«Να έχετε εμπιστοσύνη ότι ο πολίτης πραγματικά κρίνει σωστά και κρίνει αυτόν ο οποίος εργάζεται και παράγει έργο»

0
340

Το έργο της Περιφέρειας ΑΜΘ ήταν πλούσιο και ουσιαστικό αυτή την 4ετία και ο κόσμος το θυμάται, το βαθμολογεί και στις εκλογές θα το κρίνει εκτίμησε ο αντιπεριφερειάρχης έρευνας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και αναπληρωτής περιφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές των πεπραγμένων της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά κυρίως στην ενίσχυση των επαγγελματιών – επιχειρηματιών εν μέσω πανδημίας και την στήριξη της ανάπτυξης του τουρισμού χρηματοδοτώντας εκατοντάδες μικρές και μεγάλες τουριστικές μονάδες.

«Σε όλη μου την πορεία υπηρετώ τον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, από το 2002 στην πάλαι ποτέ νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια το 2014 μέχρι και σήμερα είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Είναι ένας θεσμός ο οποίος φυσικά δεν ακουμπάει και καθημερινότητα όμως είναι ένας θεσμός ο οποίος χαράζει την πολιτική που θα ακολουθήσει η περιφέρεια γενικότερα και ειδικότερα η κάθε Π.Ε. Επομένως οι σκεπτόμενοι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος της περιφέρειας και ποιος είναι ο ρόλος των δήμων. Εμείς ως διοίκηση προσπαθούμε σε κάθε επαφή που έχουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες το τι έχουμε κάνει και τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη περίοδο η οποία μάλιστα θα είναι 5ετής. Οι πολίτες γνωρίζουν, μας βαθμολογούν, μας αξιολογούν και το λέω και στους συνάδελφός μου και στους εκλεγμένους αλλά και στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, να έχετε εμπιστοσύνη ότι ο πολίτης πραγματικά κρίνει σωστά και κρίνει αυτόν ο οποίος εργάζεται και παράγει έργο».

«Ως αντιπεριφερειάρχης , καινοτομίας και έρευνας θα σας πω για το δικό μου χαρτοφυλάκιο το τι έχουμε κάνει, πάντα πίστευα ότι η πραγματική ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι διαθέσαμε 65 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη περίπου 22.000 επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη πανδημία. Αυτοί οι οποίοι κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης να σας θυμίσω ότι όταν ο κ. Μέτιος εξήγγειλε αυτό το πρωτοποριακό μέσο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων τότε όλοι κατηγορούσαν την ΠΑΜΘ ότι δίνει λίγα χρήματα στους επαγγελματίες. Αυτό το μέτρο ήταν ευεργετικό για τους επιχειρηματίες, γιατί οι άλλες περιφέρειες ακολούθησαν μία τελείως διαφορετική πολιτική και δώσανε πολλά χρήματα αλλά σε λίγες μεγάλες επιχειρήσεις ενώ εμείς δώσαμε δύο χιλιάδες το ελάχιστο σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν το σωστό επαληθεύτηκε από το ότι το ακολούθησαν και άλλοι. Οι συμπολίτες μας οι ταξιτζήδες, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η παροχή υπηρεσιών που πήραν αυτά τα χρήματα δεν το ξεχνάνε».

«Σήμερα –χθες- που είναι η μέρα τουρισμού να μη ξεχνάμε ότι η περιφέρεια έχει ενισχύσει 103 επιχειρήσεις, επενδυτικά σχέδια μόνο στο νομό της Καβάλας και στην Θάσο με ένα ποσό της τάξης περίπου των 25 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να γίνουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες, οι υφιστάμενες μονάδες να ανακαινιστούν, να δημιουργηθούν νέα Airbnb και να γίνουν όλες οι υποδομές προκειμένου να μπορέσουμε να δεχτουμε ακόμη μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα. όλες αυτές οι μονάδες γίνανε με χρήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επειδή είμαι αντιπεριφερειάρχης καινοτομίας και έρευνας να θυμίσω ότι ενισχύσαμε επίσης 43 επιχειρήσεις με περίπου 7 εκ. ευρώ -και πολλές είναι και στην Καβάλα- να συνεργαστούν με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα ώστε να βελτιώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Επομένως η περιφέρεια ήταν παρούσα όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη».

«Είχα μία αφορμή και ξεκίνησα να αναδεικνύω όλες τις παρεμβάσεις τις καθημερινές που έκανε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όπως ασφαλτόστρωση, τις διαγραμμίσεις, το καθαρισμό των χόρτων από τα πρανή ώστε να δείξω ότι δεν είμαστε μόνο για τα μεγάλα έργα αλλά είναι και για τα μικρά, ότι η Π.Ε. Καβαλας έχει έργο και ρόλο. Όταν πήγα στον πρώην Δήμο Πιερέων και μου λένε ότι θέλουμε γεωτρήσεις, αμέσως ενέταξα στο πρόγραμμα της περιφέρειας τρεις γεωτρήσεις  οι οποίες γίνανε στο Ποδοχώρι, στον Πλατανότοπο και στο Κοκκινοχώρι γιατί πρέπει να βοηθήσουμε τους αγρότες, έργα μικρά άλλα έργα ουσιαστικά που αφορούν την καθημερινότητα μιας μερίδας ανθρώπων. Επομένως και στα μικρά έργα έπρεπε να έχουμε ρόλο και έργο για αυτό και έδωσα έμφαση σε αυτό.

«Δώσαμε δύο εκατομμύρια και στα δυόμιση χρόνια αυτά καθαρίσαμε ρέματα που είχαν να καθαριστούν από τους δήμους 30-40 χρόνια, για την αντικατάσταση των στηθαίων που κάναμε στον Άγιο Σίλα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αυτές οι παρεμβάσεις οφελούν τους πολίτες και την ασφάλεια τους. Για το φράγμα Μαρμαρά, ο κ. Μαρκόπουλος και ο κ. Ιωσηφίδης που το επικαλείται δεν ήταν διοίκηση έως το 2019; Τι κάνει σε αυτό το διάστημα για το θέμα του φράγματος Μάρμαρα; Τι έκανε στα λουτρά των Ελευθερών ή ο κ. Ιωσηφίδης που ήταν στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ; Τα διαγράφουμε, πατάμε delete και λες ότι δεν υπήρχαμε στη διοίκηση Παυλίδη και ξαφνικά ερχόμαστε από παρθενογένεση; Ο κόσμος έχει κρίση και μας βαθμολογεί. Εγώ όταν ανέλαβα χωρικός αντιπεριφερειάρχης το φράγμα ήταν σταματημένο, ξεκίνησα μία μεγάλη προσπάθεια, φτάσαμε να ολοκληρωθεί το 95% και η κατασκευή του ταμιευτήρα αλλά σταμάτησε γιατί ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος. Υπήρξαν δυσκολίες γιατί οι μελέτες του φράγματος εκπονήθηκαν τη δεκαετία του 90, δεν είχαν σχέση με τη λειτουργικότητα του φράγματος το 2019 που ανέλαβα εγώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ