19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

Αν όλα αυτά είχαν λεχθεί προεκλογικά τα αποτελέσματα των εκλογών θα ήταν πολύ διαφορετικά»

Τα παράπονα για τον παράλογο τρόπο με τον οποίο θα φορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο άκουσαν από τους εκπροσώπους πολλών σωματείων και επαγγελματικών φορέων, οι βουλευτές Καβάλας που βρέθηκαν στην συνάντηση που έγινε την Κυριακή. Εκεί παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καβαθά παρουσιάστηκαν τα επιχειρήματα περί αδικίας του νομοσχεδίου καθώς και το τι θα πληρώσει ο κάθε κλάδος επαγγελματιών, όπως εξήγησε στον Alpha Radio ο πρόεδρος του ΟΕΒΕΕ Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος.

«Στην σύσκεψη που έγινε στον ΟΕΒΕΕ βρέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο κ. Πασχαλίδης και η κ. Δεληκάρη, ο κ. Λαζαρίδης δεν ήρθε για λόγους υγείας και έστειλε εκπρόσωπο. Η συνάντηση έγινε παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΚΕ, είναι η οικονομική και κοινωνική επιτροπή που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ότι όλα τα νομοσχέδια πρέπει να περάσουν από εκεί, ώστε να γνωμοδοτήσει και μετά να έρθει σε δημόσια διαβούλευση. Αυτό δεν συμβαίνει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν έχει πάει στην ΟΚΕ και μας το διαβεβαίωσε ο κ. Παπαργύρης που ήτανε στην συνάντηση αυτή».

«Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ήταν εκεί όλα τα Επιμελητήρια, όλα τα σωματεία, ο ιατρικός σύλλογος και οι δικηγόροι, οι φαρμακοποιοί όλοι ήταν εκεί για ακόμη μία φορά μέσα σε μία βδομάδα για να πιέσουν και να δηλώσουν την αδικία αυτού του νόμου. Γίνανε τοποθετήσεις ξεχωριστά με παραδείγματα για το τι θα συμβεί στον κάθε κλάδο με αυτό το νομοσχέδιο. Καθοριστικό ήτανε το παράδειγμα των λογιστών που έχουν κάνει την εφαρμογή υπολογισμού του φόρου που θα πληρώσει κάποιος με το νέο νομοσχέδιο και όλα αυτά ήταν μία πολύ καλή απόδειξη για τους βουλευτές μας να κατανοήσουν και να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος».

«Τους βουλευτές τους είδαμε προβληματισμένους, κανένας δεν είπε ότι δεν έχουμε δίκιο και αυτό που δεσμεύτηκαν είναι να κάνουνε οποιαδήποτε προσπάθεια περνάει από το χέρι τους, διότι σήμερα (χθες) τελειώνει η δημόσια διαβούλευση και θα ξεκινήσουν κάποιες επιτροπές να δουλεύουν το νομοσχέδιο, θα κάνουν προσπάθεια για να υπάρξουν διορθώσεις ή να αφαιρεθούν κάποια άρθρα και να βελτιωθεί γενικότερα το νομοσχέδιο όλο. Φυσικά και δεν θα αποσυρθεί όπως εμείς ζητάμε αλλά ας ελπίσουμε ότι όλες αυτές οι προσπάθειες θα φέρουν αποτέλεσμα προς το καλύτερο».

«Τους είπαμε πως αν όλα αυτά είχαν λεχθεί προεκλογικά τα αποτελέσματα των εκλογών θα ήταν πολύ διαφορετικά, το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι καθώς γνωριζόμαστε όλοι μας, είμαστε μία μικρή πόλη, εξεπλάγην όταν είδαν όλους μαζί αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι φίλοι μου και καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι κάτι το οποίο με τη χθεσινή συγκέντρωση είναι το μήνυμα, καταλάβανε τι συμβαίνει και τι θα έρθει αν περάσει το νομοσχέδιο, αυτό το μήνυμα πρέπει να μεταδοθεί και κεντρικά για να αλλάξουνε αρκετά από αυτά που υπάρχουν στο νομοσχέδιο».

«Ο κ. Καβαθάς εκπροσώπησε όλους τους κλάδους και τα σωματεία που ανήκουν στη ΓΣΕΒΕΕ, για αυτό και δεν πήρε το λόγο κάποιος από τα σωματεία, έκανε μία εκτενή αναφορά σε όλα αυτά τα προβλήματα ανά κλάδο και στα τεχνικά επαγγέλματα και στους ελεύθερους επαγγελματίες και έδωσε και αυτός το στίγμα ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, ότι δεν ερωτήθηκε κανένας κοινωνικός εταίρος, περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις που φαίνεται ότι πιάνουν τόπο και ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Το νομοσχέδιο αυτό ενισχύει την φοροδιαφυγή γιατί πολλοί θα αποφεύγουν πλέον να κόψουν τιμολόγια γιατί δεν έχει νόημα αφού θα πληρώσουν με τον τεκμαρτό τρόπο. Από την άλλη θα αποκρύπτει εργαζόμενους ή θα μειώσει τους εργαζόμενους τουλάχιστον που φαίνονται για να καταφέρει να έχει μικρότερο φόρο. Όλα αυτά τα είδαμε χθες σε παραδείγματα, τι γίνεται στο να έχει 2 ή 5 εργαζόμενους, και τα είδανε και οι βουλευτές αυτά για να ξέρουν τι θα γίνει ακριβώς».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles