25.8 C
New York
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Η κυβέρνηση δραπετεύει και οι βουλευτές της απέχουν και καλείται η αντιπολίτευση να σώσει την τιμή του κοινοβουλίου»

Σήμερα θα ψηφιστεί ένας νόμος στην βουλή με την κυβέρνηση να δραπετεύει και οι βουλευτές της θα απέχουν και καλείται η αντιπολίτευση να σώσει την τιμή του κοινοβουλίου τόνισε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης σχετικά με την στάση της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο κ. Μορφίδης ανακοίνωσε πως δεν θα στηθούν κάλπες για τους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οποιος επιθυμεί αρκεί να το δηλώσει ενώ σχολίασε και τα όσα γίνονται στην επιτροπή της βουλής για τα Τέμπη σημειώνοντας πως «κινείται σε μία λογική συγκάλυψης».

«Η εκδήλωση για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ήταν μία πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία του Κώστα Αρβανίτη, το ενδιαφέρον που δείχνουν οι πολίτες για την εξέλιξη υπερβαίνει κατά πολύ τουλάχιστον τις εργασίες της επιτροπής της βουλής η οποία κινείται σε μία λογική συγκάλυψης, αυτά που είδαμε προχθές με τον υπουργό δεν τιμούν το ελληνικό κοινοβούλιο, άλλη μία φορά βλέπουμε ότι έξω τα πράγματα γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο και με διαφορετικές αξίες. Για άλλη μια φορά θα περιμένουμε από την δικαιοσύνη της Ευρώπης να μας ανοίξει τα μάτια και να μας δείξει το δρόμο, δυστυχώς εδώ τα πράγματα δεν έχουν την ίδια εξέλιξη».

«Είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε εκλογές για τους συνέδρους και για τα όργανα μας μαζί αυτή την Κυριακή αλλά εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών και της θέλησης μας οι εκλογές αυτές να γίνουν και ηλεκτρονικά, είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλουμε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές για τις 10 Μαρτίου. Αυτή την Κυριακή θα γίνουν οι εκλογές όπου χρειάζεται των συντρόφων που θα κατέβουν στο συνέδριο. Στην Καβάλα έχουμε αποφασίσει αυτή η εκλογή να γίνιε με συναίνεση και δε θα χρειαστεί να στήσουμε κάλπες, αρκεί να εκφράσουν το ενδιαφέρον ποιοι θέλουν να είναι σύνεδροι. Αυτό που μένει είναι να κατέβουμε στο συνέδριο το επόμενο σαββατοκύριακο, ξεκιναει την Πέμπτη το απόγευμα με την ομιλία του προέδρου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή και ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι και το έναυσμα και η συζήτηση που έγινε όλο αυτό τον καιρό αλλά και η κορύφωση της στο συνέδριο για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και των προτάσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει, και να είναι ένα ξεπέταγμα προς τα μπρος του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή που όλοι θέλουμε να τον έχει πρωταγωνιστή.

«Αυτή η εκδήλωση (των τριών) έδειξε ότι όταν συζητάμε με όρους πολιτικής τα πράγματα μπορούν να πάνε μπροστά γιατί είδαμε μια αγωνιώδη προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να επικρατήσει για άλλη μία φορά η παραπολιτική της πολιτικής, το ποιος θα πάει, γιατί πάει ο Τεμπονέρας, η Αχτσιόγλου ή ο Χριστοδουλάκης κτλ. Ο τύπος βλέπετε ασχολήθηκε με τα δευτερεύοντα ζητήματα και όχι με το πρωτεύων που είναι το πώς μία άλλη πολιτική η οποία θα είναι απέναντι στην πολιτική της ΝΔ, που είναι εμφανώς αποτυχημένη και όλοι καταλαβαίνουμε ότι δε πάνε καλά τα πράγματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι το ποιος θα αντιμετωπίσει το Μητσοτάκη αλλά το πώς και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει σαν πολίτες, το να βρεθεί ο τρόπος της αντίδρασης και όχι το ποιος, που έρχεται δεύτερο».

«Δεν είναι θέμα ενός προσώπου, είναι θέμα ολόκληρης της κοινωνίας, δε μπορούμε να αφήνουμε την όποια πολιτική αλλαγή ή την όποια προοπτική έχει η χώρα ή αν θέλετε η δημοκρατική παράταξη σε έναν άνθρωπο ή να αποδεχόμαστε ότι ένας μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή. Αυτές είναι συνταγές του παρελθόντος, πρέπει να ψάξουμε πως οι συνέργειες και η συλλογικότητα θα δράσει έτσι ώστε οποιαδήποτε αλλαγή να έχει ευρύτατη αποδοχή από πολύ κόσμο. Σήμερα θα ψηφιστεί ένας νόμος στην βουλή με την κυβέρνηση να δραπετεύει και οι βουλευτές της θα απέχουν και καλείται η αντιπολίτευση να σώσει την τιμή του κοινοβουλίου στην ουσία, γιατί θα ήταν τραγικό να ερχόταν ένα νομοθέτημα το οποίο θα αφορά τα δικαιώματα των συμπολιτών μας και να καταψηφιζόταν».

«Άρα λοιπόν η δουλειά που γίνεται εκεί είναι πάρα πολύ σημαντική όπως σημαντικές ήταν οι πολιτικές παρεμβάσεις και για τους αγρότες, οι προτάσεις που κάναμε γίνανε αποδεκτές από το σύνολο των αγροτών σε αντιπαράθεση με το τσάι και συμπάθεια που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τους κάλεσε για να τους πει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, την ίδια στιγμή που δαπανώνται δισεκατομμύρια ας πούμε για την πολιτική προστασία αλλά δε βρέθηκαν 100 εκατομμύρια από τα 2 δις για να δοθούν στους αγρότες αλλά θα δοθούνε όλα στην πολιτική προστασία που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μέριμνα και για τους αγρότες που είναι επίσης σημαντικό».

«Σχετικά με την σωρεία αιτημάτων για εγκατάσταση τεράστιων φωτοβολταικών θα καταθέσει ερώτηση στην Βουλή ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο βουλευτής Δράμας που θα αφορούν και την εγκατάσταση στη Λεκάνη και για την αντίστοιχη σχεδιαζόμενη στο Νευροκόπι».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles