25.8 C
New York
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Βγήκε ζημιωμένος ο δήμος από την ιστορία της κινητικότητας, και ιδιαίτερα στην οικονομική υπηρεσία»

Οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν μέσω της δημοτικής επιτροπής αφορούν αναπλήρωση των θέσεων όσων αποχωρούν και όχι απαραίτητα τις συνολικές ανάγκες του δήμου Καβάλας εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Προμούσας απαντώντας στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης περί δραματικά μειωμένου αριθμού προσλήψεων που αιτήθηκε για φέτος ο δήμος Καβάλας. Ο κ. Προμούσας ανέφερε επίσης πως ο δήμος βγήκε ζημιωμένος από την περίφημη «κινητικότητα» αλλά πως με πολύ δουλειά και κυρίως ηλεκτρονική οργάνωση κατάφερε να ξαναστήσει την οικονομική υπηρεσία που είχε αποψιλωθεί από την κινητικότητα.

«Ο κ. Ποτόλιας αναφέρεται σε μία απόφαση που ήρθε στη δημοτική επιτροπή στην οποία προεδρεύω και ήρθε το θέμα, δεν αφορά την δικιά μου υπηρεσία την διεύθυνση οικονομικών, μπορούσε να είναι και ο κ. Ποτόλιας ως παρατηρητής στη συνεδρίαση, δεν έχει δικαίωμα ψήφου αλλά αν ζητήσει τον λόγο θα τον έχει. Εκεί η γενική γραμματέας η οποία εισηγήθηκε και το θέμα έκανε σαφές το εξής, αφορά όντως στον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου για τις προσλήψεις αλλά υπό μία βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με τις διατάξεις που υπάρχουν πρέπει να ισχύσει το ένας φεύγει – ένας έρχεται και αυτά φορά το υπουργείο Εσωτερικών όχι μόνο τον δήμο Καβάλας. Δηλαδή όλοι οι δήμοι πρέπει να ενημερώσουν για τον σχεδιασμό που έχουν για την περίοδο την οποία προαναφέρατε για το πόσους υπαλλήλους θα χρειαστούνε βάσει των στοιχείων που έχουν από την αρμόδια υπηρεσία για τις συνταξιοδοτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι 19 άτομα θα φύγουν από τον δήμο και 19 ζητάμε.

«Αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε μόνο 19 ανθρώπους, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα, αλλά αφού αυτή είναι η βασική προϋπόθεση δηλαδή υπό την αίρεση αυτή, εμείς προϋπολογίσαμε και εκτιμήσαμε ποια είναι τα άτομα τα οποία θα αποχωρήσουνε και αντίστοιχα τόσοι να προσληφθούν. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την κινητικότητα, δεν μπορούμε να προβλέψουμε όταν θα ανοίξει η κινητικότητα πόσοι θα φύγουνε γιατί δεν ξέρουμε κι αν κάποιοι δηλώσανε ενδιαφέρουν για να έρθουν στο δήμο Καβάλας. Αυτός είναι ο λόγος και εμείς βασιστήκαμε πάνω στις συγκεκριμένες οδηγίες του υπουργείου.

«Στα χρόνια που είμαι μέλος της διοίκησης του δήμου μπορώ να πω ότι βγήκε ζημιωμένος ο δήμος από όλη αυτή την ιστορία της κινητικότητας, και ιδιαίτερα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου η οποία είναι μία υπηρεσία πρώτης γραμμής. Όταν είχα όταν είχα παραλάβει εγώ το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών του δήμου πραγματικά υπήρχε μία λειψανδρία τεράστια και μια φυγή υπαλλήλων δεδομένου ότι θεωρούσαν ότι θα βρούνε κάπου αλλού καλύτερες συνθήκες. Δικαίωμά τους, από τη στιγμή που το προβλέπει ο νόμος έτσι είναι. Παρόλα αυτά εμείς καταφέραμε και στελεχώσαμε την υπηρεσία, την οργανώσαμε και μπορώ να πω ότι είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο αυτή τη στιγμή και μπορούμε να πούμε ότι συνδυαστικά το προσωπικό που έχουμε, ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό σε συνδυασμό με τα νέα εργαλεία που έχουμε, τις βελτιωμένες εφαρμογές και όλα αυτά τα οποία έχουμε δημιουργήσει, είναι αξιέπαινοι και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο στην οικονομική υπηρεσία».

«Οι κανόνες έχουν γίνει αυστηροί για την εισπραξιμότητα και μάλιστα μπορεί να υπάρχει καταλογισμός στην υπηρεσία ότι δημόσιο χρήμα το οποίο όφειλες να εισπράξεις δεν το εισέπραξες. Άρα πρέπει να υπάρχει ο εισπρακτικός μηχανισμός όχι ως καταπέλτης αλλά ως μηχανισμός απόδοσης δικαιοσύνης γιατί όταν το 90% και πλέον των δημοτών πληρώνουν τα τέλη και πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Γιατι υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δε τα πληρώνουν αυτά τα τέλη όπως γίνεται συνήθως με τα ανείσπρακτα της ΔΕΗ όπου κάποιοι δε πληρώνουν τα τέλη μέσω των παρόχων οπότε εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τα εντοπίσουμε και να τα εισπράξουμε αυτά τα έσοδα».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles