Ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται εκ δεξιών της και όχι εξ αριστερών της αφού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κυβερνητική πρόταση επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας Μπάμπης Δράκος. Ο ίδιος μίλησε για την επιχείρηση συσπείρωσης των δεξιών ψηφοφόρων της Βορείου Ελλάδος, την έλλειψη αντιπολίτευσης και τα λάθη στις κυβερνητικές επιλογές, τόσο με τον χρόνο που ήρθε το Ν/Σ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όσο και για τα απογευματινά χειρουργεία έναντι αντιτίμου.
«Βρισκόμαστε 2-3 πριν τις ευρωεκλογές, ο προσυνεδριακός διάλογος Βορείου Ελλάδος έχει τελειώσει, απομένουν λογικά μία δύο ακόμα προσυνεδριακές συγκεντρώσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδος και με το γνωστό και παλιό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας από το 1977 «η νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη» έκλεισε προχθές η διαδικασία. Ένα συνέδριο στο οποίο καλέστηκαν να δώσουν παρών όλα τα στελέχη, παλιά και καινούργια της ΝΔ για να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης θα έλεγα, να έχει ένα πανηγυρικό χαρακτήρα, για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι να γιορτάσουμε ταυτόχρονα τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης από τον Κ. Καραμανλή.
«Ένα συνέδριο το οποίο θα γίνει το τριήμερο 5, 6 και 7 Απριλίου στο Ζάππειο, ακόμα και αυτό είναι σημαδιακός ο χώρος, όπου στο Ζάππειο έβαλε την υπογραφή του ο Καραμανλής για την ένταξη μας στη ΕΟΚ τότε. Άρα λοιπόν εκτός από όλα αυτά η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως χώρος προσυνεδριακός δεν είναι τυχαίος διότι υπηρετεί και την στόχευση της παράταξης να συσπειρώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους θα έλεγα της Βόρειας Ελλάδας που όπως αποτυπώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κοιτούν και δεξιότερα από εμάς. Αν αυτά τα πράγματα δε μπορέσεις να τα δεις και να τα διορθώσεις δε μπορείς να προχωρήσεις με προϋποθέσεις νίκης. Από την Καβάλα πάντως υπολογίζεται να συμμετέχουν στο συνέδριο περί τα 30 άτομα».
«Ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ ενόψει των εκλογών είναι όντως εκ δεξιών, το βλέπουμε από τις δημοσκοπήσεις, το καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν υπάρχει αντίπαλος από τα αριστερά της ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Αυτό είναι κακό για την δημοκρατία. Από κει και πέρα βλέποντας τις δημοσκοπήσεις και τις αναλύεις, ότι προτιμάται η ΝΔ ακόμα και από ψηφοφόρους που δεν ψηφίζουν ΝΔ, εκεί πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αντιπολιτευόμενοι ότι κάτι δε πάει καλά με την παράταξη τους. Και πρέπει να το καταλάβουνε και πρέπει να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους εάν μπορούν βέβαια ώστε κάποια στιγμή να δελεάσουν τον κόσμο, να πείσουν για την στροφή που κάνουν για μία κυβερνητική πρόταση, διότι δεν έχουμε κυβερνητική πρόταση, όλα είναι σπασμωδικά και είναι μέτρα που πλειοδοτούν στα γνωστά κυβερνητικά μέτρα. Δεν έχουμε ακούσει προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο, δεν έχουμε ακούσει προτάσεις για την ακρίβεια που είναι ένα μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα, δεν ακούσαμε προτάσεις για τον πρωτογενή τομέα κτλ.
«Νομοσχέδια όπως αυτό περί ομοφυλοφίλων επηρέασαν τον κόσμο που κοιτά εκ δεξιών, δεν έπρεπε αυτή την στιγμή να ανοίξει αυτό το θέμα κατά την προσωπική μου άποψη και ήθελε διαφορετική μεταχείριση. Λυνόταν πολλά θέματα με το σύμφωνο συμβίωσης και ειδικά με το θέμα των παιδιών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Για αυτό και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη επικεντρώθηκε κυρίως στους δεξιούς ψηφοφόρους, προειδοποίησε για μία μετωπική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους με φόντο ευρωπαϊκό αλλά και περιεχόμενο εθνικό και έστειλε μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος. Αν η ΝΔ στο ποσοστο της έχει μπροστά 3, δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά αν μπροστά έχει 2, 29 ας πούμε εκεί αρχίζουν και δημιουργούνται προβλήματα. Προβλήματα βέβαια που δεν αντιμετωπίζουν οι άλλες παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ».
«Η ακρίβεια, η υγεία και η παιδεία είναι προτεραιότητες στις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση, στην προσωπική μου άποψη και βεβαίως θα μπορούσαν να γίνω να απογευματινά χειρουργεία υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος θα ήταν μηδενικό για τον ασθενή. Προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε, εδώ λες γιατί δεν κάνουμε τα πρωινά ή δεν έχουμε ειδικότητες γιατρών π.χ., η δεκαπενταετία 2010-24 θα αφήσει πολλά σημάδια στην οικονομία, πολλοί γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό και πολύ δύσκολα θα επανέλθουν».