19.5 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Κάθε καλοκαίρι έχουμε περισσότερα πλοία αλλά τα δρομολόγια τον χειμώνα μένουν καθηλωμένα»

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η προωθούμενη λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου – Καβάλας που προβλέπει κάθε εβδομάδα να έχουμε τρία δρομολόγια τις πρώτες τέσσερις ημέρες και δύο τις επόμενες τρεις. Για το ζήτημα μίλησε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Νίκος Τσιλογιώργης αναλύοντας την πάγια τακτική των ναυτιλιακών εταιριών που στον προγραμματισμό τους δεν βάζουν πλοία για τη γραμμή του Πρίνου και που με προφάσεις τις συντηρήσεις δεν θα εκτελούν στο σύνολο τους ούτε αυτά τα δρομολόγια τον χειμώνα.

«Ευχαριστημένοι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είμαστε γιατί αντιλαμβάνεστε ότι η εβδομάδα κόβεται στα μισά, είναι μία μεσοβέζικη, θα λέγαμε μία σολομώντεια λύση. Ξεκίνησε από πέρυσι αυτή η πρόταση του ΣΑΣ για τρία δρομολόγια μέχρι την Πέμπτη και δύο δρομολόγια από Παρασκευή έως Κυριακή. Μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και εγώ είμαι και λίγο οργισμένος γιατί ενώ βλέπω ότι τα πλοία στις συγκεκριμένες θαλάσσιες γραμμές αυξάνονται κάθε χρόνο και μάλιστα από το καλοκαίρι θα έχουμε περισσότερα πλοία από την άλλη βλέπουμε τα δρομολόγια εδώ στην πορθμειακή γραμμή ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες να είναι καθηλωμένα».

«Αυτό το λέω αυτό γιατί αν είχαμε τρία δρομολόγια ημερησίως δηλαδή και ένα απογευματινό όπως ζητάει η Θασιακή Ένωση και οι υπόλοιποι θεσμικοί φορείς, χθες είχαμε και μια συνομιλία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου τον κ. Κελγιώργη και κάναμε μία κουβέντα για να δούμε και πως θα μεθοδεύσουμε την αντίδραση μας γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα με την γραμμή του Πρίνου είναι πάλι απαράδεκτο. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν μία μία οι εταιρίες να αποσύρουν τα πλοία για λόγους συντήρησης, αντιλαμβάνεστε ότι θα έχουμε πρόβλημα δηλαδή και αυτά τα δύο δρομολόγια που είναι προγραμματισμένα για τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας σε κάποιες περιπτώσεις σίγουρα δεν θα γίνονται. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα και αυτό, το έχω μάθει σαν ποίημα να το λέω κάθε χρόνο, οι ναυτιλιακές εταιρείες την γραμμή του Πρίνου την έχουν ξεγράψει από τον προγραμματισμό τους.

«Πολλές φορές γίνονται κάποιες προτάσεις από κάποιους να δημιουργηθεί μία διαδημοτική ναυτιλιακή επιχείρηση μεταξύ Δήμου Καβάλας και Δήμου Θάσου, δε συμφωνώ, θεωρώ ότι τα πλοία είναι αρκετά, οι ναυτιλιακές εγώ πιστεύω ότι μπορούν άνετα να καλύψουν τις ανάγκες στη συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή. Απλώς δε ξέρω για ποιους λόγους έχουν αυτή την τακτική και το μόνο που καταφέραμε με αυτό τον πολύχρονο αγώνα είναι κάτι να κάνουμε, όλα αυτά τα χρόνια κάναμε, τρέξαμε, μαζέψαμε υπογραφές, ξεκινήσαμε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού, κάναμε παραστάσεις διαμαρτυρίας και έναν ογκοδέστατο φάκελο αλληλογραφίας με το Υπ. Ναυτιλίας και με τους άλλους θεσμικούς φορείς και τι καταφέραμε, καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανή τη γραμμή αυτή».

«Καταφέραμε και κάτι άλλο σημαντικό, το ξέρετε πολύ καλά ότι στον ετήσιο προγραμματισμό τους οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν δηλώνουν πλοία στην συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή του Πρίνου. Καταφέραμε λοιπόν για λόγους δημοσίου συμφέροντος να είναι υποχρεωμένες όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Κεραμωτής να κάνουν και επαρκή δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου. Τώρα σε ακινησία θα βγαίνουν το ένα πλοίο μετά το άλλο για αυτό και ζητάμε κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο πλοίο είτε για λόγους βλάβης είτε για λόγους ακινησίας να αντικαθίσταται από πλοίο της ίδιας εταιρείας και αν η εταιρεία αυτή αδυνατεί να πραγματοποιήσει δρομολόγιο και τα λοιπά να αντικαθίσταται με πλοίο άλλης εταιρίας. Έχουμε πλέον 4 εταιρίες και είναι αρκετά τα πλοία αλλά δε καταφέραμε την χειμερινή περίοδο να αυξήσουμε τα δρομολόγια».

«Η κίνηση πια είναι πολύ μεγαλύτερη, ειδικά φέτος, όταν θα βγουν και τα επίσημα αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου που έληξε θα δούμε ότι σπάσαμε φέτος όλα τα ρεκόρ. Βλέπουμε ότι η Θάσος αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται ραγδαία, χάσαμε βέβαια τους Βορειοευρωπαίους που ξοδεύουν περισσότερα χρήματα ωστόσο κερδίσαμε τους Βαλκανιους που έρχονται μαζικά και στηρίζεται η Θάσος αυτή την στιγμή στον οδικό τουρισμό».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles