19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Στόχος να λειτουργήσουν τα δύο περιφερειακά πρωτοδικεία Θάσου και Ελευθερούπολης το Σεπτέμβρη του 2024»

Νεότερα για την λειτουργία του περιφερειακού πρωτοδικείου στην Θάσο προέκυψαν από την συνάντηση του προεδρείου του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, που βρέθηκε προ ολίγων ημερών στην Καβάλα και την Ελευθερούπολη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε όπως είπε στον Alpha Radio ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος γύρω από τα δύο περιφερειακά πρωτοδικεία, Θάσου και Ελευθερούπολης και τις εργασίες που απομένουν να γίνουν καθώς και την απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση τους.

«Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση και μία συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στην Καβάλα, όπου το βράδυ συμμετείχε στην Ελευθερούπολη σε μία παρουσίαση ενός βιβλίου, συναντηθήκαμε μαζί του ως δικηγορικός σύλλογος και το Δ.Σ. του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων. Συζητήσαμε για όλα τα εκκρεμή θέματα τα οποία αφορούν εδώ την περιοχή μας, τόσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα έργα που γίνονται όσο και για την στελέχωση σε προσωπικό που απαιτείται εν όψει της λειτουργίας από το Σεπτέμβριο του 2024 των δύο περιφερειακών πλέον πρωτοδικείων σε Θάσο και Ελευθερούπολη».

«Ο υπουργός επίβλεψε την εξέλιξη των έργων στο δικαστικό μέγαρο, συζητήσαμε για κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, είχαμε πολύ θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που υποβάλαμε. Τα αιτήματα μας ήταν γνωστά στον υπουργό, είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενες επαφές απλά μας δόθηκε η ευκαιρία δια ζώσης να έχουμε μια επαφή στενή. Αυτό δημιουργεί μια οικειότητα που στο μέλλον θα μας φανεί χρήσιμη».

Αυτό που κυριάρχησε ως θέμα ήταν η λειτουργία του περιφερειακού πρωτοδικείου της Θάσου, οι εργασίες οι οποίες απαιτούνται να ολοκληρωθεί το κτίριο για να στεγάσει το πρωτοδικείο πλέον, πρέπει να γίνει κάποια διαμόρφωση των χώρων για την δημιουργία της αίθουσας του δικαστηρίου. Ήδη έχουν τελειώσει οι μελέτες για αυτό, έχει αναλάβει η υπηρεσία που φτιάχνει όλα αυτά τα δικαστικά μέγαρρα, τα νοσοκομεία και λοιπά, η ανάθεση του έργου πρέπει να γίνει με γρήγορες διαδικασίες, είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, τα χρήματα υπάρχουν και θα προχωρήσουμε τάχιστα σε αυτές τις ενέργειες και από κει και πέρα υπάρχει το θέμα της στελέχωσης με προσλήψεις

«Μας υποσχέθηκε ο υπουργός ότι από τον κύκλο το νέο των δικαστικών υπαλλήλων που θα μπουν στη διαδικασία εκπαίδευσης, έχουν γίνει ήδη δύο κύκλοι τώρα, να ξέρετε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν προσλαμβάνονται με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ πλέον, υπάρχει η σχολή δικαστικών υπαλλήλων. Από τον πρώτο κύκλο έχουν τελειώσει και έχουν διοριστεί ήδη 300 άτομα, περίπου άλλα τόσα είναι στο δεύτερο κύκλο που τελειώνει και αυτός και τον Μάιο θα γίνει ο τρίτος κύκλος προκειμένου να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες και να καλυφθούν όσο το δυνατόν σε περισσότερο βαθμό τα κενά που υπάρχουν ανά την Ελλάδα. Από εκεί περιμένουμε για τις δύο κενές θέσεις στην Θάσο ώστε να λειτουργήσει το περιφερειακό πρωτοδικείο εκεί, ευελπιστούμε ότι θα επισπευτούν οι διαδικασίες και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πούμε ότι αν δεν υλοποιηθούν αυτά θα ανασταλεί η λειτουργία της Θάσου μέχρι να ολοκληρωθούν. Στόχος ήταν να λειτουργήσει με τη νέα δικαστική χρονιά αλλά υπάρχουν πάντα οι καθυστερήσεις στο δημόσιο οπότε είναι παρακινδυνευμένο να μπουν χρονοδιαγράμματα».

«Σχετικά με τα έργα στο δικαστικό μέγαρο οι εργασίες συνεχίζουν και έχουνε ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό, αυτή η σύμβαση ήταν 4μηνη οπότε υπολογίζουμε ότι στο επόμενο μήνα – ενάμιση μήνα περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, απομένει μία πλευρά η πλαϊνή πλέον και το πίσω μέρος όπου εκεί δεν υπήρχαν μάρμαρα και απαιτείται μόνο η τοποθέτηση της θερμομόνωσης και το βάψιμο, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο δηλαδή. Το 70% της εργολαβίας έχει ολοκληρωθεί, τα πράγματα εδώ προχώρησαν ανέλπιστα γρήγορα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles