Συντάχθηκα στο πλευρό του κ. Χρυσανίδη γιατί όταν συζητήσαμε περί αυτοδιοίκησης καταλήξαμε ότι οφείλει να είναι ανεξάρτητη από κομματικές ιδεολογίες

0
353

Τους λόγους για τους οποίους συντάχθηκε στο πλευρό του Χαράλαμπου Χρυσανίδη αλλά και τα πρώτα πράγματα που θα έπρεπε να διορθωθούν στην Καβάλα σημείωσε η Μαρία Ματζουράνη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Έργο τώρα» του Χ. Χρυσανίδη. Μίλησε για τη δική της αθέατη πορεία στα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου Καβάλας, για την ανυπόφορη κατάσταση στο κέντρο της πόλης και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν.

«Πρώτη φορά είμαι υποψήφια, περίμενα ότι μία προεκλογική εκστρατεία περιλαμβάνει πολλά και διάφορα στάδια, θα ήθελα όμως να είμαστε λίγο πιο συνεργάσιμοι με τους συναδέλφους που είναι υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά δεν υπάρχει επαφή, όλοι αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, αυτό μας κάνει συνεργάτες. Εγώ είμαι ιστορικός, ασχολήθηκα με το αρχείο και του λαογραφικού Μουσείου και του Μουσείου καπνού, ως εξωτερικός συνεργάτης του δήμου Καβάλας ήδη από την τελευταία θητεία του κ. Αθανασιάδη, έχουμε δηλαδή ένα πολύ μεγάλο παρελθόν με τον δήμο Καβάλας. Έζησα τον χώρο του πολιτισμού με όλους τους δημάρχους που πέρασαν από τον Αθανασιάδη και μετά».

«Εχω ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο και τον έντυπο τύπο αλλά δε με ξέρουν από εκεί, ίσως με ξέρουν τα παιδιά από τις ξεναγήσεις στο Μουσείο Καπνού προσπαθώντας να δώσω την ταυτότητά της Καβάλας και την τοπική ιστορία στους μαθητές να το κατανοήσουν, με τη προσωπική επαφή αυτό περνάει. Καλό είναι το βιογραφικό όταν πας σε μια επιχείρηση, αλλά η διάθεση, η εργατικότητα, όλα τα άλλα δεν μπορούν να πιστοποιηθούν έτσι. Συντάχθηκα στο πλευρό του κ. Χρυσανίδη γιατί σε μία συνάντησή μας τυχαία μέσω ενός γνωστού βρήκαμε ότι έχουμε κοινές απόψεις, γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον, όχι τόσο καλά, τόσο από τη θητεία του στον Δήμου Ελευθερών γιατί τότε υπήρξα δημοσιογράφος, όσο και σε προσωπικό επίπεδο αλλά ως άνθρωπος, ως Καβαλιώτισσα. Όταν συζητήσαμε λοιπόν περί αυτοδιοίκησης καταλήξαμε ότι αυτοδιοίκηση είναι αυτό που λέει διοικεί τον εαυτό της, είναι ανεξάρτητη από κομματικές ιδεολογίες και εντοπίσαμε τα προβλήματα που έχει η Καβάλα τα οποία είναι, η αναποτελεσματικότητα στην ουσία και γνωρίζω ότι είναι ένας αποτελεσματικός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που αυτό που λέει θα το κάνει, που δεν πρόδωσε ποτέ συνεργάτη του.

«Εντοπίζουμε την ελλειματική διαχείριση, όλοι στην Καβάλα ζούμε, εγώ ζούσα στο κέντρο μέχρι που αποφάσισα να πάω στο πατρικό μου γιατί η κατάσταση ήταν αφόρητη, όταν θυμάμαι τον εαυτό μου παιδί να παίζω ελεύθερα στον Άγιο Γιώργη κιόλας και τώρα δεν μπορώ να περάσω όχι πεζός, με το αυτοκίνητο δεν θα το συζητήσω, να παρκάρω πουθενά, που θα μεγάλωνα το παιδί μου; Η κατάσταση στο κέντρο είναι αφόρητη, είναι καλό να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο αν δεν είναι απαραίτητο. Επίσης έχουμε ελλειμματική εξυπηρέτηση, έχουμε υποστελέχωση, δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, θέλουμε να γίνουν τα έργα, θέλουμε την επιχειρηματικότητα, πως όμως θα εξυπηρετηθούμε, θα συνωστιζόμαστε όλοι στο δρόμο του Παληού για να πάμε στην Ηρακλείτσα με την ταχύτητα της χελώνας ή θα το δούμε κάπως αλλιώς; Η ταυτότητα της Καβάλας η πολιτιστική θα συνδέεται με τον καπνό, θα συνδέεται με το ναυπηγείο που είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ή θα το αφήσουμε στην τύχη τους;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ