7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

Στο κενό οι προσφυγές ΟΕΒΕΚ – Χρυσανίδη κατά των ανταποδοτικών τελών

Στο κενό έπεσαν οι προσφυγές κατά των ανταποδοτικών τελών τόσο από την ΟΕΒΕ Καβάλας όσο και την παράταξη Χρυσανίδη, καθώς απερρίφθησαν και οι δύο από την αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει πως κλείνει η υπόθεση αυτή και ξεκινά κανονικά η εκτέλεση του προϋπολογισμού εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Προμούσας. Την ίδια ώρα όμως λύθηκε και το θέμα με τις πληρωμές των εργαζόμενων μέσω ΕΣΠΑ, πρόβλημα που δεν θα ξαναεμφανιστεί όπως τονίζει καθώς πλέον τα νομικά πρόσωπα πέρασαν στους δήμους και θα πληρώνονται από αυτούς.

«Οι δύο προσφυγές που έγιναν κατά της αύξησης των ανταποδοτικών από την ΟΕΒΕ Καβάλας και την παράταξη Χρυσανίδη απερρίφθησαν και οι δύο από την αποκεντρωμένη, το αξιοσημείωτο είναι ότι απορρίφθηκαν όχι ως προς τον τύπο αλλά ως προς την ουσία. Εκεί αναφέρεται ρητώς ότι η οικονομική υπηρεσία ήταν απολύτως σύννομη και σωστή η διαδικασία με την οποία εκτίμησε και υπολόγισε τα τέλη σύμφωνα με όλες τις κείμενες διατάξεις άρα δεν μπορεί να συζητήσει τη δουλειά αυτή που έγινε όσον αφορά τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών τελών. Αυτό βέβαια σημαίνει για μας πλέον ότι ο προϋπολογισμός σιγά-σιγά θα φτάσουμε και στην έγκρισή του και θα θέλαμε να είναι πολύ σύντομη αυτή η διαδικασία. Ο προϋπολογισμός πέρασε και από το δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε και στη συνέχεια στέλνεται στην αποκεντρωμένη για την έγκριση, εκεί λοιπόν από τη στιγμή που εκκρεμούσαν αυτές οι δύο προσφυγές δεν μπορούσε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός δεδομένου ότι αν γινόταν δεκτές θα υπήρχε πρόβλημα με τα ανταποδοτικά άρα θα υπήρχε και στη συνέχεια πρόβλημα και με τον ίδιο τον προϋπολογισμό».

«Υπάρχει και η επιλογή για προσφυγή στο άρθρο 152 αλλά το κρίνω λίγο υπερβολικό, αφού έτσι κρίνει η αποκεντρωμένη ότι είναι ορθή η εκτίμηση των ανταποδοτικών, βέβαια είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν. Οι πληρωμές των εργαζομένων από το ΕΣΠΑ έχει τακτοποιηθεί, για αυτό κινούμαστε γρήγορα έτσι ώστε να εγκριθεί από το παρατηρητήριο ο προϋπολογισμός, για εμάς άνοιξε ο δρόμος και πληρώθηκε το προσωπικό. Ουσιαστικά ήταν απλήρωτοι για το μήνα Ιανουάριο έχουν την ιδιαιτερότητα τους ότι πληρώνονται τα δεδουλευμένα, δεν είναι σαν τους δημόσιους υπάλληλους που προπληρώνονται τον μήνα. Άρα δεν είχαν πληρωθεί τον Ιανουάριο και με μία μικρή καθυστέρηση μέσα στο Μάρτιο πληρώθηκαν και τον Φεβρουάριο και δεν υπάρχει πλέον κανένα θέμα με αυτούς τους υπαλλήλους. Με αυτούς τους υπαλλήλους δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά πρόβλημα γιατί ο δήμος είναι σε θέση να τους πληρώνει ανα πάσα στιγμή ενώ στο νομικό πρόσωπο των παιδικών σταθμών έπρεπε να περιμένει να έρθουν τα χρήματα και πάντα υπήρχαν καθυστερήσεις που δεν θα υπάρξουν ποτέ δεν στο μέλλον, λόγω των συγχωνεύσεων των νομικών προσώπων στο δήμο».

«Για την καθυστέρηση στην κατάθεση του προϋπολογισμού ήταν μια επιλογή της διοίκησης καθώς είχαμε εκλογές και δε ξέραμε ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, οπότε η διοίκηση ήθελε να αφήσει τον προϋπολογισμό στα χέρια του επόμενο δημάρχου προκειμένου να διαχειριστεί και τα ανταποδοτικά. Είχαμε πει ότι αυτή η τραγική μείωση κατά 45% είχε δημιουργήσει τρομερά προβλήματα λειτουργία του προϋπολογισμού γενικότερα δεδομένου ότι δεσμεύαμε τακτικά έσοδα με αποτέλεσμα να δημιουργούμε προβλήματα όσον αφορά στις διάφορες δαπάνες που θέλαμε να κάνουμε ως δήμος. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και η συγχώνευση με τα νομικά πρόσωπα, κινούμασταν σε αχαρτογράφητα νερά, έγινε με πολύ γρήγορες διαδικασίες και αυτό έφερε μια καθυστέρηση να μπούμε σε μια κανονική ροή. Ωστόσο όλες οι εκκρεμότητες έχουν λυθεί και προχωράμε στην υλοποίηση του».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles