμυντική μας βιομηχανία θα εξυγιανθεί και θα μπορεί να αντλεί πόρους από την Ε.Ε. για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και νέες δουλειές και έτσι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θα είναι πάντοτε προς το καλύτερο και δεν θα αναγκάζονται τα παιδιά μας να φύγουν σε κάποια χώρα της Ευρώπης για να συνεχίσουν το επάγγελμα τους και θα μείνουν εδώ στον τόπο μας».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles