19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

Ξεκίνησε το κόψιμο των χόρτων με προτεραιότητα σε σχολεία και ΚΑΠΗ

Έχει ήδη ξεκινήσει το κόψιμο των χόρτων με προτεραιότητα σε σχολεία και ΚΑΠΗ επεσήμανε μιλώντας στον Alpha Radio ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης. Αναφέρθηκε στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί με τα 8μηνα και την εμπλοκή ιδιώτη τόσο στην αποκομιδή των απορριμμάτων όσο και στο κόψιμο των χόρτων.

«Για το κόψιμο των χόρτων ήδη έχουμε ξεκινήσει με τον ιδιώτη σε πρώτη φάση αρχές Απριλίου, είμαστε σε ένα στάδιο το οποίο θα πρέπει να δούμε πρώτα τα σχολεία, τις αυλές σε κάποια ΚΑΠΗ, δώσαμε προτεραιότητα εκεί, γενικά να ασχοληθούμε προς το να έχουν πρόσβαση και τα παιδιά στο σχολείο τους και οι συνδημότες μας στις γειτονιές τους. Μετά θα μπούμε στα πάρκα όταν έρθουν και τα παιδιά από την πυροπροστασία, σε πλήρη ανάπτυξη θα είμαστε από αρχές Μαΐου. Από 8 Μαΐου, ύστερα από το Πάσχα γιατί είπαμε πριν να μη κάνουμε αυτές τις προσλήψεις, ξεκινάμε 8 Μαΐου με 7 άτομα από την πυροπροστασία που θα έρθουν, 8 συνεργία ακόμη, θα έχουμε συνολικά 16 συνεργία έξω που θα δουλεύουν».

«Συνολικά θα ασχολούνται πάνω από 30 άτομα, μέσα στο Μάιο θέλουμε να περάσουμε από όλες τις γειτονιές πρώτη φορά και ύστερα θα ξαναπεράσουμε Ιούλιο, μετά δε θα αντιμετωπίσουμε ξανά πρόβλημα γιατί θα έχουμε τα παιδιά που θα δουλεύουν καθημερινά. Θα μοιραστούν σε ομάδες και σε κάθε γειτονιά θα δουλεύουν ένα ή δύο συνεργία τα οποία θα προσπαθούν να κρατήσουν την γειτονιά καθαρή από χόρτα. Κάθε χρόνο αυτό αντιμετωπίζουμε, δικαιολογημένα πιο πολύ έχουμε την γκρίνια αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, το πρόγραμμα της πυροπροστασίας ξεκινάει πάντα 1 του μήνα, δεν μπορείς να κάνεις πιο μπροστά προσλήψεις και σε συνεργασία με τον ιδιώτη, θέλουμε να φέρουμε σε καλό επίπεδο τουλάχιστον για πρώτη φορά σχολεία, δημοτικά, νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ κτλ».

«Δεν υπάρχει ενόχληση αν ένας ιδιώτης καθαρίζει από χόρτα τη γειτονιά του, δήμος είμαστε και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε, ίσα ίσα τους προτρέπουμε να το κάνουν και να ζητάνε βοήθεια ή εξοπλισμό αν χρειάζονται. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έτσι κάνουνε, δεν υπάρχει νόμος αλλά είναι η συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία».

«Σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτη σε Καρβάλη και Παληό ίσως να έχουμε μία καθυστέρηση 10-15 ημερών, είναι η μελέτη η οποία ήταν μεγάλη, απαιτούσε τον έλεγχο σίγουρα πιο σοβαρό, αυτή τη στιγμή είναι στο τελικό στάδιο, θα ανεβεί μέρα με τη μέρα ο διαγωνισμός, επειδή είναι ηλεκτρονικός πανελλήνιος θέλει ένα μήνα να είναι ανεβασμένος για τυχόν συμμετοχές, οπότε πάμε Μάιο, άντε λέγαμε από 15 Μαΐου να πάμε τέλη Μαΐου η καθυστέρηση θα είναι 15 μέρες, ελπίζω και πιστεύω πως θα είναι έτσι. Αλλά επειδή είναι και η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο δεν πειράζει δηλαδή αν καθυστερήσουμε και 20 μέρες αρκεί να έχουμε τον μπούσουλα για την επόμενη φορά τι ακριβώς γίνεται».

«Για τα 8μηνα έχουν έρθει οι οδηγοί και οι χειριστές από την προηγούμενη εβδομάδα, ήδη δουλεύουνε τα παιδιά, έχει έρθει η έγκριση από τον ΑΣΕΠ, είμαστε στο στάδιο να ειδοποιήσουμε αυτή τη βδομάδα να μας φέρουν τα δικαιολογητικά και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πιάσουν και αυτοί δουλειά για να μπούμε σε ρυθμούς καλοκαιρινούς. Υπήρχανε ενστάσεις για αυτό και καθυστέρησε, κάποιες γίνανε χθες κάποιες όχι, είμαστε στην τελική ευθεία».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles