32.9 C
New York
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Buy now

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την τραγική κατάσταση του παλιού Πρωτοδικείου & της παλιάς Μεραρχίας

«Μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελία πρωτοδικών Καβάλας κατέθεσαν ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Καραγιώργης και ο αρθρογράφος Γιώργος Τσακίρης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το παλιό πρωτοδικείο της Καβάλας καθώς και η παλιά μεραρχία, θέτοντας προ των ευθυνών τους τις αρχές για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτά τα κτίρια αλλά και την εταιρεία ακινήτων του δημοσίου.

Στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Καραγιώργης σημείωσε «Η σκέψη μας και η λογική μας είναι ότι ακολουθούμε επί χρόνια όλη αυτή την πορεία των κτισμάτων αυτών που για τη μεν πόλη αποτελούν ιστορικά μνημεία και βασικά είναι οι ρίζες της πόλης μας, από την άλλη πλευρά όμως η διαχείριση αυτών των κτιρίων και εν μέρει και η ιδιοκτησία τους βρίσκεται κάτω στην Αθήνα, σε φορείς κρατικούς οι οποίοι βεβαίως τα βλέπουν ως νούμερα κτιρίων και τίποτα περισσότερο. Από τη στιγμή λοιπόν που η κρατική μηχανή, ο κρατικός φορέας στον οποίον ανήκουν και τα διαχειρίζονται δεν έχει την διάθεση ή δεν γνωρίζει την ανάγκη επιβίωσης αυτών των κτιρίων, για μας είναι πολύ σοβαρό το θέμα για αυτό μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες αλλά ταυτόχρονα ενεργοποιήσουμε ως ο νόμος ορίζει και ως το σύνταγμα μας το επιτρέπει, να μπορέσουμε να πιέσουμε ή να δώσουμε ένα ερέθισμα σε αυτούς τους ανθρώπους, να ζωντανέψουν φτιάχνοντας αυτά τα κτίρια τα οποία για μας βέβαια έχουν πολύ μεγάλη ιστορική αξία. Για όλους εμάς τους Καβαλιώτες είναι ιστορικής αξίας, ενώ για τους Αθηναίους επαναλαμβάνω ότι δεν έχουνε καμία σημασία πέρα της εγγραφής τους σε ένα συγκεκριμένο χαρτί ή σε ένα έγγραφο. Αυτός είναι και ο λόγος της κατάθεσης καταγγελίας και βεβαίως ευελπιστούμε ότι είτε αυτά θα μπορέσουν να διορθωθούν από τους ίδιους, επαναλαμβάνω όπως το ίδιο το σύνταγμα και ο νόμος προβλέπει ή αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δοθούν σε φορείς αντίστοιχα, εν προκειμένω στον δήμο για να μπορέσει αυτός να συντηρήσει και να κρατήσει την ιστορία ζωντανή».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσακίρης πρόσθεσε «Η σημερινή μας κίνηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Σιμιτσή, της οποίας θέλω να πιστεύω ότι υπήρξε έναυσμα και ένα μικρό δικό μου άρθρο πριν από λίγες μέρες, αφορά πρωτίστως στην ενεργοποίηση της εκπλήρωσης της συνταγματικής υποχρέωσης του κράτους να προστατέψει αυτά τα μνημεία, είναι δύο μνημεία στα οποία κατά τη γνώμη μου συνταυτίζονται όσον αφορά την προστασία τους, η κοινωνική, ατομική και πολιτική αποστολή που έχει ο καθένας από εμάς. Συνταυτίζονται διότι ως άτομο ισχυροποιείται η ταυτότητα μου μέσω αυτών των κτιρίων, όπως είπε και ο κ. Σιμιτσής από το πρωτοδικείο ανακοινώθηκε η απελευθέρωση της Καβάλας, ισχυροποιείται επίσης και η κοινωνική μου προσφορά όχι μόνο η δική μου αλλά και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου διότι αυτά τα κτίρια αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους τους καβαλιώτες, αλλά και ως πολιτικό δικαίωμα, ως άνθρωπος που ασχολείται ενεργά με τα πολιτικά πράγματα της περιοχής. Αυτό που θέλουμε δηλαδή σε πρώτο βαθμό να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε το κράτος ούτως ώστε να εκπληρώσει την συνταγματική του υποχρέωση και σε δεύτερο βαθμό και να ενεργοποιήσουμε και το σύνολο των υπολοίπων Καβαλιωτών οι οποίοι πρέπει να ενεργοποιηθούν»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles