19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Το έργο και η επαφή που είχαμε με τον κόσμο μετράει, όσοι ελπιζουν ότι θα επαναληφθεί το σενάριο του 2019 θα διαψευστούν»

Ότι ελπίζουν και ποντάρουν σε ένα «θαύμα» ανάλογο του 2019 θα διαψευστούν, γιατί στο μεταξύ έχουν γίνει πολλά και μεγάλα έργα για να γίνουμε μία σύγχρονη πόλη τόνισε ο δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» Θόδωρος Μουριάδης. Ο ίδιος μίλησε στον Alpha Radio για την εμπλοκή του με την πολιτική, το πώς έφτασε να γίνει δήμαρχος, τα δύο χρόνια του κορονοιού και τις βασικές παρεμβάσεις μέσα στην πόλη που ναι μεν ταλαιπώρησαν τον κόσμο όπως παραδέχθηκε αλλά αφήνουν στην Καβάλα πολύτιμες υποδομές όπως ύδρευση, φυσικό αέριο και οπτικές ίνες.

Η εμπλοκή με την πολιτική

«Από τύχη ξεκίνησε η εμπλοκή μου στην πολιτική, το 2010 μου έκανε την πρόταση ο Κ. Σιμιτσής, έλεγα τώρα που να μπλέξω σιγά μη βγω! Επειδή θεωρούσα ότι ο Κ. Σιμιτσής έκανε έργο και έπρεπε να βοηθηθεί λέω να κατέβω ίσα ίσα για το ψηφοδέλτιο και όμως βγήκα δημοτικός σύμβουλος, έγινα αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και από κει ξεκίνησε το ταξίδι. Ήταν καλή εμπειρία και δημιουργική γιατί ως αντιδήμαρχος κάναμε πολλά πράγματα, βάλαμε πολλά έργα στο ΕΣΠΑ το οποίο ήταν κοντά στα 90 εκ. πολλά από τα οποία τελείωσαν όταν πια έγινα εγώ δήμαρχος. Αυτό δείχνει ότι και τα έργα καθυστερούν και ότι δεν είναι όλα ρόδινα, ως απάντηση στους όψιμους σωτήρες που υπόσχονται ότι τα έργα θα τελειώνουν εν ριπή οφθαλμού. Εκεί κόλλησα το μικρόβιο και το πήρα μετά όταν ο Κωστής δεν ξανακατέβηκε υποψήφιος και με την παρότρυνση και άλλων συναδέλφων από την παράταξη αποφάσισα να κατέβω για δήμαρχος, που και πάλι έλεγα σιγά μη βγω και τελικά βγήκα δήμαρχος».

Τα θαύματα όπως του 2019, δεν γίνονται συνέχεια, εγώ αυτή τη στιγμή έχω να επιδείξω ένα έργο

«Η κ. Τσανάκα ήταν αρκετά μπροστά, πίστεψα όμως στην ανατροπή και έως που άρχισαν από τα εκλογικά κέντρα και μου λέγανε γιατί η πρώτη δημοσκόπηση έβγαινε από αυτά που πετάγανε μέσα στη μαύρη σακούλα. Δε ξέρω αν ψηφίστηκα επειδή με ξέρανε, αλλά ίσως δεν τους ικανοποιούσε η διοίκηση και με επέλεξαν για τη δεύτερη Κυριακή. Αν θα ξαναγινόταν τώρα, τα θαύματα δεν γίνονται συνέχεια και όλες οι καταστάσεις δεν είναι το ίδιο. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω να επιδείξω ένα έργο, σίγουρα έχω κάνει και λάθη γιατί οι άνθρωποι που εργάζονται κάνουνε και λάθη, δεν είναι όλα τέλεια, με τον κόσμο μιλάω και ακούω τα προβλήματά τους, πηγαίνω συχνά στις κοινότητες, οπότε έχω επαφή πλέον με τον κόσμο, δεν λένε στα χωριά ποιος είναι αυτός ο δήμαρχος, τα πράγματα είναι αλλιώς. Σε μία δημοσκόπηση που έχει γίνει για το εάν είναι ευχαριστημένοι από το έργο και αν είναι σε σωστή κατεύθυνση, το 48% είναι το προς αυτή την κατεύθυνση, το 49% λέει ότι δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το 48% είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που σημαίνει ότι ο κόσμος κάτι εκτίμησε. Όλοι ξεχνάνε, και επίτηδες ότι τα παραγωγικά χρόνια που θα μπορούσε να αποδώσει είχαμε 2 χρόνια του ιού που είχαν σταματήσει τα πάντα. Ο δήμος είχε στρέψει όλη την προσοχή του στους συνδημότες για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση που κανείς δεν ήξερε τι ήταν, βοηθήσαμε τον κόσμο, πηγαίναμε φάρμακα σε ηλικιωμένους, βοηθούσε το συμβουλευτικό και το βοήθεια στο σπίτι, γίνανε πάρα πολλά πράγματα, πληρώσανε ελάχιστα ή καθόλου ανταποδοτικά οι επιχειρήσεις, ήμασταν 2 χρόνια στραμμένοι εκεί. Και αυτή η επαφή που είχαμε με τον κόσμο μετράει, αυτοί που ευελπιστούν ότι θα επαναληφθεί το σενάριο του 2019 θα διαψευστούν».

Τα μεγάλα έργα υποδομής, απαραίτητα για μία σύγχρονη πόλη

«Πράγματι ταλαιπωρήθηκαν οι δημότες το καλοκαίρι και ιδίως από τις εργασίες που γίνονταν στο κέντρο διότι ήταν οι εργασίες της ύδρευσης, των οπτικών ινών, ήταν οι εργασίες του αερίου οι οποίες τώρα έχουν τελειώσει, όμως ήταν έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν, αν θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη πόλη πρέπει να έχουμε αέριο και να μην είμαστε με το πετρέλαιο ή να καίμε ότι να’ ναι ή ακόμη ο κάθε ένας να προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να ζεσταθεί. Για τις οπτικές ίνες, επίσης αν θέλουμε ένα σύγχρονο δήμο πρέπει να έχουμε ταχύτητες στο ίντερνετ και όχι μόνο. Το ξέρετε ότι υπάρχουν εταιρείες στην Καβάλα γύρω στα 300 μπορεί και περισσότερα άτομα που απασχολούν επιστήμονες υψηλής τεχνολογίας; Οι εργασίες οι οποίες γίνονται για την ύδρευση στην περιοχή της Νεάπολης, όπου όταν γινόταν μία βλάβη για να την φτιάξουμε κόβαμε το νερό σε όλη τη συνοικία, τώρα κάναμε βρόγχους ώστε αν γίνει κάποια βλάβη να κλείνει μόνο το οικοδομικό τετράγωνο και όχι όλη η συνοικία. Γίνονται έργα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής, γίνανε έργα τα οποία δεν θα ξαναδοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουμε αυτά τα χρήματα για να τα κάνουμε. Όσο για το χρόνο που γίνεται απορώ και με τους μηχανικούς που λέει ότι τα έργα ξεκίνησαν το καλοκαίρι ενώ περνάνε από την δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης και πρέπει να ξεκινήσουν και έχουν και μία ημερομηνία λήξης επειδή τελειώνει το ΕΣΠΑ και άρα πρέπει να γίνουν. Τα έργα γίνονται καλοκαίρι, δεν γίνονται το χειμώνα γιατί το χειμώνα θα αρχίσει να βρέχει θα έχει παγωνιές και τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο έως πολύ αλλά το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Εκτός και αν ο κ. Χρυσανίδης –που έχει πάρει έργο από το Δήμο-  θεωρεί ότι τα έργα των 180 εκ. ευρώ δεν είναι αρκετά».

Περιμετρική, κυκλοφοριακό και πάρκινγκ

«Εάν αρκούσαν 5 εκατομμύρια για να γίνει η περιμετρική να είστε σίγουροι ότι θα την κάναμε, εάν ο κ. Ηλιού είπε ότι για να γίνει περιμετρική θέλει 5 εκατομμύρια τότε μάλλον λάθος συνεργάζομαι μαζί του για την συγκοινωνιακή μελέτη που έγινε στο Παληό. Χρειάζονται απαλλοτριώσεις, έργα τεχνικά που ο κ. Ηλιού δεν τα έλαβε υπόψιν του. Εάν ο κ. Ηλίου φτιάξει τον δρόμο  με 5 εκ. την άλλη μέρα θα παραιτηθώ από δήμαρχος. Ο κ. Χρυσανίδης ως μηχανικός ασχολείται με την κατασκευή αλλά δεν ασχολείται πλέον με τα σύγχρονα συγκοινωνιακά, στα κέντρα των πόλεων δεν κάνουν πλέον πάρκινγκ διότι όταν κάνεις στο κέντρο της πόλης πάρκινγκ χειροτερεύεις την κατάσταση με όλα αυτά τα οχήματα. Σύμφωνα με τους μελετητές δύο θέσεις υπάρχουν που μπορούν να γίνουν πάρκινγκ η μία θέση είναι στο πάρκο Φαλήρου, να εκμεταλλευτούμε δηλαδή την υψομετρική διαφορά = όμως κοστίζει πολύ περισσότερα και η δεύτερη θέση είναι η Ροδόπη που είναι σχεδόν στην αρχή της του κέντρου».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles