19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Δεν απαγορεύεται να γίνει μία τροποποίηση στην μελέτη της χάραξης στο κομμάτι που φτάνει προς την ΒΦΛ»

Κατά την άποψη μου θα μπορούσε να γίνει μια τροποποίηση στην όδευση τουλάχιστον κομμάτι που αφορά τη ΒΦΛ η οποία έθεσε θέμα ασφαλείας τόνισε η δημοτική σύμβυολος Αναστασία Ιωσηφίδου για το ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Φίλιππος Β. Η ίδια τοποθετήθηκε, ως πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και για την διαφαινόμενη μη λειτουργία του πηλοθεραπευτηρίου φέτος τονίζοντας πως θα είναι σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία και πως θα μπορούσαν κάποια κομμάτια της εγκατάστασης να λειτουργήσουν.

«Να ξεκαθαρίσω για τα λασπόλουτρα ότι άδεια λειτουργίας υπάρχει, εννοείται ότι στην περίοδο που τα λειτουργούσαμε είχε άδεια λειτουργίας. Αν έχει προκύψει κάτι επάνω σε αυτό με τη σημερινή διοίκηση δε γνωρίζω παραπάνω, δεν τίθεται άρα θέμα λειτουργίας. Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής και ήρθε ως θέμα προγραμματισμός προσλήψεως 21 ατόμων για το πηλοθεραπευτήριο για το… 2025! Τότε εξέφρασα την απορία μου τι ισχύει για το 2024 εκφράζοντας ανησυχία γιατί δεν έβλεπα κάποια κινητικότητα όσον αφορά τον προγραμματισμό της φετινής χρονιάς. Διότι για να λειτουργήσει το πηλοθεραπευτήριο δεν είναι παίρνεις μια απόφαση και λειτουργεί αύριο, χρειάζεται προετοιμασία, ευπρεπισμός καθαριότητα, και είναι θέμα προετοιμασίας και του πηλού.

«Εκεί η απάντηση που έδωσε η κ. Ταβουλτζίδου είναι ότι σκέφτεται η διοίκηση αν θα λειτουργήσει το πηλοθεραπευτήριο λόγω των έργων που γίνονται, βάζοντας έναν προβληματισμό για θέματα ασφάλειας. Αν μπορεί δηλαδή να συνυπάρξει το έργο με την λειτουργία του, προφανώς για λόγους ασφαλείας. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό, απλώς εμείς λέγαμε ότι μπορεί να γίνει το συγκεκριμένο έργο και ταυτόχρονα να λειτουργεί το πυλοθεραπευτήριο, έτσι το σκεφτόμασταν. Τώρα στην υλοποίηση του έργου αν η σημερινή δημοτική αρχή θέτει θέμα ασφάλειας, κατά την άποψη μου δεν είναι δύσκολο να συνυπάρχουν αυτά τα δύο. Θα μπορούσαν να μην χρησιμοποιούνται φέτος τα τροχόσπιτα που υπήρχαν εκεί αλλά να λειτουργήσει η πισίνα ώστε να μη στερήσουμε από τον κόσμο και τους επισκέπτες τα μπάνια τους. Ώστε με αυτό τον τρόπο να λειτουργήσει και η τοπική οικονομία, αυτοί που θα έρθουν θα μπορούν να μείνουν στα κοντινά ξενοδοχεία, διότι με τη μη λειτουργία έστω και μία χρονιά δημιουργείται πρόβλημα στην τοπική οικονομία. Επίσης για τις προσλήψεις αν λειτουργούσε έτσι θα χρειαζόταν πολύ λιγότερα άτομα από το αν λειτουργούσε στο σύνολο του. Θα μπορούσε να πάρει λίγα δίμηνα και να το λειτουργήσει».

Για την σιδηροδρομική σύνδεση του Φίλιππος Β’

«Με έγγραφο, απόφαση του υπουργού υποδομών συγκεκριμένα, η οποία είναι στις 27 Μαρτίου του 2024, δηλαδή ούτε ενός μήνα, σύμφωνα με την οποία έχει κηρυχτεί η απαλλοτρίωση, άρα δεν μιλάμε για στάδιο μελετών, κηρύχθηκε λοιπόν η απαλλοτρίωση για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής αφενός μεν και του απαραίτητου οδικού δικτύου αφετέρου. Άρα υπάρχουν δύο αποφάσεις του υπουργού υποδομών της ίδιας μέρας δηλαδή 27 Μαρτίου με αυτή τη διπλή απαλλοτρίωση. Για να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση του υπουργού προηγήθηκε η ανάρτησης στους πίνακες ανακοινώσεων του δήμου και η δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα με τα ονόματα των θιγόμενων ιδιοκτητών. Ο νόμος επέβαλε να προηγηθεί αυτή η ανάρτηση, ήταν προάγγελος της απόφασης του υπουργού στις 27 Μαρτίου. Δημοσιεύτηκε και ο σχετικός χάρτης στον οποίο εμφανίζεται πλέον η χάραξη όσον αφορά τη Ν. Καρβάλη με τους Τοξότες και για να σας το προσδιορίσω λίγο χωρικά, η χάραξη αυτή όσον αφορά τη Νέα Καρβάλη μεταξύ του χωριού και της Εγνατίας, ακολούθως διέρχεται από το βενζινάδικο Λάσκαρη, περνάει από την παλιά εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης και κινείται κάτω, περνάει πίσω από το ΒΙΟΠΑ παίρνοντας ένα μικρό του κομμάτι και φτάνει στο λιμάνι».

«Η ΒΦΛ δημοσιοποίησε το ζήτημα θέτοντας θέμα ασφάλειας, για εμένα τίθενται δύο θέματα πρώτον αν είναι απαραίτητο το τρένο, είναι αδήριτη ανάγκη η γραμμή για την ανάπτυξη του δήμου Καβάλας. Βέβαια πέραν από τη ΒΦΛ ενστάσεις είχαν και κάποιοι παραγωγοί, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ζουν από αυτά τα χωράφια. Το υπουργείο και ο ΟΣΕ προβληματίστηκαν για τα θέματα ασφαλείας και αυτό είναι ένα ερώτημα. Μόνο που μπαίνει ως υπόνοια οφείλουν οι αρμόδιοι να το εξετάσουν. Πρέπει κατά την άποψή μου να γίνει μία αλλαγή, δηλαδή δεν απαγορεύεται να γίνει μία τροποποίηση στην μελέτη στο κομμάτι αυτό που φτάνει προς την ΒΦΛ, ή αν θέλετε να ενισχυθεί το θέμα ασφάλειας στο συγκεκριμένο κομμάτι, ώστε και το έργο να γίνει και να μη τίθεται θέμα ασφάλειας».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles