27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Η απόφαση να κατέβω για δήμαρχος ήρθε μετά από ζύμωση με ανθρώπους που ζητούσαν την αλλαγή και την είδαν στο πρόσωπο μου»

Η απόφαση να κατέβω για δήμαρχος ήρθε πολύ αργότερα από την επιστροφή του στην Καβάλα, μετά από ζύμωση με πολλούς ανθρώπους οι οποίοι επιζητούσαν την αλλαγή και την είδαν στο πρόσωπο μου δήλωσε στην συνέντευξη του στον Alpha Radio ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Η Καβάλα μπροστά» Γιάννης Εριφυλλίδης. Ο κ. Εριφυλλίδης μίλησε για την Καβάλα που ονειρεύεται, τα χρόνια στο εξωτερικό και τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχθηκε από συνυποψήφιους του.

Η απόφαση μου ήρθε μετά από ζύμωση με ανθρώπους που ήθελαν την αλλαγή και την είδαν στο πρόσωπο μου

«Την απολαμβάνω την προεκλογική εκστρατεία και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα που κλείσαμε και το ψηφοδέλτιο μου αρέσει που γυρίζω στις γειτονιές, στα καταστήματα, στα χωριά μας διότι η προσωπική επαφή με τον κόσμο είναι αναντικατάστατη και εκείνοι θέλουν να με δουν και εγώ θέλω πολύ να δω τον κόσμο, να μιλήσω μαζί του. Δεν το βλέπω ούτε σαν μικρόβιο με την καλή έννοια, ούτε ότι είναι στο DNA μου διότι ο Στάθης Εριφυλλίδης ο πρώην δήμαρχος είναι πατέρας μου, η ενασχόληση μου με τα κοινά άρχισε νωρίς, ήμουν και στο Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας αμισθί, είχα διατελέσει διευθυντής του φεστιβάλ Παπαϊωάννου, έπειτα πήγα στο Λονδίνο αλλά το ενδιαφέρον μου και η αγάπη για την πόλη μου δεν έπαψε ποτέ. Ερχόμουν εδώ όσο συχνότερα γινόταν, αλλά η απόφαση να κατέβω για δήμαρχος ήρθε πολύ αργότερα. Ήρθε μετά από ζύμωση, μέσα από την επαφή μου με πολλούς ανθρώπους όταν επέστρεψα πλέον πριν από 2,5 χρόνια στην Καβάλα, οι οποίοι επιζητούσαν την αλλαγή και την είδαν στο πρόσωπο μου. Έτσι το Νοέμβριο κάναμε τη διακήρυξη αρχών στην καπναποθήκη του Τσιμίνο και έτσι όλα πήραν το δρόμο τους, δεν ήταν απόφαση προγραμματισμένη, παρότι δικηγόρος είμαι πολύ αυθόρμητος, ίσως υπερισχύει η καλλιτεχνική μου φύση ως πιανίστα».

Οι επιθέσεις

«Δεν είναι κάτι το εύκολο γιατί βλέπω πολλούς που λένε θέλω και εγώ να είμαι υποψήφιος δήμαρχος ελαφρά την καρδία, δεν είναι καθόλου έτσι, εγώ και ως υποψήφιος συναισθάνομαι αυτή την ευθύνη για αυτό προσπαθώ και νομίζω το έχω καταφέρει και επίπεδο πολιτικού λόγου να κρατάω, να μην μπαίνω σε αντιπαραθέσεις στείρες, να λέω τα πράγματα όπως είναι, μία υπεύθυνη στάση την οποία την έχω πάντοτε στη ζωή μου, στην προεκλογική εκστρατεία και θα την έχω και μετέπειτα στο δημοτικό συμβούλιο από όποια θέση και αν είμαι. Στο ντιμπέιτ δέχθηκα επιθέσεις, και συγκεκριμένα από το Μ. Παπαδόπουλο, τις περίμενα αυτές τις επιθέσεις ακριβώς διότι βλέπουν ότι διεκδικώ πλέον με αξιώσεις την είσοδό μας στο δεύτερο γύρο και την εκλογή μου στο αξίωμα του δημάρχου. Φυσικό είναι όταν κάποιος προσπαθεί 10 χρόνια ενώ κάποιος άλλος προσπαθεί τους τελευταίους 9-10 μήνες και φτάνει στο ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα η άλλη πλευρά να ενοχλείται. Εγώ συνεχίζω την δική μου πορεία, εμείς θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο και δεν μπαίνω σε τέτοιες αντιπαραθέσεις».

Η απάντηση μου είναι οι σπουδές μου

«Έχω δεχθεί ποικίλες επιθέσεις για αυτό είδατε και ένα βίντεο που ανέβασα το οποίο έκανε πολύ εντύπωση και έλεγε να.. ξανασυστηθούμε γιατί οι ίδιοι κυκλοφορούσαν φήμες ότι δεν έχω σπουδάσει νομικά, ότι δεν έχω εργαστεί ποτέ στη ζωή μου, φήμες γελοίες μεν αλλά κάποιος που δεν ξέρει μπορεί να τις πιστέψει. Για αυτό έφτιαξα το βίντεο που εξήγησα αναλυτικά τις σπουδές με τα μεταπτυχιακά μου, το διδακτορικό και την εργασία μου σε όλες αυτές τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες στο Λονδίνο τα τελευταία 15 χρόνια και την εργασία μου στο πανεπιστήμιο ως βοηθός διδασκαλίας. Είναι πράγματα που τα αντιμετωπίζω και με χιούμορ και με ψυχραιμία, δε με πτοεί τίποτα δε νευριάζω εύκολα, το θεωρώ προσόν στην πολιτική».

Η Καβάλα… από μακριά

«Βλέποντας την Καβάλα από μακριά αυτό μου έδινε την δυνατότητα να την βλέπω με πιο αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο και επειδή έζησα και στην Αθήνα για αρκετά χρόνια και μετά στο Λονδίνο μπορούσα να συγκρίνω καταστάσεις, τον τρόπο που διαχειρίζονται άλλες μεγάλες πόλεις τα προβλήματά τους και πολλές φορές έλεγα ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει έτσι στην Κβαάλα αλλά και σε περιπτώσεις που έλεγα αυτό το κάνουμε καλύτερα, ποτέ δε μυθοποίησα το εξωτερικό. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν στα ευρωπαϊκά πρότυπα και αυτό περιμένει ο κόσμος από εμένα. Αυτό που στην αρχή προσπαθούσαν οι πολιτικοί μου «αντίπαλοι» να το δείξουν ως μειονέκτημα, το ότι έλειπα 15 χρόνια στο Λονδίνο, τελικά αυτό γύρισε ως πλεονέκτημα διότι ο κόσμος που με βλέπει στο δρόμο αυτό ακριβώς θέλει, μου λένε εσύ ξέρεις που έζησες έξω και 15 χρόνια, τα πράγματα αυτά περιμένουμε -αν βγεις δήμαρχος και για αυτό θα σε ψηφίσουμε- για να τα εφαρμόσεις και εδώ».

Αυτό που λείπει είναι η καλύτερη διαχείριση των πόρων, προσωπικού και χρημάτων

«Ένα είναι η καθαριότητα, είδα σε κάποιες πόλεις μικρότερες από το Λονδίνο με πόσο ωραίο τρόπο λειτουργεί η καθαριότητα, η ανακύκλωση, γιατί υπάρχει πρόγραμμα και συντονισμός. Όπως και το κυκλοφοριακό που σε πόλεις του μεγέθους της Καβάλας στο εξωτερικό είναι λυμένο αλλά και εκεί γίνεται αυτό με μελέτες συγκοινωνιακές οι οποίες εφαρμόζονται κατά γράμμα και όχι κατά βούληση, γίνεται με ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, αυτό που το έχω αναγάγει σε σημαία του προγράμματός μας για την ενίσχυση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, με αστυνόμευση, είναι λυμένα σε πόλεις όπως η Καβάλα. Η έλλειψη προσωπικού είναι θέμα αλλά μπορεί να λυθεί, στο οικονομικό θέμα τα κονδύλια χρειάζονται με καλύτερη διαχείριση. Δεν μπορείς να ξοδεύεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το Cosmopolis, για το ένα και το άλλο ή να έχεις συμβούλους που έχουν στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσα στην προηγούμενη τετραετία και να μην έχεις στο ταμείο σου χρήματα για να κάνεις κάποια βασικά πράγματα. Είδα έναν απολογισμό για τα ευρωπαϊκά προγράμματα του Δήμου που ήταν κάπου 850.000 – 900.000 ευρώ μέσα σε 4 χρόνια. Είναι πάρα πολύ λίγα, σε σχέση με τα προγράμματα που απορροφούν άλλες πόλεις του μεγέθους της Καβάλας είναι απειροελάχιστα, να που μπορούν να βρεθούν τα χρήματα. Θεωρώ ότι ούτε ορθολογική διαχείριση γίνεται, ούτε έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles