25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Δεν διακρίνω διαφορές στις πολιτικές θέσεις, η αποχώρηση πρέπει να έχει και ένα πολιτικό επίδικο που σήμερα δεν υπάρχει»

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, σύντομα θα περάσει η μπόρα της εσωστρέφειας και στο επερχόμενο συνέδριο θα ξεκαθαρίσουν όλα για το πώς θα πορευτούμε από δω και πέρα εξήγησε ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης για την κατάσταση στο κόμμα. Ο ίδιος μίλησε για τις αποχωρήσεις, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει πολιτικό επίδικο σε αυτές αλλά και στις διαδικασίες για το συνέδριο που θα γίνει τον Φλεβάρη.

«Είμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης θα έλεγα, βλέπουμε σιγά-σιγά να δημιουργείται ένα πολιτικό κέντρο, βλέπουμε ανθρώπους να αναλαμβάνουν καθήκοντα στο ΣΥΡΙΖΑ και να συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα και να φαίνεται μία διάθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει μπροστά. Αν αυτό δείχνει σημάδια υγείας, μένει να το δούμε, έχουμε τα πρώτα σημάδια ότι ο χώρος αντιδρά, δηλώνει παρουσία και σιγά σιγά θα αποκατασταθούν οι πληγές. Σε στελεχιακό δυναμικό οι απώλειες είναι μεγαλύτερες από ότι στην βάση, σε στελεχιακό δυναμικό μπορούμε να πούμε ότι οι απώλειες είναι μεγαλύτερες από ότι στην κομματική βάση, σε στελεχιακό δυναμικό κοντεύει το 1/3 της κεντρικής επιτροπής».

«Αυτό δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα μέλη του κόμματος, δεν βλέπουμε να έχουμε μεγάλες απώλειες, βεβαίως υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτή την επιλογή να φύγουν, ίσως περισσότερο στεναχωρημένοι από όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και όχι επιλέγοντας εάν θέλετε να πάνε κάπου αλλού, να πάνε σε άλλο κόμμα. Η μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων που αποστασιοποιούνται είναι λόγω του ότι δεν συμφωνούν με αυτή την εσωτερική διαμάχη και κόντρα η οποία μαίνεται εδώ και μήνες αλλά νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που με τον καιρό θα δοθεί η δυνατότητα επανόδου σε όσους κάνανε αυτή την επιλογή».

«Αυτοί που αποχώρησαν έχουν κάνει μία επιλογή και αποχώρησαν, νομίζω ότι η στάση τους θα κριθεί από τις θέσεις τις πολιτικές θέσεις που θα πάρουν και αν αυτές θα είναι διαφορετικές από τις θέσεις που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτή τη στιγμή εγώ δεν διακρίνω διαφορές στην εκφορά του πολιτικού λόγου ούτε στις πολιτικές θέσεις. Άρα για να αιτιολογηθεί αποχώρηση πρέπει να υπάρξει και ένα πολιτικό επίδικο, δεν υπάρχει αυτό τώρα και δε ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Άρα οι πάντες θα κριθούμε στο επόμενο διάστημα και από τη θέση που θα πάρουμε και από τις δράσεις και από την πολιτική την οποία θα ασκήσουμε, αυτό που είναι απαραίτητο να ασκηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αφού είναι αξιωματική αντιπολίτευση και πρέπει να παίξει το ρόλο που οι πολίτες δώσανε στο ΣΥΡΙΖΑ, άρα λοιπόν να κάνει αντιπολίτευση, να εκπροσωπήσει και τις ανάγκες των πολιτών έτσι όπως φαίνεται ότι είναι αυξημένες λόγω της κατάστασης που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία και των προβλημάτων λόγω της πολιτικής που ασκείται από την Νέα Δημοκρατία. Βλέπουμε τι γίνεται τώρα με το φορολογικό, βλέπουμε τι γίνεται με την ακρίβεια που μας πονά όλους, βλέπουμε τι γίνεται στην υγεία, στην παιδεία, πράγματα που χρειάζονται παρεμβάσεις».

«Περιμένουμε από τους αποχωρήσαντες να δούμε την στάση τους, να δούμε την σύσταση και την Κ.Ο. του κόμματος όπως ακούγεται αλλά κυρία περιμένουμε να δούμε τις παρεμβάσεις που θα κάνουνε που έχουν σχέση με τον ελληνικό λαό. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας με το κόμμα έτσι όπως θέλουμε, έτσι όπως ο ελληνικός λαός θέλει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαχητικός, δυναμικός και να στηρίζει τα συμφέροντα του, έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία όλο αυτό να το κάνουμε με απόφαση πολιτική μέσα από το συνέδριο μας που οι διαδικασίες του θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες. Το συνέδριο θα γίνει 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου και στις 9-10 του μήνα που έχουμε την κεντρική επιτροπή θα εκλέξουμε την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και την επιτροπή θέσεων. Άρα μπαίνουμε στη τελική ευθεία για το συνέδριο και εκεί θα συζητήσουμε με όλους και αυτά που γίνανε στις εκλογές και αυτά που γίνανε μετά και είναι μία ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα έτσι ώστε να μην μένουν κρυμμένα κάτω από το χαλί, να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις μας ώστε να πάμε με καλύτερες προοπτικές το επόμενο διάστημα».

«Μέσα στις αποχωρήσεις τοπικών στελεχών είναι πια και ο πρώην βουλευτής ο κ. Παπαφιλίππου, αλλά από κει και πέρα οι αποχωρήσεις που έχουμε είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το θέμα είναι ότι από τις συζητήσεις που κάνουμε αυτό τον καιρό και με την προοπτική ότι την Κυριακή θα κάνουμε την πρώτη μας συνέλευση και μετά από όλα αυτά, δείχνει την διάθεση των συντρόφων μας να συζητήσουμε, να παραμείνουν στο κόμμα και να παλέψουν μέσα από αυτό τις θέσεις μας. Βλέπω ότι πέρασε πια η φασαρία και η εσωκομματική εσωστρέφεια που δημιουργήθηκε, νομίζω ότι από δω και πέρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας προς την κοινωνία».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles