16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Στόχος μας να φέρουμε μία low cost αεροπορικές εταιρίες στο Μέγας Αλέξανδρος!»

Το στόχο να φέρει μία low cost εταιρία που θα απογείωνε την κίνηση στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας έχει θέσει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας συναντήθηκε με στελέχη της Fraport στην Αθήνα ώστε να συντονίσουν τις ενέργειες τους προκειμένου να πείσουν κάποια από τις low cost αεροπορικές εταιρίες να βάλει στο πλάνο της και την Καβάλα. Την ίδια ώρα όμως ζητήση υπάρχει και για τις επιστρεπτέες προκαταβολές τις οποίες σε περιπτώσεις μη πλήρωσης όλων των κριτηρίων το κράτος απαιτεί να τις επιστραφούν εφάπαξ ενώ οι επιχειρήσεις ζητούν να καταβληθούν σε δόσεις.

«Μου δόθηκε η δυνατότητα να έχω μία συνάντηση στα γραφεία της Fraport στο Μαρούσι με τον διευθυντή marketing της εταιρείας, η Fraport διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της καβάλας μεταξύ άλλων και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους ότι υπάρχει πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καβάλας το να αναζητήσουμε και να βρούμε τρόπο πως θα φέρουμε μία χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία στην αεροδρόμιο μας και στην περιοχή μας. Επομένως κανονίσαμε αυτή τη συνάντηση, νομίζω μπορεί να αποδειχτεί μία κομβικής σημασίας αυτή η συνεργασία για την επίτευξη του στόχου μας και νομίζω μέσα από αυτές τις ισχυρές συνεργασίες και συμμαχίες γιατί εκτιμώ και η περιφέρεια και οι δήμοι τουλάχιστον Καβάλας και Θάσου καθώς και από τους ξενοδόχους θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία σε αυτή την προσπάθειά μας».

«Τα στοιχεία τα οποία αναζητούνε και θα ήθελε η κάθε αεροπορική εταιρεία για να πάρει την απόφασή της εάν θα πάει σε ένα προορισμό, η Fraport δέχθηκε να μας δώσει όλα αυτά τα στοιχεία και για αρκετά χρόνια πίσω, για τις δυνατότητες και του αεροδρομίου μας και για τις δυνατότητες της περιοχής μας, επομένως να πάμε πολύ γρήγορα στην δεύτερη φάση που είναι μέσα από την συμμετοχή μας σε διάφορα forum αλλά και σε κάποιες συναντήσεις εξειδικευμένες στοχευμένες, θα ξεκινήσουμε από την έκθεση του Βερολίνου που είναι στις αρχές Μαρτίου 6-7-8 Μαρτίου όπου εκεί μαζί με την Fraport θα έχουμε συναντήσεις στοχευμένες προκειμένου να παρουσιάσουμε την περιοχή μας να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες μας την δυναμική την δυναμική της περιοχής γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η δυναμική της περιοχής και εκεί να δουμε πως θα καταλήξουμε στην τελική φάση της αναζήτησης κάποιων low cost εταιριών, υπάρχουν αρκετές που θα μπορούσαμε να τις συναντήσουμε, να τις προσελκύσουμε και από κει και πέρα να φτάσουμε σε μία διαπραγμάτευση μαζί τους για το τι ακριβώς και οι ίδιες θα ζητούσαν από εμάς».

«Άρα η χθεσινή συνάντηση νομίζω ήτανε μία πολύ καλή συνάντηση γιατί βρίσκουμε έναν ισχυρό συνεργάτη μαζί μας, κακά τα ψέματα η Fraport έχει κατορθώσει και μέσα από τις επενδύσεις που έχει κάνει και στο δικό μας αεροδρόμιο να βλέπουμε κάποια θετικά αποτελέσματα. Να θυμίσω ότι μαζί με την Fraport, την marketing greece, τους ξενοδόχους Καβάλας και Θάσου έχουμε μία υψηλού επιπέδου συνεργασία για την προβολή της περιοχής μας και σαν αποτέλεσμα βλέπουμε και τις αυξήσεις συνεχώς στις αφίξεις του αεροδρομίου μας και νομίζω ότι εφόσον είμαστε και εμείς εδώ ενωμένοι και μία μέσα από μία καλή συνεργασία θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τον στόχο μας. Θέλουμε σύντομα να έχουμε αυτά τα στοιχεία γιατί γνωρίζουμε πάνω-κάτω τι στοιχεία ζητάνε όλες αυτές οι εταιρείες για την περιοχή που πρόκειται να προσεγγίσουμε και μέσα από αυτή την συνεργασία θα συντομεύσουμε και τους χρόνους και τις δυνατότητες να δούμε ποιες εταιρείες είναι αυτές οι οποίες θα δείξουν ενδιαφέρον. Θα στοχεύσουμε και στη Μεγάλη Βρετανία που ήταν ένας παραδοσιακός προορισμός πριν από αρκετά χρόνια, το κουβεντιάσαμε αυτό, η Γερμανία ήδη και με στοιχεία που μου δώσανε φτάνει το 55 με 60% των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καβάλας έρχονται από τα αεροδρόμια της Γερμανίας και η αμέσως επόμενη περιοχή που έχει τρομακτική άνοδο είναι η Πολωνία».

«Είχαμε μια σημαντική συνάντηση με τον υπουργό τον κ. Θεοχάρη για ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή για αρκετές επιχειρήσεις και κάποιες εξ αυτών και μέλη του Επιμελετηρίου Καβάλας. Εγώ απλώς μετέφερα και την πίεση της κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων ότι για κάποιες περιπτώσεις κυρίως όπου έχει γίνει η ανάκτηση αυτών των επιδοτήσεων της επιστρεπτέας, να θυμίσω ότι αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις -γιατί υπήρχαν κάποια κριτήρια που έπρεπε να διατηρηθούνε- έπρεπε να επιστρέψουν πίσω την επιστρεπτέα προκαταβολή στο σύνολό της και μάλιστα άμεσα χωρίς κάποια ρύθμιση. Αυτό το οποίο προτείνουμε στο υπουργείο είναι ότι παραδέχονται οι επιχειρήσεις ότι πρέπει να επιστραφεί αλλά να γίνει σε δόσεις, διότι όταν για παράδειγμα μία επιχείρηση ξαφνικά της ζητάς να επιστρέψει 400, 500 και 700.000 ευρώ μέσα σε 15-20 μέρες είναι αδιανόητο, της στερείς την ρευστότητα, την κλείνεις. Αυτό ακριβώς συζητήθηκε, είναι μία δύσκολη περίπτωση διάζουσα γιατί θεωρείτε ανάκτηση κοινοτικής επιχορήγησης, πάντως ο υπουργός ήταν ενήμερος, είχανε δεχτεί την επιστολή και την πίεση και του Επιμελητηρίου Καβάλας και της κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων και περιμένουμε να δούμε μήπως μπορέσουμε τουλάχιστον μόνο για αυτές τις επιστρεπτέες προκαταβολές να υπάρξει κάποια σχετική ρύθμιση και όχι για το σύνολο κάποιων άλλων τέτοιων αχρεωστήτως κατεβληθέντων ποσών προκειμένου επιχειρήσεις μέλη μας να μην φτάσουμε στο γκρεμό».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles