27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Όταν ο δήμος Καβάλας κάνει μία παροχή στους δημότες, η παροχή αυτή πρέπει να είναι και οικονομικά προσιτή για όλους»

Την πρόταση του που αφορά την μείωση του εισιτηρίου για το παγοδρόμιο στο μισό αλλά και την παροχή 200 δωρεάν εισιτηρίων σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών ανέλυσε μιλώντας στον Alpha Radio ο επικεφαλής του Τόπου της ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος εξήγησε πως αφού ο δήμος αναλαμβάνει το λειτουργικό κόστος ως μία παροχή στους Καβαλιώτες θα έπρεπε να συμφωνήσει με τον επιχειρηματία αυτό να είναι προσιτό για όλους.

«Είχε για χρόνια να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πέρσι που ήρθε για πρώτη φορά είχε δημιουργηθεί μια ανωμαλία, κακή συνεννόηση και υπήρχαν πράγματα που δεν άρεσαν στο δημοτικό συμβούλιο, υπήρχε μία συγκεκριμένη εισήγηση που την ψηφίσαμε και την επόμενη μέρα όταν καθαρογράφηκε ήταν μια άλλη απόφαση, υπήρχαν διάφορες αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές αλλά δεν έχει νόημα να μείνουμε εκεί, ήταν ένα φταίξιμο καθαρά τις διοίκησης γιατί δεν μπορούσε να βρουν κοινή συνισταμένη μεταξύ τους με τον επαγγελματία. Φέτος όμως μέσα σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού που υπάρχει στους δήμους ειδικά της περιφέρειας, αποφάσισε η δημοτική αρχή να το φέρει, γιατί ξέρετε όσο περισσότερα πράγματα έρχονται στην πόλη τόσο περισσότερο είναι καλό για τον τόπο μας, για τα παιδιά για την αγορά και είπαμε δε μας νοιάζει αρκεί να μπορέσουμε έστω και το παγοδρόμιο να φέρουμε που είναι ένα ψυχαγωγικό μέσο για τους νέους που θα παίρνουν και τους μεγάλους να τους κατεβάζουν στην πόλη και να έχουμε μια διαφορετική εικόνα».

«Η εισήγηση έλεγε ότι ο δήμος Καβάλας αναλαμβάνει όλο το λειτουργικό κόστος και ο επιχειρηματίας θα λειτουργήσει το παγοδρόμιο και θα βάλει και εισιτήριο. Εμείς σε αυτή την πρόταση που έφερε η δημοτική αρχή είπαμε ναι φυσικά το κόστος όσο και να ναι ας το αναλάβει ο δήμος, δηλαδή το νερό, την άμμο, το ρεύμα, που είναι ένα κόστος γύρω στα 20 χιλιάδες ευρώ. Αλλά στο θέμα του εισιτηρίου λέμε ότι από τη στιγμή δήμαρχε που ο δήμος Καβάλας αναλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο κόστος έχει και το δικαίωμα να μπορέσει αυτό το όφελος από την παροχή που κάνει, γιατί θέλει να κάνει μία προσφορά στους καβαλιώτες και συμφωνούμε να γίνει αυτή η παροχή, το εισιτήριο να έχεις 50% μείωση δηλαδή από 8€ να γίνει 4€ για τις ώρες από το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και το 10 ευρώ σε 5 ευρώ για τις ώρες από τις 4 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ που υπάρχει πιο μεγάλη κίνηση».

«Η συμφωνία είναι επίσης να λάβει και ο δήμος ενίσχυση για όλη αυτή την έκταση που είναι το πιο κεντρικό σημείο το συμβολικό ποσό θα έλεγα των 1.000 ευρώ. Εμείς και σε αυτή την περίπτωση είπαμε να μη λάβει ο δήμος ενοίκιο αλλά να δώσει την δυνατότητα σε 200 παιδιά από οικογένειες που έχουν ανάγκη να απολαύσουν δωρεάν το παγοδρόμιο στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικές του δήμου, δηλαδή αντί να πάρουμε τα 1.000 ευρώ σαν δήμος να πάρουμε 200 εισιτήρια, 1.000 διά 5 ευρώ, τα οποία 200 εισιτήρια μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις δομές που ο δήμος γνωρίζει ποιες είναι οι αδύναμες οικογένειες, οι πολύτεκνοι κτλ να δώσουμε εκεί τα 200 εισιτήρια. Από την στιγμή που ο δήμος αναλαμβάνει το κόστος της λειτουργίας του παγοδρομίου ως προσφορά στους Καβαλιώτες προτείναμε εμείς αυτές τις δύο βελτιώσεις».

«Η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή από την δημοτική αρχή, εμείς όμως ως παράταξη εγκρίναμε την λειτουργία του παγοδρομίου και ο καθένας μας ξέρετε από τις πολιτικές που εφαρμόζει αξιολογείται νομίζω μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Το παγοδρόμιο είναι για όλους τους καβαλιώτες, για όλα τα παιδιά του δήμου Καβάλας και όταν ο δήμος Καβάλας κάνει μία χριστουγεννιάτικη δράση για τους δημότες και αναλαμβάνει ένα κόστος για να τους προσφέρει μία παροχή για να την απολαύσουν οι δημότες, η παροχή αυτή πρέπει να είναι και οικονομικά προσιτή και ιδιαίτερα σε οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτη οικονομική κατάσταση. Αυτό ήταν το πνεύμα της πρότασης μας και όπως κάθε δημοτική αρχή φέρνει έναν διάσημο καλλιτέχνη – τραγουδιστή και πηγαίνει όλη η Καβάλα δωρεάν και τον βλέπει δίχως εισιτήριο. Σε αυτή την περίπτωση δεν λέμε χωρίς εισιτήριο γιατί είναι ένας επιχειρηματίας, και πρέπει να βγουν τα κόστη αλλά από την στιγμή που αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας ο δήμος να λέει στον επιχειρηματία δούλεψέ το, πάρε το ενοίκιο σου μέσα από ένα εισιτήριο αλλά αυτό το εισιτήριο θα πρέπει να το συνεννοηθούμε γιατί από τη στιγμή που αναλαμβάνω εγώ ένα πολύ μεγάλο κόστος γιατί ξέρετε ας πούμε πέρυσι μας είπε ότι ήταν 17.000 ευρώ η λειτουργία του, φέτος δε ξέρουμε πόσο θα είναι. Εμείς προτείνουμε μία βελτίωση της πρότασης με ορθολογισμό και όχι λαϊκισμό, δεν πρέπει να δείχνουμε προνομιακές συμπεριφορές σε επαγγελματίες».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles