19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Ο εργολάβος μου’ πε «Έχω δεσμευτεί απέναντι στην διοίκηση ότι 1η Ιουνίου μπορούν να λειτουργήσουν τα λασπόλουτρα!»

Έχουμε τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου των έργων ότι στα λασπόλουτρα μία σειρά από υπηρεσίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν από 1η Ιουνίου τονίζει μιλώντας στον Alpha Radio o επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος μίλήσε αναλυτικά για την αυτοψία που έκανε στο χώρο και μετέφερε όσα του είπε ο εργολάβος, ότι θα μπορούσε τόσο η λάσπη όσο και το σπα για λουτροθεραπεία να λειτουργήσουν κανονικά από 1η Ιουνίου. Σημειώνει δε πως ενδεχόμενο κλείσιμο των λουτρών για φέτος το καλοκαίρι θα σημαίνει μεγάλο πλήγμα για την οικονομία όλης της περιοχής.

«Να αντιληφθούμε ότι είναι πολύ σοβαρό να λειτουργήσουν τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων. Εμείς ασχολούμαστε με τον τουρισμό και λειτουργούμε έναν πολυχώρο, μία έκταση πολύ μεγαλύτερη από τα λασπόλουτρα με πολλές δραστηριότητες, με εστιατόρια, με beach bar, με nightclub, με αίθουσα εκδηλώσεων για τρεις εκδηλώσεις ταυτόχρονα την ημέρα, υπάρχει μία αντίληψη για το πώς θα λειτουργήσει με ασφάλεια και για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες. Μετά τις δηλώσεις που έκανε η διοίκηση, επειδή μας προβλημάτισε πολύ το γεγονός κάναμε αυτοψία, γιατί ξέρετε καλό είναι να γνωρίζουμε δια ζώσης τα θέματα και να ξέρουμε να απαντάμε ή να συμβουλεύουμε και να προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα στη δημοτική αρχή. Εκεί ο εργολάβος με γύρισε παντού, μου έδειξε όλα τα σημεία, μου έδειξε να καταλάβω το τι θα συμβεί στην κάθε περιοχή και μου είπε ξεκάθαρα, γιατί ξεκίνησα το πηλοθεραπευτήριο που είναι όταν μπαίνοντας αριστερά, μου λέει Μάκη εδώ έχουμε αποδυτήρια αντρών, αποδυτήρια γυναικών, τα ντουζ και τις τουαλέτες ΑΜΕΑ, τα οποία όλα αυτά 1 Ιουνίου -όπως έχω δεσμευτεί και με τη διοίκηση- μπορούν να λειτουργήσουν! Έστω και αργά δηλαδή το λέω γιατί χάνουμε και τον Μάιο αλλά 1 Ιουνίου μπορούν να λειτουργήσουν.

«Παράλληλα έξω από το πηλοθεραπευτήριο υπάρχει το εστιατόριο το οποίο εκεί δεν γίνεται καμία παρέμβαση, άρα μπορεί να λειτουργήσει και το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ένα καφέ ή για ένα φαγητό. Πιο μέσα γίνονται εργασίες για ένα καινούργιο εστιατόριο, και η τελευταία επένδυση που γίνεται είναι ένα σπα, για λουτροθεραπεία, μου είπε ότι φτιάχνω τα ντεκ και κάποιες μικροβλάβες και μπορεί να λειτουργήσει και αυτό. Όμως έξω από αυτό το γήπεδο που σας περιγράφω είναι περιφραγμένο που γίνονται κάποιες κατοικίες, οι οποίες εξελίσσονται αργά και εκτός χρονοδιαγράμματος, αλλά αυτό θα λειτουργήσει από την επόμενη σεζόν. Αυτός μου είπε ότι για αυτά που δεσμεύτηκε μπορούν να λειτουργήσουν 1η Ιουνίου και όταν τον ρώτησα αν υπάρχει θέμα ασφάλειας μου είπε κανένα απολύτως».

«Υπάρχουν εκκρεμότητες και γίνεται μια συζήτηση, όπως κάποια πιστοποιητικά τα οποία έγκαιρα θα έπρεπε να μεριμνήσει η δημοτική αρχή για να μπορέσουν να τα εξασφαλίσουν, για να λειτουργήσει άρτια, σωστά και με τις άδειες που χρειάζονται τα λασπόλουτρα, γιατί υπάρχουν πιστοποιητικά που παίρνουν κάθε χρόνο και υπάρχουν πιστοποιητικά που παίρνουν κάθε δύο χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και στην δική μου επιχείρηση, κάνουμε έγκαιρα από το χειμώνα τις διαδικασίες ώστε πριν την τουριστική περίοδο να μπορέσουμε να πάρουμε τα πιστοποιητικά. Όπως και να έχει θα έπρεπε να υπάρχει μία προετοιμασία και ένας σωστός σχεδιασμός για να μπορέσουν να λειτουργήσουν έστω και την 1η Ιουνίου, για αυτό γράφω πως το θέμα δεν είναι η ασφάλεια ούτε των επισκεπτών ούτε των εργαζομένων, το θέμα είναι ξεκάθαρο ότι τα ταμεία είναι άδεια στο δήμο Καβάλας και δεν υπήρχε εκείνη η οργάνωση και ο έγκυρος προγραμματισμός ώστε να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις πιστοποιήσεις για να λειτουργήσουν και ξέρετε αν δεν λειτουργήσουν, είναι ένας μαρασμός οικονομικός στην ευρύτερη περιοχή».

«Υπάρχουν ξενοδοχεία στην περιοχή στα οποία κάνουν κρατήσεις για λουτροθεραπεία, δεσμεύουν δωμάτια και φαντάζεστε τι θα γίνει όσο δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ανακοινώσεις από την πλευρά της διοίκησης. Θα πρέπει τώρα υπάρχουν και ξεκάθαρες κουβέντες ή ανακοινώσεις στο διαδίκτυο από πλευράς του δήμου για να ξέρουν πραγματικά και οι επιχειρήσεις μέσα στην τουριστική περίοδο τι θα γίνει. Δουλεύουν καταστήματα μικρά και μεγάλα, δουλεύουν όμως και από την Καβάλα επαγγελματίες δηλαδή η ένωση ξενοδόχων λειτουργεί μέσα από αυτό το σύστημα, είναι ένας πολύτιμος πόρος του δήμου και ξέρετε δεν αφορά μόνο της Κρηνίδες, αφορά όλο το δήμο και όλη την ευρύτερη περιοχή».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles