16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Ή έρχεται εδώ ο υπουργός να συζητήσουμε ή κατεβαίνουμε σε κινητοποιήσεις σε όλη την ΑΜΘ»

Ή θα γίνει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη ή προχωρούμε σε κινητοποιήσεις συνολικά ως ΠΑΜΘ διαμηνύουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Περιφέρειας. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος, αναλύοντας τις κινήσεις που έχουν γίνει, τον χρόνο που δίνουν στην κυβέρνηση αλλά και τα αιτήματα τους, απέναντι «στα ψίχουλα» που τους δίνει η κυβέρνηση «και αυτά μόνο για την Θεσσαλία» όπως χαρακτηριστικά λένε.

«Πήγαμε στην Κομοτηνή να ενημερώσουμε το νέο περιφερειάρχη για τα θέματα μας γιατί είναι καινούργιος και δεν έχει σχέση με το αντικείμενο, έχουμε κάνει ένα αίτημα στο υπουργό να έρθει, αλλά να μεσολαβήσει για να γίνει άμεσα η συνάντηση για να μην προχωρήσουμε και εμείς σε κινητοποιήσεις πριν τη συνάντηση με τον υπουργό. Μας είπε ότι ήρθε σε συνεννόηση με τον υπουργό και είχα μία πληροφόρηση για τη μέρα που θα γίνει, έχει και βαρύ πρόγραμμα λέει ο υπουργός, τέλος πάντων ελπίζω μέχρι τη Δευτέρα να γίνει αλλιώς μετά θα υπάρχουνε κινητοποιήσεις να ξέρετε. Μετά μας είπαν ότι θα φύγει στο εξωτερικό οπότε ότι είναι να γίνει θα γίνει τώρα».

«Και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις το 2016, εμείς πήγαμε συντεταγμένα όλοι μαζί σαν περιφέρεια με το σκεπτικό να έχουμε μια πιο δυνατή φωνή όλοι μαζί, διότι ο καθένας ξεχωριστά είναι μία μικρή δύναμη, όταν είμαστε όλοι μαζί είμαστε μία μεγάλη δύναμη και υπολογίσιμη. Αυτό κάναμε και τώρα, κάναμε να συντονιστικό πριν από 2 εβδομάδες εκεί πήραμε απόφαση όλοι και αυτοί ακόμα που βλέπετε σήμερα στην Κομοτηνή ας πούμε που κάνουν μία μικρή κινητοποίηση, είπαμε να κάνυομε γενικές συνελεύσεις να δούμε τι θέλει ο κόσμος, να κάνουμε μια κουβέντα με τον περιφερειάρχη και να καλέσουμε τον υπουργό. Αν έρθει να συζητήσουμε, αν όχι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, δεν τέθηκε άλλο θέμα. Γίνανε γενικές συνελεύσεις αλλά κάποιοι αποφάσισαν να βγουν σε κινητοποιήσεις χωρίς να ρωτήσουν τους άλλους. Πάντως αυτοί που βγαίνουν πρώτοι αυθόρμητα έξω είναι και οι πρώτοι που φεύγουνε».

«Ο διάλογος θα δείξει και τη στάση της κυβέρνησης, σου λέει τώρα ότι είναι ανοιχτές πόρτες, και τι θα φύγει όλη η Ελλάδα και θα πάει στην Αθήνα; Όχι να φύγει ο υπουργός και να πάει στην κάθε περιφέρεια να τους πει ότι θέλει, να του πουν και εκείνοι τι θέλουν και αν υπάρξουν μέτρα τα οποία να ικανοποιούνε ναι να μη γίνουνε κινητοποίησεις. Αν υπάρξουν όμως μέτρα όπως αυτά που ακούσαμε χθες τα οποία έχουν μόνο την Θεσσαλία, όπως για τις αποζημιώσεις, για το ρεύμα που δε θα κόβεται για δυο χρόνια και άλλα 5 θα γίνεται διακανονισμός, ουσιαστικά εκεί μία ταμειακή διευκόλυνση γίνεται χωρίς να χάνει να δίνει τίποτα το κράτος, ούτε καν ψίχουλα δεν είναι αυτό».

«Το θέμα της αρωγής είναι εξαιτίας του ότι δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα και επειδή το φαινόμενο ήταν πάρα πολύ δυνατό και έντονο, δημιουργήθηκαν καταστροφές σε ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να αποζημιωθούνε γιατί αυτό γίνεται παντού στην Ευρώπη. Τους δώσανε 2 χιλιάρικα λες και έχουν κοτέτσι να ταίσουν τις κότες. Δε γίνετια αυτό, αυτοί οι άνθρωποι είναι άνεργοι σήμερα. Άρα τα 10 χιλιάρικα ήρθαν μετά από αντιδραση και καλώς υπήρξε αντίδραση στην περιοχή εκεί. Το θέμα του πετρελαίου που καίει όλους και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, καθώς και το ρεύμα που η χρέωση του έχει διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί σε κάποιες περιπτώσεις εκεί δεν υπάρχει κανένα μέτρο. Δηλαδή το να παρακαλάς κάθε χρόνο να σου επιστρέψουν τον ειδικό φόρο καυσίμων και αυτόν τώρα τον δίνουν μισό, σου δίνουν ψίχουλα που δεν είναι ούτε το γέμισμα ενός μεγάλου τρακτέρ».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles