19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

Σε μία χώρα που έχει δεν έχει 200 δις ευρώ ΑΕΠ, τα 60-70 δις θα τα βγάλουν και θα πάνε στα Κέυμαν

Όταν κάποιοι πάρα πολύ λίγοι λεηλατούν τους πολλούς, αυτοί οι λίγοι έχουν κάθε λόγο να διατρανώνουν την χαρά τους για το οικονομικό θαύμα υποστήριξε ο επικεφαλής της σύμπραξης του ΜΕΡΑ 25 και τις Ανατρεπτικής Οικολογικής Αριστεράς Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στον Alpha Radio. Ο ίδιος ανέλυσε το ασφυκτικό πλαίσιο για την ίδια την δημοκρατία μέσα στο οποίο γίνεται ο προεκλογικός διάλογος, την φίμωση του κόμματος του από τα συστημικά ΜΜΕ, ενώ ανέλυσε πως τα funds… άλωσαν την χώρα βγάζοντας δισεκατομμύρια έξω από αυτή, απολύτως νομιμοποιημένα από μία σειρά νομοθετημάτων των τελευταίων κυβερνήσεων.

Το 80% του ελληνικού πληθυσμού είναι 40% κάτω από ότι ήταν πριν 20 χρόνια σε αγοραστική ικανότητα

«Όταν κάποιοι πάρα πολύ λίγοι λεηλατούν τους πολλούς, αυτοί οι λίγοι έχουν κάθε λόγο να διατρανώνουν την χαρά τους για το οικονομικό θαύμα. Ακόμη και οι ίδιες οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ και τα ερευνητικά κέντρα του κράτους μας λένε αυτό που νιώθετε στο πετσί σας ότι το 80% του ελληνικού πληθυσμού είναι 40% κάτω από ότι ήταν πριν 20 χρόνια στην αγοραστική του ικανότητα. Προσφάτως μια έρευνα του ΟΟΣΑ έδειξε ότι το 40% των Ελλήνων βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή παλεύουν εκεί στο όριο της φτώχειας. Όταν έχουμε μία χώρα με τιμές Γερμανίας και Λονδίνου και από την άλλη μεριά έχουμε μισθούς Βόρειας Βουλγαρίας, ούτε καν Νότιας Βουλγαρίας τότε το να μιλάς για οικονομικό θαύμα για σε αυτή τη χώρα ουσιαστικά είναι μία βαθιά προσβολή προς τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων».

Αγοράζει το δάνειο των 100 χιλιάδων για 5.000 και πουλώντας το ακίνητο έχει βγάλει 50, 60, 70 χιλιάδες

«Από την άλλη μεριά εάν είσαι οικονομικά ισχυρός, αν είσαι χρηματιστής, αν είσαι ένας από τους ανθρώπους που δουλεύουνε για τους πέντε ολιγάρχες που λυμαίνονται αυτή τη χώρα, τότε αυτή η χώρα είναι το Ελ Ντοράντο σου. Τα ποσοστά κέρδους που πετυχαίνουν αυτοί οι λίγοι εδώ δεν τα πετυχαίνουν σε καμία άλλη χώρα, για παράδειγμα όταν ένα fund με έδρα το Ντελαγουέρ και τραπεζικό λογαριασμό στα νησια Κέιμαν και απολύτως νόμιμα, δε μιλάμε εδώ για εξαγωγή συναλλάγματος ή φοροδιαφυγή, αλλά για απόλυτη νομιμότητα που του παρέχουν μια σειρά από κυβερνήσεις, έρχεται λοιπόν αυτό το fund στην Καβάλα, αγοράζει ένα κόκκινο δάνειο με ονομαστική αξία 100.000 που αντιστοιχεί σε ένα ακίνητο που σήμερα είναι στις 80.000, ήταν κάποτε στις 150.000 αλλά έπεσε και δεν ανέβηκε ποτέ από τις 100 χιλιάδες. Αγοράζει αυτό το δάνειο των 100 χιλιάδων για 5.000, τόσα βάζει δηλαδή στη χώρα, παίρνει το κόκκινο δάνειο, εάν αυτό τώρα το σπίτι το βγάλει στο σφυρί έχει βάλει 5 και έχει βγάλει 50, 60, 70 χιλιάδες!».

Σε μία χώρα που έχει δεν έχει 200 δις ευρώ ΑΕΠ, τα 60-70 δις θα τα βγάλουν και θα πάνε στα Κέυμαν

«Συνειδητοποιείτε ότι σε μία χώρα που οι συνολικές δαπάνες για δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία δεν είναι πάνω από 11 δις ευρώ, αυτή η καψερή χώρα έχει δώσει εγγυήσεις σε αυτά τα funds 23 δις; Ξοδεύουμε ως κράτος 11 δις για υγεία και παιδεία και δώσαμε 23 δις εγγυήσεις σε αυτά τα αρπακτικά ταμεία ότι θα βγάλουν τα χρήματα τους. Και όταν βγάζουν αυτά τα χρήματα τα πάνε στα νησιά Κέιμαν, νομίμως! Ας βγει κάποιος από τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ να μου πει ότι δεν είναι έτσι, είναι απολύτως νόμιμη και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο εδώ. Αυτό σημαίνει πως σε μία χώρα που έχει δεν έχει 200 δις ευρώ ΑΕΠ, τα 60-70 δις θα τα βγάλουν και θα πάνε εκεί!».

Γιατί έπρεπε να δοθούν αυτά τα 23 δις εγγυήσεις στα funds κ. Μητσοτάκη;

«Όταν το ΜΕΡΑ25 ήταν στη Βουλή εγώ κοίταξα τον Μητσοτάκη στα μάτια, όταν συζητιόταν το σχέδιο Ηρακλής, αυτό επαίσχυντο νομοσχέδιο με το οποίο δημιουργήθηκε η λεηλασία των funds και του είπα κ. Μητσοτάκη εμείς αποκαλύψαμε για αυτά τα 23 δις εγγυήσεις, γιατί τα δώσατε στα funds και γιατί δε το είπατε στον ελληνικό λαό; Μήπως γιατί ο κοινωνικό σας κύκλος έχει μετοχές σε αυτά τα funds; Σας καταγγέλλω αυτή τη στιγμή ευθέως βγείτε και πείτε ότι είμαι ένας κοινός συκοφάντης, ή βγείτε και επιχειρηματολογήστε γιατί έπρεπε να δοθούν αυτά και τα 23 δις εγγυήσεις στα funds, δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε ένα πράγμα, να γυρίσετε και να φύγετε. Και τι έκανε; Δεν μου απάντησε, γύρισε και έφυγε, ουσιαστικά ομολόγησε την ενοχή του κύκλου του, αυτό που εμείς ονομάζουμε στη βουλή Μητσοτάκης Α.Ε.».

Οι 5 ολιγάρχες έχουν τους δρόμους, τα αεροδρόμια, τα έργα και τα κανάλια

«Αυτοί οι 5 ολιγάρχες έχουν τα 5 ιδιωτικά κανάλια, χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω; Εσείς ξέρετε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, ή έστω κάποια μπανανία στην οποία οι πέντε που έχουνε τα κανάλια, αυτοί οι πέντε έχουνε την πρώην ΔΕΗ, έχουν τους δρόμους Εγνατία, Αττική, Ιόνια κτλ, έχουν όλα τα αεροδρόμια, έχουν όλα τα λιμάνια και έχουν όλα τα έργα. Αυτοί οι πέντε έχουν και τα κανάλια, όταν ήμασταν στην Βουλή ως ΜΕΡΑ25 επειδή εμείς τα λέγαμε αυτά και τους κατονομάζαμε πολλές φορές, αποφάσισαν ότι δεν θα ξαναπροβληθούμε στα κανάλια τους. Είχαμε προεκλογική εκστρατεία πέρυσι στην οποία ο κ. Μαρινάκης έδωσε εντολή ότι Βαρουφάκης και ΜΕΡΑ25 ποτέ στο κανάλι μου, κόντρα στην εκλογική νομοθεσία! Έτσι καταφέρανε σε πολύ μεγάλο βαθμό εμείς να μην ακουγόμαστε ούτε στην Βουλή. Είμαστε η μοναδική χώρα που οι πέντε ιδιοκτήτες των σταθμών παραγωγής ενέργειας, των εταιρειών παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας, των αεροδρομίων, των δρόμων, και των ταμείων ανάκαμψης που το πήραν και το βάλανε στην τσέπη τους αυτοί να έχουν και όλα τα κανάλια. Αυτό είναι το τέλος της δημοκρατίας, είναι μία σκληρή ολιγαρχία με περιοδικές εκλογές».

Οι άνθρωποι έχουν αηδιάσει τόσο πολύ με την πολιτική διαδικασία που δεν φτάνουν στην κάλπη

«Υπάρχουν πολλοί πολιτικοποιημένοι άνθρωποι που τα καταλαβαίνουν όλα αυτά και έχουν αηδιάσει τόσο πολύ με την πολιτική διαδικασία που δεν φτάνουν στην κάλπη. Εμείς για παράδειγμα στο ΜΕΡΑ25 οι δημοσκοπήσεις μας είχανε πει μία εβδομάδα, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές πέρυσι ότι είχαμε απήχηση στο 20% της νεολαίας, δηλαδή ανθρώπων μεταξύ των 17 και 27 ετών, εκεί είχαμε 20% που ήταν πολύ υψηλό ποσοστό. Από αυτούς πήγε να ψηφίσει μόνο το 4-5%, αυτό είναι το πρόβλημα, δεν φτάνουν στην κάλπη γιατί έχουν απορρίψει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Λένε μας κοροϊδεύετε, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε, δε πρόκειται να νομιμοποιήσουμε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι τόσο πάρα πολύ εξευτελισμένο. Αυτή είναι η αγωνία μας εμάς στο ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά να πείσουμε αυτόν τον κόσμο ότι αυτό το δικαίωμα της ψήφου είναι υποχρέωση και είναι υποχρέωση σε γενιές πάρα πολλές, δεκαετίες τώρα, αιώνες τώρα σε ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους και το αίμα τους για την ψήφο μας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και χαρά του φασισμού, όταν η δημοκρατία έχει αυτοκαταργηθεί επειδή ο δήμος δεν την πιστεύει».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles