25.8 C
New York
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Ο κόσμος αναγνωρίζει την σοβαρότητα που δείχνουμε και είναι στο πλευρό μας»

Μία πρώτη γεύση από την «παρέλαση των τρακτέρ» πήρε το πρωί της Δευτέρας η Καβάλα αφού δεκάδες αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, με τους αγρότες της περιοχής μας να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν και την Τρίτη 20 Φλεβαρη με πορεία τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων μέχρι το κτίριο της αντιπεριφέρειας Καβάλας, με τον πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Νέστου Σάββα Αργυράκη να τονίζει πως τούτη την φορά έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, αποφεύγοντας ενέργειες που θα ταλαιπωρούσαν άσκοπα τους πολίτες.

«Εμείς εδώ σήμερα ξεκινάμε τη δική μας κινητοποίηση μετά την απόφαση του συντονιστικού της περιφέρειας, εδώ στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα συναντηθήκαμε 4 σύλλογοι, είμαστε όλοι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, 4 σύλλογοι συνδράμουν στην υλοποίηση αυτής της κινητοποίησης, κλιμακώνουμε και εμείς έτσι τη στάση μας και τον αγώνα μας. Έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται εδώ  στο χώρο πάνω από 100 τρακτέρ, έχουμε πολύ καλή συμμετοχή, περισσότερη ήταν η συμμετοχή όμως τον συναδέλφων που ήρθανε με τα αυτοκίνητά τους και πλαισιώνουν εδώ την προσπάθειά μας».

«Πάρθηκε η απόφαση αύριο (σ.σ. Τρίτη) να γίνει μία κινητοποίηση στην Καβάλα, μέσα στο κτίριο της αντιπεριφέρειας και θα γίνει συμβολικά μία πορεία με τρακτέρ και οι υπόλοιποι θα είμαστε με τα πόδια και τα αγροτικά αυτοκίνητα μας. Τα τρακτέρ θα μείνουν εδώ που είμαστε, είναι άγνωστο το πόσες μέρες ή πόσες ώρες θα μείνουμε εδώ, αυτό θα μας το δείξει η εξέλιξη των πραγμάτων, βήμα βήμα θα προχωράμε και θα συναποφασίζουμε με τα μέλη μας τι θα κάνουμε. Αύριο θα γίνει αυτή η κινητοποίηση στην Καβάλα και θα παρθούν λίγα τρακτέρ, 10-15 συμβολικά για να μπουν μέσα στην πόλη της Καβάλας και να φτάσουν μέχρι την αντιπεριφέρεια, και μετά θα επιστρέψουν αυτά τα τρακτέρ πάλι εδώ όπου είναι παραταγμένα και τα υπόλοιπα για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.

«Είμαστε στα φανάρια εδώ στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα με τα τρακτέρ μας, τα έχουμε βάλει σε ένα χώρο που δεν εμποδίζουμε καθόλου την κυκλοφορία των συμπολιτών μας, έχει παρθεί απόφαση να μη κάνουμε μέχρι στιγμής καμία κίνηση για κλείσιμο του δρόμου έστω και συμβολικό ώστε να μην δυσχεραίνουμε την διέλευση των οχημάτων διότι είναι ένα ευαίσθητο σημείο με το νοσοκομείο να απέχει λίγα μέτρα από το σημείο εδώ. Δεν θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο απέναντί μας, δε θέλουμε να κάνουμε την ζωή και την καθημερινότητα του κόσμου δύσκολη. Πολλοί άνθρωποι από εδώ πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά είτε σε άλλες υποχρεώσεις, οπότε εμείς αυτή τη στιγμή το πάμε βήμα-βήμα, έχουμε παρατάξεις τα τρακτέρ μας, είμαστε έτοιμοι έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των μελών μας και του κόσμου».

«Να αναφέρουμε και κάτι που εμείς το θεωρούμε δεδομένο, εμείς δεν κινητοποιούμαστε μόνο αυτή τη στιγμή παραδοσιακά δηλαδή και να Γενάρη – Φεβρουάριο. Είμαστε όλο το χρόνο ενεργοί, είτε στα κέντρα αποφάσεων είτε στο υπουργείο είτε με έγραφα και με κινητοποιήσεις που κάνουμε και το καλοκαίρι, διάφορες πράξεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με κλεισίματα δρόμων. Ο κόσμος αυτό το εκτιμάει και όταν μία τοπική κοινωνία, γιατί σε όλη την περιφέρεια υπάρχουν τοπικές κοινωνίες που ζούνε από το πρωτογενή τομέα, στις κοινωνίες αυτές δημιουργούνται τέτοιες κλίμακες οικονομίας και δημιουργείται πλούτος στην τοπική οικονομία της κάθε περιοχής, είναι σίγουρο ότι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι δίπλα μας εφόσον εμείς δεν τους ταλαιπωρούμε χωρίς λόγο. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος όταν θα χρειαστεί και αν χρειαστεί να κάνουμε το κάτι παραπάνω θα είναι και τότε δίπλα μας, γιατί δείχνουμε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, είναι πολύ σοβαρές οι ενέργειες μας οπότε και ο κόσμος θα είναι μαζί μας».

«Δεν έχουμε κάτι να προσάψουμε σε αυτούς που μπορεί να γκρινιάξουν μα γιατί οι αγρότες κλείνουν πάλι τους δρόμους ή δημιουργούν πρόβλημα στην πόλη αλλά είναι τέτοιο το επάγγελμα μας, είναι τέτοια η μορφή της διαμαρτυρίας που πρέπει να υπάρξει και λίγο ταλαιπωρία. Φανταστείτε ότι κάποιοι σε άλλους κλάδους όπως της ΔΕΗ κάποτε κατέβαζαν το ηλεκτρικό ρεύμα. Οπότε εμείς θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου στην προσπάθειά μας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς την πρωτογενή παραγωγή, όλη η δευτερογενή παραγωγή και η τριτογενής περιοχή δεν θα υπάρχουν για την περιοχή μας. Είμαστε μία επαρχιακή πόλη, είμαστε μία περιφέρεια και όλα αυτά εδώ πρέπει να έχουν και την στήριξη του κόσμου και την σοβαρότητα από εμάς ώστε να έχουμε ένα μέλλον καλύτερο και για εμάς και τα παιδιά μας.

«Υπήρξαν άνθρωποι από παρατάξεις δημοτικές και περιφερειακές εδώ μαζί μας που μας εξέφρασαν την υποστήριξη τους, υπήρχαν οι υποψήφιοι βουλευτές που είναι εδώ μαζί μας, δεν ξεχωρίζουμε κανέναν. Εμείς είμαστε ανοικτοί, δε βλέπουμε ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, το έχουμε αποδείξει αυτό όλα αυτά τα χρόνια, οπότε όποιος θέλει να βοηθήσει στον αγώνα μας θα είναι ευπρόσδεκτος κοντά μας. Όλη η σοβαρότητα που δείχνουμε τα τελευταία χρόνια με την στάση μας έχουν φέρει απτά αποτελέσματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και ο κόσμος θα είναι δίπλα μας γιατί βλέπουν ότι κάνουμε σοβαρή δουλειά».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles