7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

«Στόχος μας να διατηρούμε τον προορισμό Καβάλα πολύ ζωντανό στην συνείδηση των Ρουμάνων επισκεπτών»

Πολύ θετικά είναι τα μηνύματα που έλαβε η Καβαλιώτικη αποστολή από την παρουσία της στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όπου έλαβε χώρα η ομώνυμη τουριστική έκθεση. Είναι δεδομένο ότι οι Ρουμάνοι αγαπάνε την περιοχή μας και πως αν υπάρχει περαιτέρω βελτίωση του οδικού δικτύου τότε θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία τους στην περιοχή μας, όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες επεσήμανε στον Alpha Radio o Παναγιώτη Αγγελίδης, αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Υπήρξε μία συμμετοχή της πόλης μας αλλά γενικότερα συμμετοχή και από την περιφέρεια και από άλλους δήμους, εμείς είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία με τον δήμο Παγγαίου και Νέστου και είχαμε ένα κοινό περίπτερο το οποίο λειτούργησε άψογα και νομίζω πως πετύχαμε πάρα πολλά πράγματα με την έννοια ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, να προσθέτουμε στο νομό παρά να μοιράζουμε. Σίγουρα μαζί είναι καλύτερα και οικονομικά βέβαια η οποία είναι μια σημαντική παράμετρος, άλλο να μοιράζεσαι τα έξοδα δια τρία από την στιγμή που ο νομός είναι ένας και τα σύνορα πολύ μικρά. Η παρουσία της Καβάλας ήταν έντονη σε μία μεγάλη αποστολή, υπήρχε από το Επιμελητήριο, υπήρχε η περιφέρεια, υπήρχε η Θάσος με μεγάλο αυτόνομο περίπτερο”.

«Γενικώς όπως ξέρετε επειδή περιοχή μας είναι πάρα πολύ δημοφιλής στους Ρουμάνους οφείλαμε να έχουμε και να συνεχίσουμε την παρουσία μας στο Βουκουρέστι, να προβάλουμε τον προορισμό της Καβάλας γιατί ανεξάρτητα από το αν η Καβάλα και η Θάσος και γενικά η περιοχή μας είναι πολύ δημοφιλής και ίσως να είναι ο πρώτος προορισμός στη Ρουμανία, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, υπάρχουν και άλλοι τουριστικοί προορισμοί, οφείλουμε πάντα να έχουμε μία παρουσία εκεί και να επισημάνουμε το γεγονός των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας στο κοινό της Ρουμανίας και όχι μόνο».

«Όσον αφορά την έκθεση της Ρουμανίας η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές νομίζω πως το σκεπτικό είναι να διατηρήσουμε την θέση μας και σταδιακά να την αυξάνουμε στις νέες γενιές και τους ανθρώπους που δεν επισκέφτηκαν την περιοχή μας, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει οι περισσότεροι την έχουν επισκεφτεί αλλά είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε την παρουσία μας, να κάνουμε τις επαφές μας, δώσαμε συνεντεύξεις σε τρία τηλεοπτικά κανάλια, στο ραδιόφωνο, ήρθαμε σε επαφή με δημοσιογράφους, θα οργανωθούν όπως πάντα κάποια fam trips με κάποιους ανθρώπους να κάνουν από κοντά ρεπορτάζ, να το ξαναδείξουν στο κοινό της Ρουμανίας, γενικά αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να διατηρούμε τον προορισμό Καβάλα πολύ ζωντανό στην συνείδηση των Ρουμάνων επισκεπτών».

«Οι Ρουμάνοι κατά βάση είναι άνθρωποι των οικογενειακών διακοπών και του οδικού τουρισμού, είναι άνθρωποι που τους αρέσει πάρα πολύ η περιοχή και όχι μόνον όσον αφορά την φιλοξενία και τους ανθρώπους, έχουμε πάρα πολλά κοινα στοιχεία με τους Ρουμάνους, δεν είναι μόνο η θρησκεία αλλά και πολιτισμικά έχουμε αρκετά στοιχεία κοινά. Μη ξεχνάμε ότι πολλές γενιές Ελλήνων είχαν συνυπάρξει με τους Ρουμάνους, απολαμβάνουν τα νερά, απολαμβάνουν το καλό φαγητό, είναι οι κλασικοί Βαλκάνιοι τουρίστες. Ο οδικός τουρισμός είναι αυτός που τους ενδιαφέρει, εκεί που θα πρέπει να δουλέψουμε πράγμα το οποίο δεν αφορά αποκλειστικά την προβολή είναι ότι όσο βελτιώνεται το οδικό δίκτυο τόσο περισσότερους Ρουμάνους θα έχουμε και θα τους έχουμε και άλλες εποχές γιατί είναι άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στην περιοχή μας όχι μόνο κάτα την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, τις 10-15 μέρες αλλά δεδομένου ότι είναι σχετικά κοντά αν βελτιωθεί το οδικό δίκτυο νομίζω θα τους έχουμε κοντά μας πολύ περισσότερο και άλλες εποχές του χρόνου».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles