25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

Γεωπολιτικά και στρατηγικά οι Γάλλοι θέλουν να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος όντας αντικειμενικά αντίπαλοι των Ρώσων

Για μία καλά σχεδιασμένη παγίδα των Αγγλοσαξόνων στην Ρωσία έκανε λόγο ο πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος Σταύρος Καλεντερίδης, αναφερόμενος στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα με πάνω από 60 νεκρούς. Ο ίδιος μίλησε για την εμπλοκή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, τις σχέσεις Τουρκίας – ISIS, τις ομοιότητες με τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών σε αντίστοιχο τρομοκρατικό χτύπημα στο Ιράν αλλά και γιατί η Γαλλία θέλει πάση θυσία να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το ενδεχόμενο αυτός που οργάνωσε την επίθεση να καθοδηγήθηκε από κάποια δυτική ομάδα

«Η Ρωσία πράγματι συμμετέχει στη Μέση Ανατολή σε διάφορες διενέξεις, με άμεσο τρόπο στη Συρία και στη Λιβύη βέβαια έχει παρουσία, επομένως έτσι αιτιολογεί η δύση αυτήν την επίθεση. Βέβαια να σας πω ότι στην τελευταία έκρηξη βίας στη Γάζα η πλευρά της Ρωσίας έχει καταδικάσει το Ισραήλ για τις πράξεις του, έχει σταθεί ουσιαστικά σχεδόν με το πλευρό της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς διότι είχανε μεταβεί στην Μόσχα οι αξιωματούχοι της Χαμάς οπότε με τη σχέση που έχει αυτή την στιγμή με τον αραβικό κόσμο και αν πούμε για παράδειγμα ότι η Χαμας είναι μία σουνιτική τρομοκρατική οργάνωση όπως την αποκαλεί η δύση, η Ρωσία έχει εξαιρετικές σχέσεις με αυτή την σουνιτική αυτή οργάνωση. Άρα δε μπορούμε να πούμε πως αποτελεί στόχο της οποιασδήποτε σουνιτικής οργάνωσης η Ρωσίας εκτός και αν – αυτό νομίζω είναι που εκθέτει η ρωσική πλευρά στον αντίποδα- ο ISIS ή όποιος άλλος οργάνωσε αυτή την επίθεση εάν καθοδηγήθηκε από κάποια δυτική ομάδα είτε αυτή είναι ουκρανική, είτε αμερικανική ή αγγλική».

Η αντίστοιχη περίπτωση στο Κερμάν του Ιράν και η εμπλοκή των Αμερικανών

«Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να δούμε την στοχοποίηση ενός αντιπάλου της δύσης, να αναφέρουμε τι συνέβη στο Ιράν αρχές του Γενάρη όπου πάλι είχαμε μία ακριβώς αντίστοιχη περίπτωση, το Γενάρη υπήρχαν δύο βομβαρδισμοί στην πόλη Κερμάν όπου και τότε ανέλαβε την ευθύνη του ισλαμικό κράτος Khorasan (ISIS-K) αυτό το ίδιο δηλαδή μόρφωμα που και πριν από 20 μέρες οι αμερικανοί είπαν ότι είχαν προειδοποιήσει τους Ιρανούς ότι επίκειται επίθεση και δε μας άκουσαν. Είχαμε δηλαδή ακριβώς το ίδιο μοντέλο, μία τρομοκρατική επίθεση του ISIS-K σε έναν αντίπαλο των Αμερικανών γιατί οι Ιρανοί πολεμούσαν τότε τους Ισραηλινούς μέσω αντιπροσώπων και τους προειδοποίησαν τότε οι Αμερικανοί δεν τους άκουσαν αυτοί και τώρα εμφανίζεται ακριβώς το ίδιο σενάριο. Η προειδοποίηση δίνει την δυνατότητα να υποστηρίξει η Αμερική ότι απενεχοποιείται προκαταβολικά».

Η άρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στις έρευνες

«Μάλιστα στις τελευταίες εξελίξεις η Ρωσία ζήτησε από την Αμερική να συνδράμει να ριχθεί φως για την τρομοκρατική επίθεση τώρα έτσι ώστε να αρθούν και οι όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπάρχουν για εμπλοκή της δύσης. Σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας των Αμερικανών κ. Κίρμπι είπε ότι δε θα συνεργαστούμε με τους Ρώσους για να διαλευκάνουμε την υπόθεση και η κ. Ζαχάροβα εκ μέρους της Ρωσίας καταδίκασε και λέει ότι είναι αήθης συμπεριφορά αυτή να αρνηθούν να συμμετέχουν σε μία τέτοια προσπάθεια να βρεθεί τι κρύβεται πίσω από το χτύπημα. Επειδή μιλάμε για αντιφάσεις να αναφέρουμε ότι υπήρξε και ο βομβαρδισμός του αγωγού Νord Stream 2 από τους Αμερικανούς τον οποίο αποκάλυψε Αμερικανός δημοσιογράφος βραβευμένος με πούλιτζερ και άρα υπήρχε μία τρομοκρατικού τύπου δολιοφθοράς πράξη των Αμερικανών δύο χρόνια πριν».

Ο δάκτυλος της Τουρκίας

«Η Ρωσία έχει συλλάβει και 8ο ύποπτο για την υπόθεση, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι Τατζίκοι που στρατολογήθηκαν, υπάρχει και δάκτυλος της Τουρκίας στην υπόθεση εδώ γιατί μας αφορά ότι η Τουρκία είναι χώρα που παρέχει κάλυψη στον ISIS γενικότερα δηλαδή και περίθαλψη και φαρμακευτική, ιατρική, τους έχουνε εκπαιδεύσει στο παρελθόν και είναι συνδεδεμένοι με τον ISIS. Ο Αλί Γερλίκαγια ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έγραψε στο προφίλ του ότι λάβαμε 147 υπόπτους που έχουν σύνδεση με το ISIS σε 30 διαφορετικές περιφέρειες της Τουρκίας. Σήμερα έγινε αυτό, δηλαδή σήμερα η Τουρκία ξύπνησε ότι υπήρχαν 147 τζιχαντιστές εντός της χώρας; Δεν νομίζω, προφανώς εδώ η Τουρκία εκτέθηκε από τις κρυφές εφεδρείες που τις κρατάει και εναντίον του ελληνισμού και αναγκάζεται τώρα γιατί εκτέθηκε να τους συλλάβει. Υπάρχει λοιπόν δάκτυλος Τουρκίας εδώ, νομίζω ότι το πιο καταδικαστικό το οποίο μπορεί να βρει και να επενδύσεις σε αυτό η FSP, δηλαδή οι δυνάμεις πληροφοριών της Ρωσίας είναι η δεσμοί που είχαν αυτοί οι ύποπτοι και με την Ουκρανία διότι προς τα εκεί επιχείρησαν να δραπετεύσουν και με την Τουρκία».

Γεωπολιτικά αλλά και στρατηγικά οι Γάλλοι θέλουν να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος και είναι αντικειμενικά αντίπαλοι των Ρώσων

«Για την Γαλλία προφανώς και έχει ηττηθεί κατά κράτος από τις δικές της αποικιοκρατικές πολιτικές στην Αφρική οι οποίες στην οδήγησαν να πάρει τα μπογαλάκια της και να γυρίσει στην Ευρώπη, καθώς προχωρούσε σε αποικιοκρατικές πολιτικές προκλητικότητες στην Αφρικανική ήπειρο με αποτέλεσμα διάφορες χώρες, ο Νίγηρας, το Τσαντ, το Μάλι να τους εκδιώξουν. Το κενό που δημιουργήθηκε καλύφτηκε από την Ρωσία και από εκεί δημιουργήθηκε αν θέλετε μία μεγάλη έριδα μεταξύ του Μακρόν και του Πούτιν και βέβαια η Γαλλία πριν από 2-3 μήνες έχει αναδειχθεί σε νούμερο 2 χώρα εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως, ξεπέρασε την Ρωσία! Ξεπέρασε λοιπόν η Γαλλία την Ρωσία για πρώτη φορά και θέλουν να κρατήσουν αυτόν τον πόλεμο προφανώς διότι οι Γάλλοι πωλούν οπλικά συστήματα στους αντιπάλους της Ρωσίας. Εδώ βλέπουμε πως και γεωπολιτικά αλλά και στρατηγικά οι Γάλλοι θέλουν να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος και είναι αντικειμενικά αντίπαλοι των Ρώσων. Ο κ. Σολτς είχε πει ότι οι Άγγλοι και οι Γάλλοι είναι αυτοί που χειρίζονται τα οπλικά συστήματα που δίνονται στους Ουκρανούς, δεν είναι οι ίδιοι οι Ουκρανοί».

Στόχος να ξεκλειδώσουν τα χρήματα από τους Αμερικανούς προς την Ουκρανία

«Το πιο πιθανό είναι Άγγλοι να ενορχήστρωσαν αυτή την επιχείρηση, νομίζω ότι ο σκοπός ακριβώς είναι να υπάρξει μία ραγδαία κλιμάκωση, μία απάντηση κλιμάκωσης από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και εναντίον και πολιτικών στόχων, έχουν στήσει μια παγίδα οι Αγγλοσάξονες στους Ρώσους, νομίζω ότι δεν θα παίξει η Ρωσία αυτή τη φορά στην παγίδα, όπως έπεσε στην εισβολή στην Ουκρανία. Οι Άγγλοι θέλουν να υπάρξουν σκληρά αντίποινα των Ρώσων στην Ουκρανία, να μιλήσουν για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας με αποτέλεσμα προσέξτε να μπορέσει να ξεμπλοκάρει το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης στην Ουκρανία από την Βουλή των αντιπροσώπων στο Κογκρέσο. Αν καταφέρουν να προκαλέσουν και το ίδιο το Ουκρανικό καθεστώς να προχωρήσει η Ρωσία σε εγκλήματα εντός της Ουκρανίας είναι κάτι που το θέλει η Ουκρανία αυτή την στιγμή γιατί έτσι θα ξεκλειδώσουν τα χρήματα από τους Αμερικανούς αφού έτσι θα πειστεί και ο τελευταίος αντιφρονούντας».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles