19.5 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Μας ζητούν να πληρώσουμε μισό εκατομμύριο για πέντε μόλις χρόνια!»

Σοβαρή εμπλοκή προέκυψε με το θέμα της παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ στο δήμο Καβάλας. Αυτό διότι όπως τονίζει στον Alpha Radio ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης η ΕΤΑΔ άλλαξε απροειδοποίητα τους όρους της παραχώρησης καθιστώντας τους εντελώς ασύμφορους και μη βιώσιμους για τον δήμο που καλείται να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για μόλις 5 έτη παραχώρησης.

«Για την ακτή Καλαμίτσας, νιώθω ότι δε μιλάμε επί ίσοις όροις με την ΕΤΑΔ. Η συζήτηση για την ακτή κρατάει εδώ και 4 χρόνια και κάθε φορά εκεί που φτάνουμε σε μία λύση πάντα αλλάζει ο διευθύνων σύμβουλος αν και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αποκλείεται να βρισκόταν λύση και από μας διότι όπως ήτανε το σύστημα τότε του δημοτικού συμβουλίου δεν υπήρχε περίπτωση να υπογραφεί οτιδήποτε διότι δεν είχαμε την πλειοψηφία. Ενώ τώρα φτάσαμε σε ένα σημείο να διαπραγματευόμαστε όλη την Καλαμίτσα, ενώ πρότινος συζητάγαμε μέχρι το Μετρό και είχαμε φτάσει στις 90.000 με την υπόσχεση ότι τα πρώτα 5 χρόνια η τιμή θα ήταν πάρα πολύ μικρή για να γίνουν παρεμβάσεις, και αντί να είναι 5 χρόνια να είναι τουλάχιστον 20 χρόνια η παραχώρηση για να μπορέσει να μπει σε κάποιο πρόγραμμα, αλλιώς δεν βρίσκονται τόσα λεφτά».

«Αντ’ αυτού μου τηλεφωνήσανε πριν από μία βδομάδα περίπου και μου είπαν ότι κύριε δήμαρχε εντάξει θα σας το στείλουμε για την παραχώρηση, τους λέω με τι όρους; Μου λέει 95.000 ενώ είχαμε πει 90.000 και για 5 χρόνια! Λέω αστειεύεστε, θα δώσουμε μισό εκατομμύριο ο δήμος χωρίς να έχει έσοδα; Μου λέει γιατί δε θα έχει έσοδα; Είδατε τα μαγαζιά πώς είναι, τα μαγαζιά είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Υπάρχει ένα μαγαζί που δεν έχετε βγάλει ακόμη τον ενοικιαστή, μαγαζιά που είναι ερειπωμένα και λεηλατημένα, υπάρχει το Μερσέντες το οποίο για να μπορέσει να μισθωθεί πρέπει να αρθούν οι πολεοδομικές παρεμβάσεις οι οποίες υπάρχουνε, όλα αυτά χρειάζονται χρήματα. Με τέτοιους όρους δεν ενδιαφερόμαστε τους είπα».

«Εγώ θα ξανακατέβω και θα βρεθώ με τον πρόεδρο του υπερταμείου για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Εάν δεν υπάρχουν τα 5 χρόνια, εμείς θέλουμε έστω και με πολύ μικρότερο μίσθωμα να μπορούμε όμως τα χρήματα αυτά να τα επενδύουμε στο ίδιο το ακίνητο. Ελπίζω να το καταλάβανε. Αυτή η έκταση είναι στο δήμο από το 1989, επί Αθανασιάδη μέχρι το 2015. Οι παραβάσεις πότε έγιναν που φάγαμε το πρόστιμο, σκεφτείτε το λίγο και κρίνετε. Είναι εύκολο κάποιος να λέει πολλά λόγια, το θέμα είναι η πράξη, αυτή τη στιγμή όταν μας δίνουν τα οικόπεδα αυτά στην οδό Λαχανά 150 ευρώ το χρόνο για να τις κατεδαφίσουμε και να εξωραίσουμε τον χώρο, καταλαβαίνετε πως η ΕΤΑΔ δε δίνει πλέον σε κανέναν τσάμπα. Οι παρεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Καλαμίτσα θα γίνουν και φέτος, έχει λίγο σουλουπωθεί, η παραλία θα σουλουπωθεί και αυτό αν δε μας καταγγείλει ο φίλος μας κ. Χρυσανίδης που μας λέει κάθε τόσο ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε το οτιδήποτε στην Καλαμίτσα».

Οι παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια

«Ο κόμβος στο Παλιό Πρωτοδικείο θα γίνει από τον Σεπτέμβρη, γίνονται όλα τα προκαταρκτικά ώστε να μη καθυστερήσει γιατί αν το ανοίξουμε τώρα θα πέσουμε πάνω στο καλοκαίρι, είναι πολύ ζωτικής σημασίας εκείνο το σημείο οπότε θα γίνει αργότερα. Κάνουμε προπαρασκευαστικές εργασίες τώρα, για να λειτουργήσει ο κυκλικός κόμβος χρειάζονται νησίδες, για το λόγο αυτό μεγαλώνουν και τα πεζοδρόμια. Έτσι θα φύγει ο βυθιζόμενος κάδος από εκεί και θα πάει στην πλατεία, μεγαλώνει το πεζοδρόμιο, θα ξεκινήσει μετά την Λευκή Νύχτα και η νησίδα στην Κουντουριώτου».

«Όλα αυτά είναι αναγκαία για να λειτουργήσουν οι κυκλικοί κόμβοι που πρέπει να γίνουν παντού, ο επόμενος που σχεδιάζεται είναι στο ΟΑΕΔ όπου υπάρχει το φανάρι, ο κόμβος που σχεδιάστηκε επί Τσανάκα στο Φάληρο, απλώς εκεί δε θα βγάλουμε τα φανάρια, και ένας κόμβος θα γίνει κάτω στο Περιστέρι. Επίσης τώρα σχεδιάζουμε στα πλαίσια της οδικής ασφάλειας ένα έργο για την ασφαλτόστρωση Χρ. Σμύρνης και Τενέδου και τοποθέτηση κυκλικού κόμβου και υπερυψωμένων διαβάσεων, γιατί στην  Χρ. Σμύρνης και Τενέδου τρέχουν πάρα πολύ και γίνονται ατυχήματα, το ίδιο θα εφαρμοστεί και στο Παληό».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles