27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Το νοσοκομείο είχε καταλήξει να μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ»

Τις δικές του απαντήσεις για την απαγόρευση στάθμευσης εντός του χώρου του νοσοκομείου από πολίτες έδωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Αχιλλέας Γερόπουλος. Ο ίδιος μίλησε για το δελτίο εισόδου και ποιοι θα μπορούν να το προμηθεύονται, το χάος που επικρατούσε μέχρι σήμερα μετατρέποντας το νοσοκομείο σε ένα απέραντο πάρκινγκ και τις εργασίες διαγράμμισης που θα γίνουν ώστε να ξεκαθαρίσει πόσες θέσεις πάρκινγκ θα μπορεί να διαθέσει το ίδρυμα.

«Το δελτίο εισόδου στο ΓΝΚ θα το προμηθεύει το νοσοκομείο πρώτα από όλα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου όλων των ειδικοτήτων και δεύτερον σε κάποιες κατηγορίες ασθενών του νοσοκομείου, αυτές είναι οι δύο ειδικές κατηγορίες που θα λαμβάνουν το δελτίο εισόδου. Θα είναι ασθενείς που η ιατρική υπηρεσία θα μας δηλώσει ότι πρέπει να έχουν το δελτίο εισόδου γιατί έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο νοσοκομείο για να λάβουν την θεραπεία τους ή να κάνουν τις εξετάσεις τους. Δεν χάνεται καμία θέση στάθμευσης, υπήρχαν πολλές θέσεις σταθμευσης σε γωνίες και σε σημεία που εμπόδιζαν την διευκόλυνση μεγάλων οχημάτων, οι οποίες δεν ήταν μέσα στον κανονισμό. Επειδή  όμως δεν υπήρχε καμία διαγράμμιση και κανένα σήμα, είχε καταντήσει όλο το νοσοκομείο να είναι ένα πάρκινγκ!».

«Ο χώρος μέσα στο νοσοκομείο δεν είναι ευθύνη του νοσοκομείου αλλά της τροχαίας, τα οχήματα που μπαίνουν έχουν να κάνουν με σήματα της τροχαίας. Δεν είναι ευθύνη του νοσοκομείου αν σε μία γωνία είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο. Εμείς από τον κανονισμό έχουμε συγκεκριμένες θέσεις πάρκινγκ, είναι 300 περίπου αλλά θα δούμε πόσες θα προκύψουν από την διαγράμμιση και αυτές θα διαθέτουμε στο κοινό. Ούτε μία περισσότερη, ούτε μία λιγότερη. Οι θέσεις που έχει το νοσοκομείο θα είναι συγκεκριμένες, μόλις τελειώσει η δουλειά γιατί στο πάνω πάρκινγκ πρέπει να αδειάσουν όλα τα αυτοκίνητα για να γίνει η διαγράμμιση και αυτό θα γίνει  ένα από τα επόμενα Σαββατοκύριακα και όταν τελειώσει η δουλειά και εκεί θα ξέρουμε πόσες θέσεις πάρκινγκ έχουμε για να μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε στο κοινό. Οπουδήποτε αλλού, σε γωνίες, στα πεζοδρόμια ή πάνω στο χώμα, όλα απαγορεύονται».

«Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το πάρκινγκ πάνω από το νοσοκομείο και την δημιουργία ενός δρόμου από την κάτω μεριά που θα αλλάξει τα δεδομένα όμως η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ενημερώσει την τροχαία και ζητάμε την κατανόηση των επισκεπτών του νοσοκομείου, των εργαζομένων και των ασθενών, απλά το νοσοκομείο πρέπει να οριοθετήσει τις δυνατότητες του. Το να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο και να δημιουργούν τις συνθήκες που είναι απαγορευτικές για δημόσιο ίδρυμα και να αυξάνουμε τον κίνδυνο που υπάρχει, σκέφτεστε τι θα συνέβαινε αν έπιανε μια φωτιά μέσα στο νοσοκομείο; Εγώ δε θέλω να το φανταστώ, δεν θέλω να το φανταστώ ότι θα γίνει κάτι στο νοσοκομείο και δεν θα μπορέσει να φτάσει η πυροσβεστική εκεί που πρέπει να φτάσει, το έχει δηλώσει ο διοικητής ο Διοικητής της πυροσβεστικής ότι εγώ εφόσον δεν αλλάξουν τα πράγματα στο εσωτερικό του νοσοκομείου, δεν αφήνω πυροσβεστικό να πάει και να κάνει το γύρο του νοσοκομείου στο εσωτερικό του. Στη σύσκεψη που κάναμε μου δήλωσαν η αστυνομία ότι εγώ δεν θα αφήσω πυροσβεστικό όχημα να περπατήσει στο νοσοκομείο».

«Μετά από όλα αυτά λοιπόν και μετά από όλο αυτό που έγινε στην Αλεξανδρούπολη πήραμε την πολύ δύσκολη απόφαση -για αυτό ζητάμε για την κατανόηση- και ενημερώσαμε την τροχαία και κάνουμε το δελτίο τύπου για 10 μέρες να ενημερωθούν όλοι ότι το νοσοκομείο θα έχει συγκεκριμένες θέσεις πάρκινγκ και πέρα από αυτές δε θα μπορεί να δεχτεί κανέναν άλλον. Είναι περίπου 300 με 400 άτομα κάθε πρωί, δεν έρχονται βέβαια όλοι με αυτοκίνητα καθώς έρχονται κάποιοι 2-2 ή με την συγκοινωνία. Αυτός που έρχεται από μακριά θα μπει μέσα και θα αφήνει τον ασθενή του είτε στα επείγοντα είτε στα εξωτερικά ιατρεία, πηγαίνει έξω από το νοσοκομείο να παρκάρει και επανέρχεται να δει τον άνθρωπο του, Θα μπορεί να επιτρέπεται η επιβίβαση και η αποβίβαση και έτσι θα εξελιχθεί η διαδικασία μέχρι να βρεθεί ένας άλλος χώρος πάρκινγκ να μαζέψει όλα αυτά τα αυτοκίνητα. Από την εμπειρία μου περίπου είναι έξω από το νοσοκομείο 80 με 100 αυτοκίνητα. Το πάρκινγκ της Μητρόπολης είναι ανοικτό αυτές τις μέρες και δέχεται κόσμο, εγώ θα μιλήσω με τον Μητροπολίτη να δούμε τι ακριβώς μπορεί να γίνει εκεί. Το νοσοκομείο πρέπει να προστατεύσει τους ανθρώπους που είναι μέσα, άρρωστοι συνοδοί και προσωπικό».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles