7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

Τάμπλετ, φωτογραφικές κλήσεις και φορητοί printers στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας!

Λύση στο πρόβλημα με τους πολλούς αλλοδαπούς που επισκέπτονται την Καβάλα αλλά δεν πληρώνουν ποτέ τις κλήσεις τους φιλοδοξεί να δώσει ένα πρόγραμμα που θα διασυνδέει μία σειρά από υπηρεσίες ώστε να καταλογίζονται άμεσα και ηλεκτρονικά οι κλήσεις αλλά και να ενημερώνονται ταυτόχρονα οι τελωνιακές αρχές σε περίπτωση που ο πολίτης επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα δίχως να πληρώσει. Την λειτουργία του προγράμματος και τα οφέλη που θα προκύψουν για το δήμο, πέραν από το προφανές οικονομικό, εξήγησε στον Alpha Radio ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Προμούσας.

«Είναι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με όλους τους δήμους και όχι μόνο με τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας αλλά και με τις κλήσεις της τροχαίας, ένα πρόβλημα που υπάρχει κυρίως από αλλοδαπούς οι οποίοι πολλές φορές επικαλούνται διάφορα για να φύγουν. Γενικότερα υπάρχει και ένα θέμα με τις κλήσεις με την καθυστερημένη πολλές φορές σύνταξη των χρηματικών καταλόγων και της βεβαίωσης που οφείλονται, δεδομένου ότι οι κλήσεις δίνονται όλα αυτά τα χρόνια με χειρόγραφο τρόπο, με το μπλοκάκι οπότε όταν αυτά τα μπλοκάκια ερχόντουσαν στην οικονομική υπηρεσία έπρεπε να γίνουν χρηματικοί κατάλογοι, να περάσει και ένα διάστημα έτσι ώστε να βεβαιωθεί σε περίπτωση που υπήρξε κάποια ένσταση, αυτό που κάνει πια ο δήμος από το περίφημο πρόγραμμα Πιερρακάκη, μέσω του smartcity, όπου εκεί ο δήμος Καβάλας είχε κάνει κάποιες προτάσεις όχι μόνο για τις κλήσεις αλλά και για την ελεγχόμενη στάθμευση και άλλα, μια εξαιρετική πρόταση του τότε αντιδημάρχου κ. Μιχαηλίδη».

«Μέσα σε αυτή την πρόταση, ήταν από πέρσι να εγκριθεί, μας δώσανε μία παράταση μέχρι τέλος του χρόνου, οι πληροφορίες που είχα εχθές σε μία σύσκεψη που κάναμε με τη διεύθυνση ψηφιακών με τον αρμόδιο διευθυντή ήταν ότι εντός των 2 επόμενων μηνών θα υπάρξει θετική απάντηση από το υπουργείο και θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία. Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα προμηθευτούμε μία μηχανή η οποία θα έχει διασυνδεσιμότητα με το πρόγραμμα μας στην οικονομική υπηρεσία, οι δημοτικοί αστυνόμοι θα μπορούν να καταλογίζουν κλήσεις με έναν ηλεκτρονικό τρόπο, θα φέρουν τάμπλετ στην κατοχή τους, θα μπορεί να γίνεται και φωτογραφικά η κλήση, δηλαδή να υπάρχουν φωτογραφίες της πινακίδας του αυτοκινήτου και σε κάθε περίπτωση η κλήση θα εκδίδεται με έναν φορητό printer που θα φέρει στην κατοχή του ο κάθε δημοτικός αστυνόμος.

«Θα βγαίνει αυτόματα και ένας qr code κωδικός όπου ο καθένας πολίτης που δέχεται την κλήση να μπορεί και εκείνη την ώρα μέσω κινητού με το easy pay να πληρώνει την κλήση. Αυτό που θα επωφεληθούμε εμείς από την διαδικασία είναι ότι θα γίνεται άμεσα η σύνταξη του χρηματικού καταλόγου, ο δημοτικός αστυνόμος όταν επιστρέφει στο γραφείο του θα το συνδέει στον υπολογιστή όπου θα έχει μία διαλειτουργικότητα με το πρόγραμμα της οικονομικής υπηρεσίας και αυτομάτως θα γίνονται οι χρηματικοί κατάλογοι. Από κει και πέρα θα έχει συνεργασία και με το υπουργείο ώστε αυτόματα να ενημερώνονται οι τελωνειακές υπηρεσίες ώστε όταν κάποιος επιχειρήσει να αποχωρήσει από τη χώρα και εφόσον εκκρεμεί εις βάρος του κλήση θα μπορούμε να τον βρούμε και να πληρωθεί η κλήση γιατί με τις χειρόγραφες κλήσεις και όλη αυτή την καθυστέρηση προλαβαίνει συνήθως να αποχωρήσει χωρίς να πληρωθεί η κλήση».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles