19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Παρότι δεν θα είναι συνεπής σε τίποτα η κεντρική κυβέρνηση, εσείς αν δε κάνετε αυτό που πρέπει θα σας επιβληθεί το πρόστιμο!»

Ένα ψήφισμα το οποίο πέρασε ομόφωνα από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας έφεραν στην τελευταία συνεδρίαση πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων του δήμου Καβάλας. Το αντικείμενο του φυσικά ήταν ο κατά πολλούς παράλογος νόμος για την πυροπροστασία που ζητά τα πλείστα όσα από τους πολίτες υπό την απειλή προστίμου, όπως τονίζει στον Alpha Radio o πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ζυγού Κώστας Χανδρουλίδης. Την ίδια όμως ώρα καμία από τις δεσμεύσεις που αφορούν το κράτος και τα όργανα του δεν έχει υλοποιηθεί.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό το πρόβλημα δεν αγγίζει μόνο το Ζυγός, αγγίζει με το δικό μου μάτι το 1/3 όλου του δήμου Καβάλας γιατί και στη Καβάλα έχουμε περιαστικό δάσος και δασάκια μέσα στην πόλη. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα νόμο που ψηφίστηκε το 2023, δεν τον αντιληφθήκαμε όλοι, στην πορεία όμως έγινε αντιληπτό πρώτα από τον φυσιολατρικό σύλλογο του χωριού μας ο οποίος είναι από τους πιο δραστήριους και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά στο δασαρχείο και στην πυροσβεστική στην διάρκεια των πυρκαγιών. Με ενημέρωσαν ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, βλέποντας εγώ το νόμο και με το πόσο βίαια τελικά το τελευταίο 40ήμερο θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι σε αυτό το καινούργιο νόμο, γιατί όπως γνωρίζετε ο νόμος είναι υπεύθυνος ο πολίτης να τον γνωρίζει από μόνος του. Υπάρχουν όμως ειδικά στα χωριά πολλά σπίτια ηλικιωμένων πάνω από 80-90 χρονών που είναι κοντά στο δάσος ή στην ακτίνα 300 μέτρων, πως τους ενημερώνουμε και πως θα είμαστε υπεύθυνοι έναντι του νόμου.

«Για αυτό καλέσαμε λαϊκή συνέλευση σαν πρόεδρος του Τ.Σ., έστειλα επιστολές σε όλα τα σπίτια και στο Ζυγός και στο Νέο Ζυγός για να συμμετέχουν. Ήταν μεγάλη η συμμετοχή στην λαική συνέλευση, ουσιαστικά όμως ο νόμος ισχύει όπως είναι και τότε αποφασίστηκε να κάνουμε και ένα ψήφισμα το οποίο να δίνει ένα βήμα παραπάνω να μπει και ο δήμος σε αυτή την διαμαρτυρία. Ευχαριστούμε και το δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του την ομόφωνη είναι ότι υπάρχει ένας νόμος όπου η κεντρική κυβέρνηση αποφασίζει αλλά η κεντρική κυβέρνηση αγνοεί τελείως για τα δικά της θέματα που πρέπει να προσαρμόσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στη δική μας συνέλευση και σε άλλες το δασαρχείο πάντα απέχει από αυτά τα καλέσματα παρότι έχει καλεστεί και είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος».

«Το δασαρχείο πρέπει να ασχοληθεί με όλες εκείνες τις διατάξεις του νόμου, να καθαριστεί σωστά το δάσος, να κλαδευτούν ή να κοπούν κάποια μέτρα στα 20-30 μέτρα από τον οικισμό, θα πρέπει η περιφέρεια η ίδια να καθαρίσει τα ρέματα που είναι κοντά τα σπίτια και τι μας λένε πως παρότι δεν θα είναι συνεπείς σε τίποτα η κεντρική κυβέρνηση, εσείς αν δε κάνετε αυτό που πρέπει θα σας επιβληθεί το πρόστιμο».

«Ο νόμος μεταξύ άλλων λέει ότι δε πρέπει να υπάρχουν ξύλινα κάγκελα, ότι όλα να βαφτούν με μία ειδική βαφή που προστατεύει από την φωτιά, να μην υπάρχουν ξύλα εκτεθειμένα, να μην υπάρχουν δεξαμενές στο προαύλιο χώρο με καύσιμα ή εύφλεκτα υλικά. Εάν ένας στο χωριό πάρει ξύλα που να τα βάλει; Ο νόμος είναι τόσο αυστηρός που ακόμη και αν έχεις ξύλα πρέπει να τα θωρακίσεις τόσο καλά με τσιμέντα και προφυλάξεις που βάζουν τον κόσμο σε δαπάνη άνευ λόγου. Επίσης γιατί εγώ να μπω στην διαδικασία να πληρώσω όλα αυτά συν να πληρώσω ένα παράβολο για να αποδείξω ότι είμαι νόμιμος;».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles