7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

Ο υπουργός παρά τον πρωθυπουργό που έδωσε εντολή για το μπάζωμα έχει μόνο πολιτικό προϊστάμενο τον πρωθυπουργό

Ο υπουργός παρά τον πρωθυπουργό που έδωσε την εντολή του μπαζώματος στα Τέμπη, έχει μόνο πολιτικό προϊστάμενο τον πρωθυπουργό, έτσι φτάνουμε στον κ. Μητσοτάκη επεσήμανε σε συνέντευξη του στον Alpha Radio ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Αρβανίτης. Ο κ. Αρβανίτης μίλησε για την σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών, τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας, το Ασημακοπούλου gate και το αλισβερίσι με τα προσωπικά δεδομένα και φυσικά το έγκλημα των Τεμπών εξηγώντας πως ενίοτε η διαφθορά σκοτώνει κιόλας.

Τα θέματα που απασχολούν το ευρωκοινοβούλιο δεν είναι «θέματα πολυτελείας»

«Για εμάς η ενασχόληση με τα προβλήματα που αφορούν τους πολίτες είναι καθημερινή, όπως με την κοινή αγροτική πολιτική που την βρήκαν μπροστά τους, ήταν τα θέματα των προσωπικών δεδομένων που τα αναδείξαμε από την εποχή του κόβιντ, απλώς τα ρίχνανε κατά το τραπέζι και τα media δεν ήθελα να ασχοληθούν, το θέμα του predator που πάλι εδώ αναδείχθηκε, το προσφυγικό – μεταναστευτικό που πάλι από το ευρωκοινοβούλιο σηκώθηκε ως θέμα και βεβαίως το θέμα των Τεμπών όπου με δική πρωτοβουλία αν θυμάστε και όχι μόνο στο ψήφισμα αλλά και στο κομμάτι της εκδήλωσης που είχαμε κάνει τότε, ξαναμπήκε το θέμα στην ατζέντα. Οπότε θα έλεγα ότι αν τα συστημικά media των Αθηνών θεωρούν ότι τα θέματα που απασχολούν το ευρωκοινοβούλιο είναι θέματα πολυτελείας, πρέπει να καταλάβουν ότι είναι και θέματα καθημερινότητας.  Υπάρχει μία ευθύνη που αφορά τα δικά μας και όσα επικοινωνούμε και μια άλλη ευθύνη για το πώς τα media τα αξιοποιούν».

Το παράδειγμα των αγροτών

«Όσο για το αν οι ευρωεκλογές είναι στους πολίτες αδιάφορες, έχω θεωρώ ότι έχουν μέγιστο ενδιαφέρον οι πολίτες γιατί από τα θέματα που σας ανέφερα γίνεται πλέον φανερό τα θέματα που απασχολούν και νομοθετούνται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντικά. Το 70% των νόμων που ισχύουν στα κράτη – μέλη αποφασίζονται στις Βρυξέλλες. Ξαφνικά μάθανε οι αγρότες και οι άνθρωποι τουλάχιστον της περιφέρειας για την ΚΑΠ όταν τα τρακτέρ βγήκαν στον δρόμο και δεν είχανε πάρει την αποζημιώσεις κτλ. Χρειάζονται αφορμές αυτά τα πράγματα και εκεί πρέπει να βοηθήσουν τα ΜΜΕ».

Το «Mitsotakis gate», η Palantir και το θέμα των προσωπικών δεδομένων

«Για το θέμα της κ. Ασημακοπούλου είναι θέμα της κ. Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη, είναι «Mitsotakis gate», γιατί έρχεται το θέμα των προσωπικών δεδομένων να κλειδώσει με τα θέματα που είχαμε επί κόβιντ με την εταιρεία Palantir η οποία έδινε στην ελληνική πολιτεία δωρεάν υπηρεσίες και έλαβε από την ελληνική πολιτεία δωρεάν δεδομένα των πολιτών. Εμείς είχαμε κάνει ερωτήσεις τότε προς την Κομισιόν για το θεμα των προσωπικών δεδομένων. Εδώ όμως που είναι η κορυφή του παγόβουνου να ξέρετε ότι ήδη δεκάδες Έλληνες του εξωτερικού έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά της κ. Ασημακοπούλου. Αλλά η κ. Ασημακοπούλου πήρε τα data από το υπουργείο Εσωτερικών και αποδεικνύεται αυτό με πάρα πολλούς τρόπους. Όταν εγώ ανοίγω ένα καινούργιο mail και στο στέλνω στο  υπουργείο Εσωτερικών για να μπορώ να έχω με την επιστολική ψήφο συμμετοχή στις εκλογές, δε μπορεί το mail αυτό ταυτόχρονα να βρίσκεται σε λίστες υποψηφίων ευρωβουλευτών ή κομματικών γραφείων. Είναι ευρωπαϊκό θέμα, δε μπορεί να πάει κάτω από το τραπέζι, όσα μίντια και να ελέγχει ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί να το κρύψει γιατί εδώ είμαστε Ευρώπη, δε μένουμε μόνο στην Ευρώπη. Υπάρχουν θέματα σοβαρά, τα μέιλ αυτά πήγανε και σε χώρες εκτός Ε.Ε. από την Ιαπωνία μέχρι τις ΗΠΑ».

Η πηγή της διαρροής ήταν όντως το υπουργείο Εσωτερικών, άρα ευθύνη πολιτική και ποινική έχει η κ. Κεραμέως

«Ας ρωτήσουν έναν από αυτούς αν έκαναν απεγγραφή από αυτό το μέιλ τι τους απαντήθηκε! Γιατί όταν οι χρήστες ζητάγανε να κάνουν απεγγραφή τους έλεγε μόλις κάνατε απεγγραφή από τις λίστες του υπουργείου Εσωτερικών! Όπερ σημαίνει οτι η πηγή της διαρροής ήταν όντως το υπουργείο Εσωτερικών. Άρα ευθύνη πολιτική και ποινική έχει η κ. Κεραμέως.  Εδώ έχουμε σοβαρές ενδείξεις να αμφισβητούμε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τα δεδομένα των πολιτών προς δική της χρήση. Υπάρχει ένα ζήτημα όταν και στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές σου έρχονται sms στο κινητό που σου λένε είμαι ο τάδε ψήφισε με, υπάρχει ζήτημα που βρήκες το τηλέφωνο μου, υπάρχει και ζήτημα ηθικής. Δεύτερον υπάρχουν λίστες με δεδομένα που μάλλον πωλούνται και κρίνεται κατά πόσο είναι νόμιμο. Με τις λίστες αυτές όμως υπάρχει θέμα γιατί τα μέιλ αυτά οδηγούν στο υπουργείο Εσωτερικών και πολλοί είχαν ανοίξει νέα μέιλ μάλιστα μόνο για την περίπτωση των εκλογών και δεν είχαν διακινήσει αυτό το μέιλ σε καμία άλλη υπηρεσία του υπουργείου ή και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του ιδιωτικού τομέα».

Στην εκδήλωση για την Ε.Ε. στη Μεγάλη Λέσχη κάλεσαν 4 ευρωβουλευτές από τη ΝΔ και κανέναν άλλον!

Σχετικά με την εκδήλωση στη Μεγάλη Λέσχη όπου προσκλήθηκαν να μιλήσουν για την Ε.Ε. μόνο ευρωβουλευτές της ΝΔ σχολίασε «Κάλεσαν 4 ευρωβουλευτές από τη ΝΔ και κανέναν άλλον! Θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι διοργανωτές γιατί δε κάλεσαν και τους υπόλοιπους, τι παίζουμε την σταυροδοσία στη ΝΔ; Είναι ανεπίτρεπτο να καλούν μόνο ένα σχολείο, είναι ο ορισμός της πλύσης εγκεφάλου. Θα ήταν αποδεκτό στα πλαίσια του προγράμματος να καλέσουν έναν ευρωβουλευτή της ΝΔ και κανέναν άλλον. Γιατί π.χ. οι άλλοι δεν απάντησαν, γιατί άλλοι δε μπορούσαν, αλλά ένας άνθρωπος θεσμικά μπορεί να μιλήσει στα παιδιά και νομίζω ότι με τη σοβαρότητα που έχει δεν θα κάνει προσωπική πολιτική. Το τέσσερις όμως, ο ένας μετά τον άλλον δημιουργεί θέμα. Αυτό θύμιζε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας! Θα έπρεπε και οι διοργανωτές να καταλάβουν την σοβαρότητα που θα έπρεπε να έχουν απέναντι στα παιδιά και τους θεσμούς. Εμείς πάντως το ερευνούμε ήδη».

Φαίνεται ότι η διαφθορά μπορεί να σκοτώσει κιόλας, όπως σκότωσε 57 ανθρώπους

«Στα Τέμπη το πρώτο ήταν το οικονομικό έγκλημα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φέρει εις πέρας την σύμβαση 717 για την ασφάλεια των τρένων φτάνοντας την στο 80%. Η νέα κυβέρνηση σταμάτησε τις εργολαβίες και ξανάπιασε το νήμα από την αρχή. Αυτό ο κ. Μητσοτάκης το έχει κάνει για όλες τις εργολαβίες, στο μετρό Θεσσαλονίκης, που θα ήταν έτοιμο το 2021 και φτάσαμε ήδη στο 2024 γιατί έχει βάλει νέες εργολαβίες. Αλλά εκτός της σύμβασης 717 τα τρένα πρέπει να συγκρούονται; Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φύλακες; Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σηματοδότες; Δε θα έπρεπε να υπάρχουν ασφάλεια διέλευσης των τρένων. Εδώ φαίνεται λοιπόν ότι η διαφθορά μπορεί να σκοτώσει κιόλας, όπως σκότωσε 57 ανθρώπους».

Ο υπουργός παρά τον πρωθυπουργό που έδωσε εντολή για το μπάζωμα έχει μόνο πολιτικό προϊστάμενο τον πρωθυπουργό

«Ένα δεύτερο κομμάτι είναι η απόκρυψη των στοιχείων, το μπάζωμα που λέμε, ότι χάθηκε ένα ολόκληρο βαγόνι που δεν ξέρουμε τελικά τι περιείχε, δε ξέρουμε τι περιείχε και τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Ποιανού ήταν η εντολή να κουκουλωθεί η ιστορία αυτή και να μην σφραγιστεί ο χώρος για να γίνει σωστά η έρευνα. Σας ενημερώνω ότι πριν 8 μήνες οι άνθρωποι με δικά τους έξοδα και δικούς τους πραγματογνώμονες βρήκαν DNA των ανθρώπων τους κάτω από τα ερείπια. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για μία Ευρωπαϊκή χώρα. Δε μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους που οδήγησαν στην συγκάλυψη και αυτό το άρπα κόλλα με τον κ. Αγοραστό, το θέμα ήταν ότι ο υπουργός παρά τον πρωθυπουργό είχε δώσει την εντολή από ότι φαίνεται να προχωρήσει το μπάζωμα και ο υπουργός παρά τον πρωθυπουργό έχει μόνο πολιτικό προϊστάμενο τον πρωθυπουργό, έτσι φτάνουμε στον κ. Μητσοτάκη».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles