«Τα μεγάλα έργα είναι απαραίτητα για την βελτίωση της ζωής των δημοτών»

0
309

Το κυκλοφοριακό και θέματα της τεχνικής υπηρεσίας είναι τα πρώτα που «ακούει» να συζητούν όσοι συνομιλούν μαζί του εν όψει εκλογών μας είπε ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον «Σύγχρονο Δήμο», μιλώντας στον Alpha Radio. Μίλησε για τις αδυναμίες του δήμου στην στελέχωση των υπηρεσιών αλλά και στα μεγάλα έργα με τα οποία καταπιάστηκε η παρούσα δημοτική αρχή, αντιμετωπίζοντας καθυστερήσεις και δυσκολίες αλλά παραδίδοντας τελικά άρτια έργα όπως του 12ου δημοτικού σχολείου.

«Είναι όντως η πρώτη φορά που βάζω υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, η εμπειρία μέχρι στιγμής είναι αρκετά θετική θα έλεγα και απαιτητική, πρέπει να τρέξεις αρκετά για να σε γνωρίσει ο κόσμος, να γνωρίσεις τον κόσμο, να ακούσεις τους προβληματισμούς τους, να έχεις απαντήσεις πειστικές και ειλικρινείς. Πιστεύω ότι οι απαντήσεις που λαμβάνει ο κόσμος από μένα στα ερωτήματα που θέτει είναι πρώτα από όλα ρεαλιστικές και ειλικρινείς, αυτό είναι το ζητούμενο για όλους μας. Αυτά που ακούω κυρίως είναι φυσικά το κυκλοφοριακό και θέματα που έχουν να κάνουν με την τεχνική υπηρεσία, πραγματικά όσες φορές έχω ρωτήσει για κάποιο τεχνικό θέμα τον ίδιο τον δήμαρχο και κυρίως τα παιδιά που είναι στην τεχνική υπηρεσία αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα για τους υπαλλήλους τεχνικής υπηρεσίας, γιατί έχουν μείνει πολύ λίγοι άνθρωποι, η υποστελέχωση είναι βασικό πρόβλημα σε αριθμούς και προσπαθούν ουσιαστικά να χειριστούν υποθέσεις σε όλη την πόλη και φυσικά τους Φιλίππους, Οπότε εχει δίκιο ο κόσμος να ζητάει πράγματα αλλά ειλικρινά οι άνθρωποι στην τεχνική υπηρεσία κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να λύνουν πολύ γρήγορα τα προβλήματα του κόσμου».

«Το Novoville, η εφαρμογή του δήμου έχει ένα τεράστιο ποσοστό επιτυχίας, κοντά στο 70-80%, η εφαρμογή που υποβάλλουμε ένα αίτημα και παρακολουθούμε την πορεία του αιτήματος μέχρι την υλοποίησή του ή κάποια απάντηση από κάποιο αρμόδιο, μπορεί να δει ο καθένας τον χάρτη της Καβάλας και ουσιαστικά βλέπεις που έγιναν, σε ποια γειτονιά έγιναν πόσα αιτήματα και πόσα από αυτά είτε έχουν ξεκινήσει, είναι σε εξέλιξη είτε θα ξεκινήσουν να γίνονται, είτε γίνανε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο αριθμός των αιτημάτων, και το δεύτερο εντυπωσιακό είναι ότι ένα 70 με 80% των αιτημάτων αυτών έχουν αποπερατωθεί, έχουν υλοποιηθεί».

«Υπάρχει δυσκολία με τα έργα, έχει δίκιο ο κόσμος προφανώς, πρέπει να υπάρχει όμως και υπομονή, σε κάθε πόλη συμβαίνει αυτό, μακάρι ο κάθε προϊστάμενος υπηρεσίας να χρειαζόταν 20 άτομα και να είχε 30 ή έστω να είχε αυτούς τους 20, και μακάρι όλα τα έργα να τελείωναν σε μία ώρα ή σε μία μέρα. Διάβαζα μία μελέτη του ελεγκτικού συνεδρίου πρόσφατη και έλεγε αυτή η έρευνα ότι στα 1.200 μεγάλα έργα που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια σε όλη την Ελλάδα, ένα ποσοστό γύρω στο 75% πήρε παράταση για δυόμισι φορές. Αυτό είναι ένα ζήτημα πανελλαδικό, δε ξέρω αν υπάρχει σε άλλες χώρες αυτό αλλά είναι μία πραγματικότητα. Ελπίζω αυτή η κριτική να μην επηρεάσει και την κρίση του κόσμου στις εκλογές, κατά δεύτερον καλώς γίνεται αυτή η συζήτηση, σωστά τα λέει η αντιπολίτευση αλλά είναι η μισή αλήθεια. Για παράδειγμα στο 12ο Δημοτικό σχολείο, όταν ξεκίνησαν τα έργα ήταν μόλις ξεκινούσε η σχολική χρονιά, φώναζαν οι γονείς, οι δάσκαλοι, η αντιπολίτευση, σήμερα το 12ο τελείωσε και είναι ένα στολίδι, εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο, βλέπουμε το απόγευμα την αυλή του γεμάτη, δεν είδα κάποιον από την αντιπολίτευση να λέει συγχαρητήρια».

«Στην πλατεία Καπνεργάτη υπάρχουν καθυστερήσεις, θα τελειώσει όμως το έργο και πραγματικά θα αναμορφώσει τελείως την εικόνα της Καβάλας γιατί εκεί είναι η καρδιά του κέντρου. Μπορεί να είναι ένα το τοπόσημο η ανάπλαση της πλατείας καπνεργάτη για την Καβάλα, όταν ολοκληρωθεί το έργο θα βγει κάποιος να πει συγχαρητήρια; Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, όταν κάνεις ένα έργο δεν το κανεις για να σου πουν μπράβο αλλά για να βελτιώσεις την ζωή του κόσμου. Υπάρχει ένα δριμύ κατηγορώ για ένα έργο σε εξέλιξη και το οποίο μονο θετικά θα έχει για την πόλη μας. Με την ενεργειακή κοινότητα θα εξοικονομούμε 6,8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δε μπορεί η αντιπολίτευση να μην έχει να κάνει μια καλή κουβέντα.  Ιδιωτικά έχουν προχωρήσει τέτοιες επενδύσεις,  τώρα ότι είμαστε από τους πρώτους δήμους που ξεκίνησε ένα τέτοιο έργο αυτό είναι αλήθεια. Δεν βρίσκω το λόγο να υπάρξει κάποιο σοβαρό εμπόδιο το οποίο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, ήδη μιλάμε για ένα έργο το οποίο σε ένα βαθμό νομίζω τα 9 MW από τα 18 έχουν υπογραφεί τα συμφωνητικά, έχουν περάσει δημοτικό συμβούλιο και έχουν εξασφαλιστεί. Άρα δε λέω να είμαστε υπεραισιόδοξοι αλλά όχι να είμαστε και τελείως απαισιόδοξοι. Το έργο θα ξεκινήσει και θα πάει μια χαρά. Στην Κουντουριώτου για παράδειγμα που λένε για το πότε ξεκίνησαν τα έργα, πιθανώς να μην υπάρχει ποτέ καλή περίοδος για να ξεκινήσουμε έργα. Τα μεγάλα έργα είναι απαραίτητα, και η ανάπλαση του κέντρου της Καβάλας και της πλατείας των Ποταμουδίων, και η αισθητική αναβάθμιση του ανοικτό κέντρο εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο είναι απαραίτητα και αναγκαία. Μακάρι να τελείωνανε στην ώρα τους, δεν υπάρχει δήμαρχος και εργολάβος που να μην θέλει να ολοκληρωθούν τα έργα εκείνη την στιγμή που πρέπει να ολοκληρωθούν αλλοίμονο. Είμαι βέβαιος όμως ότι μόλις ολοκληρωθούν Τα δύο αυτά σημαντικά έργα και η καπνεργάτη αλλά και στον Άγιο Νικόλαο ή ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί όπως ευχαριστήθηκε και το 12ο Δημοτικό σχολείο όπως ευχαριστήθηκε κάθε μεγάλο έργο το οποίο έγινε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ