32.9 C
New York
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Στόχος μας είναι ο Άγιος Νικόλαος να είναι η βιτρίνα μας»

Για τα δύο μεγάλα έργα στο κέντρο της πόλης που δυσκολεύουν την ζωή δημοτών και επαγγελματιών αλλά φιλοδοξούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο Αλέξης Γούλας. Ο κ. Γούλας ανέλυσε το τι σχεδιάζεται στον Άγιο Νικόλαο, πότε θα είναι έτοιμος ενώ μίλησε και για το έργο της πλατείας Καπνεργάτη που έχει καθυστερήσει αρκετά.

«Το open mall ξεκίνησε προχθές, ήδη σκάβονται κάποια σημεία που είχανε μείνει στην οδό Ύδρας δηλαδή στο στρίψιμο του Κουντουριώτου, και έχουμε πέσει δυνατά εκεί γιατί θα πρέπει αυτό το έργο να ολοκληρωθεί στο γρηγορότερο χρόνο. Αφορά επαγγελματίες, αφορά ανθρώπους που το πεζοδρόμιο είναι ζωτικής σημασίας για αυτούς, είναι προέκταση της επιχείρησης τους και για αυτό έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε σε αυτό το σημείο. Υπήρχε μία καθυστέρηση στο ξεκίνημα του έργου και ευελπιστούμε να μην μας έρθει το κεφάλι προς το τέλος του έργου για το πω πολύ απλά, προσπαθούμε οι επαγγελματίες να έχουν την λιγότερη χρονική όχληση».

«Όταν προχωράς σε ένα έργο τόσο μεγάλο γιατί είναι μεγάλο έργο, αγγίζει το 1 εκ. ευρώ, θα αλλάξει η ύδρευση, θα αλλάξει η ΔΕΗ, θα γίνουν υπόγεια τα πάντα, θα μπουν συστήματα έξυπνα με wifi, οι προσόψεις των καταστημάτων θα βελτιωθούν, υπάρχει ένα έργο μεγάλο το οποίο όμως ξέρετε όταν εκτελείς ένα έργο ότι υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες. Ένα είναι ότι είμαστε 16 Ιανουαρίου ο καιρός ευτυχώς μας πάει καλά, δεν ξέρουμε για πόσο θα μας πάει καλά, αν συνεχίσει έτσι ο καιρός και δεν έχουμε άλλα προβλήματα πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το έργο κάπου εκεί στο τέλη του Μάρτη».

«Οι δρόμοι που θα γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις είναι η Αγίου Νικολάου μπροστά στην εκκλησία, η Σπετσών, η Ψαρρών και η Έλλης, το μικρό δρομάκι και αφού γίνουν όλα αυτά στο τέλος θα γίνει και η Δαρδανελλίων που συνδέει με την Κουντουριώτου. Υπάρχει καλή συνεργασία με τις υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργολάβους, πιστεύω ότι θα πάμε καλά εκεί. Θα τελειώσει μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο όλο το έργο, θα δουλεύει παράλληλα και η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑΚ και το τμήμα ψηφιακών, μπορούμε να δουλέψουμε παράλληλα, είναι τρεις δρόμοι διαφορετικοί. Στόχος μας είναι αυτό το κομμάτι της πόλης να είναι η βιτρίνα μας».

«Η οδός Κουντουριώτου τελείωσε χθες, έχουν γίνει οι παρεμβάσεις, τα πλακόστρωτα τελείωσαν, τώρα έμειναν να μπούνε κάποια φωτιστικά, κάποιες πινακίδες, η νησίδα που είπαμε πάει λίγο παραπίσω και θα γίνει σε συνδυασμό με τον κυκλοφοριακό κόμβο που θα γίνει μπροστά στις Καμάρες. Τον εργολάβο τώρα τον θέλουμε μέσα στον Αγιο Νικόλαο  για να μη καθυστερούμε με τους επαγγελματίες. Αυτή η επιλογή του χρόνου είναι η καλύτερη για τους επαγγελματίες πού είναι οι δουλειές λίγο πεσμένες και τους βοηθάει αυτό».

«Στον καπνεργάτη τα πράγματα πήγαν στραβά, οι αστάθμητοι παράγοντες, είχαμε ένα ρέμα πολύ δύσκολο το οποίο έπρεπε να αδειάσει με τα χέρια στην κυριολεξία, δεν μπορούσε μηχάνημα, είχαμε τα δίκτυα όλων και ΔΕΥΑΚ, ΔΕΗ, φυσικό αέριο κτλ, όλοι αυτοί όταν ολοκλήρωσαν και τώρα προχωράει η υπόθεση της καπνεργάτη. Το κομμάτι της Κασσάνδρου στη βιβλιοθήκη τελειώνει, έχει μείνει κάτι πολύ λίγο και από κει και πέρα θα μπούμε στο υπόλοιπο της Κασσάνδρου, μέσα τσιμεντοστρώνεται δίπλα ούτως ώστε να αρχίσει η μαρμαρόστρωση και έχουμε και το κομμάτι της Αβέρωφ για να τελειώσει το επάνω μέρος της πλατείας που ήταν και το πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω ότι από κει και κάτω μέχρι τη Βενιζέλου τα πράγματα θα ρολάρουν καλύτερα».

«Να μιλήσουμε με τι λέει το χρονοδιάγραμμα αν και ξέρουμε ότι είμαστε πίσω, το χρονοδιάγραμμα λέει ότι τέλη Ιουλίου ολοκληρώνεται η πλατεία και ένα μήνα μετά τελειώνουνε το πράσινο και ο εξοπλισμός. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα έχουμε εργασίες αλλά προς το τέλος θα είμαστε έτοιμοι και εκεί το προσπαθούμε, έχουμε πέσει επάνω στον εργολάβο να πιεσει λίγο και αυτός τα πράγματα με περισσότερο προσωπικό για να συνεργαστούμε καλύτερα. Ο δήμος ξέρετε δε μπορεί να παρέμβει σε όλα, δεν μπορεί να παρέμβει στο πόσο γρήγορα θα κινηθεί ένας εργολάβος εφόσον είναι μες στο χρονικό πλαίσιο που εκτελείται το έργο. Φυσικά πήρε παρατάσεις αλλά το 75% των έργων στην Ελλάδα παίρνουν 2.5 φορές παράταση, ο αριθμός είναι τρομακτικός, αν σου ζητήσει παράταση θα την πάρει δε μπορείς να κάνεις διαφορετικά, αφού προβλέπεται από το νόμο. Εμείς πιέζουμε σε υπηρεσιακά πλαίσια τον εργολάβο να προχωρήσει λίγο γρηγορότερα και να αρχίσουμε την πλατεία να παίρνει σχήμα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles