Στην Καβάλα το πρώτο 5ασετρο glamping!

0
276

Την πρώτη σε όλη την Ελλάδα εγκατάσταση glamping 5 αστέρων φιλοδοξεί να φτιάξει στην Καβάλα η “LAAS Mediterranean Tented Experience”. Το glamping είναι κάμπινγκ για πολύ υψηλά βαλάντια, με ανέσεις 5 αστέρων αλλά πολύ κοντά στη φύση και για αυτή την επένδυση μίλησε στον Alpha Radio η Τζένη Παπαδημητρίου, εξηγώντας κάθε λεπτομέρεια για αυτή την μεγάλη και ξεχωριστή επένδυση.

«Το glamping προέρχεται από δύο λέξεις από τη λέξη glamorous και το κάμπινγκ, δηλαδή ένα κάμπινγκ πολυτελείας, αυτό το glamping θα το δούμε το 2025 την θερινή σεζόν στον κόλπο του Μπάτη. Η επένδυση περιλαμβάνει δύο κομμάτια, το ένα είναι το κομμάτι του camping όπως γνωρίζουμε όλοι στον Μπάτη όπου εκεί θα υπάρχουν 80 αυτόνομες τέντες και το κτίριο όπου βρισκόταν το μπαρ και η αίθουσα εκδηλώσεων όπου εκεί θα γίνουν 15 ξενοδοχειακές σουίτες. Επίσης στον χώρο μπροστά από την παραλία θα βρίσκονται όλα τα επισιτιστικά τμήματα, δραστηριότητες για παιδιά, spa ολιστικής θεραπείας και πισίνα».

«Ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε με το νέο έτος δηλαδή στις αρχές του 2024, αυτή την στιγμή ολοκληρώνονται οι μελέτες εφαρμογής, τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι όλα έτοιμα οπότε είμαστε σχεδόν έτοιμοι να ξεκινήσουμε με την νέα χρονιά. Αυτή η κατασκευή είναι πολύ φιλική ως προς το περιβάλλον γιατί αφήνει σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα, δηλαδή δεν υπάρχει παρέμβαση στο περιβάλλον. Αυτό έρχεται και τοποθετείται κατευθείαν στη θέση που πρέπει να τοποθετηθεί, για αυτό το λόγο και η κατασκευή δεν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δική μας επένδυση είναι ένα πεντάστερο glamping, η τέντα μέσα έχει ότι έχει ένα δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου απλά αντί να υπάρχουν οι τοίχοι υπάρχει το πανί. Το οποίο δίνει μία αίσθηση ανάλαφρη, μία αίσθηση ότι είσαι πολύ κοντά με το περιβάλλον και μία ξεκούραση.

«Ο νόμος το θεσμικό πλαίσιο για τον glamping συστήθηκε επίσημα τον Μάιο του 21, οπότε είναι πολύ πρόσφατο δηλαδή υπήρχε εθνικό πλαίσιο για τα κάμπινγκ, τα ξενοδοχεία αλλά δεν υπήρχε για το glamping επίσημα. Υπάρχουν κάποια καταλύματα στην Ελλάδα με τη μορφή τέντας όπως ας πούμε υπάρχει στη Λήμνο, υπάρχουν στην Εύβοια, όμως εκεί δεν είναι το ίδιο θεσμικό πλαίσιο ούτε στην ίδια κατηγοριοποίηση. Θα είναι το πρώτο 5 αστέρων στην Ελλάδα, βέβαια το ότι έγινε ο νόμος αυτό είναι πολύ καλό γιατί σημαίνει ότι υπήρχε ζήτηση από επιχειρηματίες, και στην Αθηναική ριβιέρα έχει ανοίξει κάτι το οποίο ξεκινάει το 2024, υπάρχουν αρκετές επενδύσεις αυτού του είδους το οποίο είναι και πάρα πολύ καλό για τη χώρα .

«Αυτό το είδος έχει να κάνει με τον εκοτουρισμό πάρα πολύ, επίσης υπάρχουν άνθρωποι ανά τον κόσμο που ταξιδεύουν συγκεκριμένα σε glamping οπότε στοχεύουμε και σε αυτό το κοινό. Επίσης είμαστε διατεθειμένοι να εκπαιδεύσουμε πρώτα το ελληνικό κοινό, γιατί μας ενδιαφέρει ο ελληνικός τουρισμός καθώς και τον τουρίστα που υπάρχει ήδη στην Καβάλα ο οποίος μπορεί να εκπαιδευτεί και μυηθεί σε αυτό το είδος τουρισμού. Αυτή η επένδυση θα φτάσει τα 15 εκ. ευρώ, έχει εγκριθεί από τον αναπτυξιακό νόμο και έχει οριστικοποιηθεί το οικονομικό σχήμα με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί.

«Το glamping θα δουλεύει 6 μήνες το χρόνο, η ξενοδοχειακή μονάδα θα λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι προβλέψεις μας είναι ότι τους θερινούς μήνες θα απασχολούνται περί τα 100 άτομα και για μόνιμη απασχόληση όλο τον χρόνο γύρω στα 20 άτομα θα απασχολούνται. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει επίσης ότι ο Μπάτης ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτός, ειδικά στο κοινό της Καβάλας, φυσικά και θα μπορει ο κόσμος να επισκέπτεται την παραλία, τις εγκαταστάσεις και το spa».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ