25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Δεν χρειάζεται να γίνουμε ένα, αλλά να δράσουμε μαζί ως απάντηση στο κοινό εχθρό»

Δε συμφωνώ ο ΣΥΡΙΖΑ να απεμπολήσει τον ηγετικό ρόλο που έχει στην ευρωομάδα της αριστεράς μετακινούμενος στην αντίστοιχη των σοσιαλιστών… χωρίς καλούς όρους, επισημαίνει ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης απαντώντας στην αντίστοιχη πρόταση 3 μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος απαντά για την ανάγκη σύγκλησης των μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς ως ένα πόλο – απάντηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ πρόσθεσε πως το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών χρησιμοποιείται από τον πρωθυπουργό για να αποσιωπούνται τα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Στον προσυνεδριακό διάλογο θα ακουστούν πολλές προτάσεις που θα πρέπει να συζητηθούν στην πορεία για το συνέδριο, θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση για την ένταξη στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών από τους τρεις συντρόφους μας είναι μία τέτοια πρόταση η οποία θέτει ένα ζήτημα προς συζήτηση για το προσυνεδριακό διάλογο. Προσωπικά να πω ότι δεν συμφωνώ διότι ο ρόλος που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμής στην ευρωπαϊκή αριστερά είναι πάρα πολύ ισχυρός και δεδομένος και νομίζω ότι αυτό δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να το απεμπολήσουμε όντας το μεγαλύτερο κόμμα στην ευρωομάδα. Την ώρα που υπάρχουν σκέψεις ή απόψεις ότι έχει λήξει ο ρόλος της ή έχει τελειώσει ως προοπτική και να πάμε εμείς να ενταχθούμε σε μία ευρωομάδα χωρίς καλούς όρους.

«Πιστεύω ότι ο ρόλος που μπορούμε να παίξουμε είναι αυτός που παίζουμε ήδη δηλαδή ότι είμαστε και στις 2 ευρωομάδες, στη μία είμαστε μέλος και προσπαθούμε να παίξουμε τον ηγετικό ρόλο και στην άλλη είμαστε παρατηρητές, άρα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο αυτών ευρωομάδων και στην ευρωπαϊκή ένωση αλλά και τοπικά αν το δούμε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει το ρόλο του πολιτικού χώρου που βάζει τα ζητήματα ή αν θέλετε που θέτει στη δημόσια συζήτηση την ανάγκη μιας σύγκλησης επί του πρακτέου στην ελληνική κοινωνία και νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η βάση της συζήτησής μας με τα υπόλοιπα κόμματα του χώρου της κεντροαριστεράς».

«Προφανώς υπάρχει ανάγκη να φτιαχτεί ένας άλλος πόλος, το θέμα είναι πως τον φτιάχνεις αυτόν τον πόλο, δεν το φτιάχνεις απαρνούμενος το κομμάτι αυτό, εγώ νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μία πορεία σύνθεσης και των δύο απόψεων και των δύο ευρωομάδων και σύνθεσης του πώς θα μπορέσουμε να παίζουμε το ρόλο που μας αναλογεί εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της κοινωνίας, να έχουμε μία κοινή στάση σε καίρια ζητήματα. Εγώ λέω πως δεν χρειάζεται να γίνουμε ένα, δεν χρειάζεται ξαφνικά κάποιοι να αλλάξουνε ιδεολογικό προσανατολισμο, ούτε εμείς ούτε οι άνθρωποι που είναι σε άλλα κόμματα, αλλά να βρούμε τον τρόπο εκείνον έτσι ώστε να δράσουμε μαζί ως απάντηση στο κοινό εχθρό αν θέλετε, απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος όλοι βλέπουμε ότι όχι μόνο είναι ισχυρός αλλά ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα η πολιτική του στην χώρα μας».

«Σε αντίθεση με τη ΝΔ εμείς καταθέσαμε σήμερα την πρόταση μας για τα ομόφυλα ζευγάρια, η ΝΔ το φέρνει ξανά και ξανά, το τραβάει ξανά και είναι και μία ευκαιρία που βλέπει με αυτό τον τρόπο να παρακάμπτει τα προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία στην καθημερινότητα. Δεν είναι δυνατόν σε μία περίοδο που όλοι αναγνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η ακρίβεια να έρχεται η κυβέρνηση και να ξαναφέρνει το ίδιο ζήτημα το οποίο πραγματικά μπορεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα, πραγματικά είναι θέμα δικαιωμάτων, πραγματικά είναι θέμα δικαιοσύνης και απέναντι στο νόμο αλλά δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα της χώρας μας αυτό. Νομίζω ότι ο δικός μας ρόλος είναι να επαναφέρουμε τα ζητήματα που καίνε τον πολίτη κάθε μέρα κι αυτά που είναι η ακρίβεια, η ενέργεια, η παιδεία, η υγεία, τεράστια ζητήματα τα οποία αναζητούμε όλοι μας λύσεις και προτάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η κοινωνία».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να το κλείσει το θέμα, τον συμφέρει αυτή τη στιγμή να σέρνετε ένα ζήτημα το οποίο τσιγκλάει αν θέλετε διάφορες μερίδες και ομάδες της ελληνικής κοινωνίας έτσι ώστε να κυριαρχεί μία συζήτηση η οποία είναι ατέρμονη και δεν θα βρεθεί ποτέ λύση. Δε πρόκειται να το φέρει σύντομα στη Βουλή γιατί θα του δημιουργήσει τεράστια προβλήματα η ίδια η ψηφοφορία μέσα στο κόμμα του, θα αναδειχθούν τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν μέσα στο κόμμα του, άρα δεν θα το κάνει αυτό. Θα προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση στη Βουλή, άρα λοιπόν τον βολεύει πάρα πολύ καλά να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Εμείς δεν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό, εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας, αν θέλει ορίστε πεδίο δόξης λαμπρόν να πάμε στη βουλή να το συζητήσουμε. Κατά τα άλλα όμως εμείς ξεκινάμε τρεις καμπάνιες από τις επόμενες μέρες, η πρώτη θα είναι για την ακρίβεια, η δεύτερη θα είναι για τις στεγαστική πολιτική και η τρίτη για την οικονομία. Άρα λοιπόν θα συζητήσουμε με τους πολίτες και τα πραγματικά προβλήματα που έχει ο καθένας από μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles