27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

Κάθε χωριό της Καβάλας πια διαθέτει «οδο και αριθμό»!

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η ονοματοδοσία κάθε δρόμου και παράδρομου όλων των χωριών του Δήμου Καβάλας που δεν διέθεταν… οδό και αριθμό ανακοίνωσε μιλώντας στον Alpha Radio ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλίππων και πρόεδρος της επιτροπής ονοματοδοσίας. Ο ίδιος όμως μίλησε και για τις εκλογές και το αποτέλεσμα που κατάφερε να πετύχει ο «Σύγχρονος Δήμος» μιλώντας για μία δικαίωση ενός αγώνα χωρίς τοξικοτητες και χωρίς φανφαρισμούς.

«Δικαιώθηκε η δουλειά μας, δικαιώθηκαν οι προσπάθειες μας και ο τρόπος που πολιτευτήκαμε, με χαμηλούς τόνους, με δουλειά, με έργο, χωρίς τοξικότητες χωρίς φανφαρισμούς, χωρίς ενέργειες οι οποίες τελικά όπως διαπιστώνουμε και πρέπει να γίνει από όλους αποδεκτό αυτό ότι ο κόσμος δεν θέλει τέτοια πράγματα, θέλει ανθρώπους οι οποίοι να είναι επάνω στη δουλειά, να προσπαθούν να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη, να γίνονται έργα μικρά ή μεγάλα, να υπάρχει μια τέτοια διάθεση από τους πολιτικούς. Με ικανοποίησε πολύ περισσότερο και εμένα προσωπικά γιατί στην περιοχή μου εδώ το αποτέλεσμα για τον συνδυασμό μας ήταν πρωτόγνωρα καλό γιατί η περιοχή μας είναι πιο δύσκολη θα έλεγα από την πόλη της Καβάλας, πήγε πάρα πολύ καλά και παρότι δεν πολιτεύτηκα αυτή την φορά ένιωσα και γω δικαιωμένος για την προσπάθεια που έγινε στην περιοχή μας και αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά και με πολλές εμπειρίες φυσικά».

«Η ιστορία για την ονοματοδοσία του Ζυγού ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια όταν επι δημαρχείας Σιμιτσή έγινε μία προσπάθεια να αλλάξει η ονοματοδοσία αλλά δεν έγινε αποδεκτή από τους κατοίκους, οπότε αυτή τη φορά ακολουθούσαμε μία άλλη οδό, με έναν άλλον τρόπο. Κάναμε μία σφυγμομέτρηση στους κατοίκους του Ζυγού και ο τοπικός σύμβουλος γύρισε σπίτι σπίτι και οι κάτοικοι του είπανε ότι θέλουν το χωριό να ονομάζεται Νέο Ζυγός. Ξεκίνησαν διαδικασίες πριν 2 χρόνια που δεν ήταν εύκολες, σκεφτείτε ότι αρχικά όταν δημιουργήθηκε ο οικισμός ονομάστηκε Πρόσφυγες και στην απογραφή του 2021 Πρόσφυγες ονομάζονταν. Τώρα είναι μία δύσκολη διαδικασία και αυτό που πρέπει να γίνει καταρχήν θα πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς γιατί πρέπει να αλλάξει η ονοματοδοσία και από Πρόσφυγες να γίνει Νέο Ζυγός, έγινε μια αρχική τεκμηρίωση, δεν ήταν αρκετή για το τμήμα του υπουργείου κάτω, ξαναστείλαμε τέλος πάντων και έγινε τελικά αποδεκτό και εκδόθηκε το ΦΕΚ. Πλέον ο οικισμός ονομάζεται και επίσημα Νέο Ζυγός. Ενημερώθηκε και το Google Maps ότι πλέον ονομάζεται ο οικισμός Νέο Ζυγός».

«Στην περίπτωση της ονοματοδοσίας των οδών πριν 2 χρόνια η επιτροπή ονοματοδοσίας με έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να ονοματοδοτηθούν οι οδοί των χωριών. Το πρόβλημα γιγαντώθηκε την περίοδο της καραντίνας όταν οι κούριερ δε μπορούσαν να βρουν τους παραλήπτες των δεμάτων. Τότε συστάθηκε η επιτροπή ονοματοδοσίας στην οποία προεδρεύω και αποφασίσαμε ότι πρέπει να ονοματοδοτηθούν οι οδοί. Μετά ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας από την πλευρά της διοίκησης και συνεργασία με όλα τα τοπικά συμβούλια και με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και ανθρώπους που γνώριζαν την ιστορία του κάθε χωριού και σχεδιάσαμε τα ονόματα τα οποία θα έπρεπε να πάρουν οι οδοί. Από τη στιγμή που έγινε αυτό και με εισήγηση του τοπικού συμβουλίου αποφασίστηκε πριν 6 μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτά τα ονόματα σε αυτές τις οδούς πρέπει να γίνουν. Ξέρετε ακούγεται εύκολο αλλά θα έπρεπε τα ονόματα των οδών να περιγράφονται με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια, είχε πολύ δουλειά. Μετά από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκαν αυτές οι αποφάσεις από την επιτροπή ονοματοδοσίας της περιφέρειας στην οποία είμαι και εγώ μέλος, οπότε η διαδικασία ολοκληρώθηκε εντελώς, πλέον όλοι οι δρόμοι των οικισμών μέχρι και τη Λεύκη, το Πολύνερο κτλ. έχουν όνομα. Από κει και μετά ξεκίνησε μια προσπάθεια του αντιδήμαρχου Γ. Μιχαηλίδη που είναι καλός γνώστης των ψηφιακών θεμάτων, ενημερώνει κάθε βδομάδα ένα χωριό στο Google Maps. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για το Πολύστυλο, Δάτο, Μικροχώρι και στον Αμυγδαλεώνα και των Κρηνίδων όπου ήταν λίγες οι οδοί και αυτή την εβδομάδα ενημερώθηκε για το Νέο Ζυγό, οπότε ο οικισμός αυτός και νέο όνομα έχει και νέες οδούς. Κάνουμε μία λίστα με τις πινακίδες που χρειάζονται θα τις δώσουμε στην τεχνική υπηρεσία με την αρμόδια υπάλληλο που μας τα ζήτησε ώστε να παραγγελθούν οι πινακίδες και να τοποθετηθούν οπουδήποτε μπορέσουν για να τελειώσει το θέμα εντελώς».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles