«Η Θάσος κατέρριψε κάθε ρεκόρ αφίξεων, είχαμε πολύ περισσότερους επισκέπτες και από το 2019!»

0
372

Η Θάσος φέτος κατάφερε να ξεπεράσει τις αφίξεις και του 2019 σημειώνει μιλώντας στον Alpha Radio o πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης. Ο ίδιος μιλησε για την στατιστική απεικόνιση της σεζόν, το εθνοτικό μείγμα του τουρισμού στο νησί αλλά και την σεζόν που για άλλους τελειώνει στις 15 Σεπτέμβρη και για άλλους κρατά μέχρι τα μέσα Οκτώβρη!

«Τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά, πιστεύω ότι Θάσος κατέρριψε κάθε ρεκόρ όπως και η Καβάλα από ότι ξέρω, είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες, πολύ περισσότερους από το 2019, ενώ και το 2022 είχαμε πλησιάσει αρκετά το 2019. Αυτά τα νούμερα αφορούν τις αφίξεις βέβαια, πιστεύω ότι έχουμε και αυξημένα έσοδα, περισσότερα από άλλες χρονιές, όχι λόγω αυξημένης δαπάνης των επισκεπτών αλλά κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού τους. Εμείς προσδοκούμε σε έσοδα γιατί προσφέρουμε πόρους που φθίνουν, και ως αντάλλαγμα έχουμε μία αμοιβή με την οποία πρέπει να πληρώσουμε τους φθίνοντες πόρους. Υπάρχει συνέργεια πολλών πόρων για την παραγωγή αυτού του τουριστικού προϊόντος, κυρίως ανθρώπινοι που απαιτείται αμοιβή».

«Αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή για τη Θάσο είναι τα εισιτήρια που κόπηκαν στα καράβια για να έρθουν στο νησί, και βλέπουμε και πόσοι ήρθαν από το αεροδρόμιο, βλέπουμε το αεροδρόμιο ότι έχει σημαντική αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά, αλλά συνεχίζεται να υπολείπεται το 2019. Επίσης βλέπουμε ότι υπάρχει μία υπερσυγκέντρωση αφίξεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντιθέτως δεν ακολουθούν μήνες όπως Ιούνιος Σεπτέμβριος. Δηλαδή αυτή η αύξηση που έχουμε και φέτος και πέρυσι οφείλεται στην αύξηση των αφίξεων και αυτό οφείλεται όχι μόνο στους οδικούς του ρυθμούς αλλά και στους τουρίστες που έρχονται με το αεροπλάνο, αλλά υπάρχει μια υπερσυγκέντρωση σε αυτούς τους 2 μήνες, ενώ ο Ιούνιος δεν έφερε κάτι αξιόλογο, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος πάρα πολύ καλός, φέτος και ο Σεπτέμβριος πιστεύω ότι είναι καλύτερος από πέρσι. Επομένως πέρυσι ξέραμε σίγουρα ότι υπολειπόμασταν περίπου 3%, φέτος πιστεύω ότι θα είμαστε πάνω 3-5%».

«Για αυτούς τους 2 μήνες δεν μπορούμε να φιλοξενούμε περισσότερους επισκέπτες, φτάσαμε κοντά στον κορεσμό για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς προορισμούς, με την επαναφορά του τουρισμού και των επισκεπτών επανήλθαν και θέματα που είχαμε πριν την πανδημία και τα είχαμε ξεχάσει, γιατί πρωτεύων ήταν να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες και να ανακάμψουμε γρήγορα, το πετύχαμε περισσότερο από ότι περιμέναμε, από κει και πέρα όμως κάποια προβλήματα συνεχίζουν, όπως για την βιωσιμότητα, που θα το ακούμε συνέχεια από δω και πέρα. Δεν θα το λεγα υπερτουρισμό αυτό που έχουμε, απλώς θα έλεγα διαχείριση ροών δηλαδή αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε, είναι το πότε  θα έρχονται αυτοί οι άνθρωποι. Σήμερα για παράδειγμα δεν είναι μία καλοκαιρινή μέρα, θα πρέπει να βρούμε τα ασχολίες για τους ανθρώπους όταν δεν υπάρχει ήλιος και θάλασσα».

«Το 75-80% του τουρισμού στη Θάσο είναι οδικός τουρισμός, το καλό είναι φέτος ότι έχουν έρθει και από άλλες περιοχές όχι μόνο από τη Ρουμανία, είδαμε αύξηση και από τους άλλους βαλκανικούς προορισμούς, είδαμε Βουλγαρία, Σερβία και την Τουρκία ότι έχει μία επαναφορά πολύ σημαντική και βλέπουμε αυτοκίνητα πλέον από όλη την κεντρική Ευρώπη εδώ, από Αυστρία, Γερμανία και άλλες χώρες. Από το 2020 έχουμε αρκετούς Λιθουανούς, ακούγεται το νησί μας εκεί και κάποιοι αποφασίζουν να έρθουν οδικώς. Από επισκέπτες που πήγανε τελευταία στην Τουρκία διαπίστωσαν ότι όντως η Τουρκία είναι πολύ πολύ ακριβή και κυρίως όσον αφορά το φαγητό είμαστε και ήμασταν και παλιότερα αρκετά ανταγωνιστικοί, μη ξεχνάμε ότι το ποτό που είναι πολύ ακριβό λόγω φορολόγησης εδώ είναι καλή ευκαιρία οπότε σαν πακέτο οι γείτονες μας αγαπάνε το καλό φαγητό και είναι σημαντικό για αυτούς οι καλές τιμές.

«Το  νησί ακόμη εχει κόσμο, εδώ στο ξενοδοχείο έχουμε αρκετούς κεντρικοευρωπαίους και οι αφίξεις θα συνεχίσουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και γενικά το νησί είναι σε μία φάση κλεισίματος αλλά τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να είναι ανοιχτά, αυτό είναι το παράπονο των ξενοδόχων ότι ενώ εμείς συνεχίζουμε και να λειτουργούμε το υπόλοιπο νησί κατεβάζει ρολά μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Και αυτό το εισπράττει και ο επισκέπτης ότι δεν του δίνουν σημασία τώρα. Θα έχουμε κόσμο στη Θάσο όπως και τώρα δηλαδή έρχονται γεμάτες οι πτήσεις, δεν είναι απλώς επειδή η κυριαρχία των οδικών είναι μεγάλη, δεν φαίνεται ότι το καλοκαίρι έχουμε και πολλούς πελάτες από την κεντρική και δυτική Ευρώπη, αυτοί φαίνονται τέτοια εποχή που έχουν χώρο να εμφανιστούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ