19.5 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Γιατί να επιδοτούμε την οκνηρία ενώ θα έπρεπε να επιδοτούμε την εργασία;»

Η χώρα ενώ μπήκε από θέση ισχύος πριν 40 χρόνια στην Ε.Ε. σήμερα βρίσκεται ουραγός, πίσω ακόμη και από τα ανατολικά κράτη διότι ταλαιπωρείται από τον κρατισμό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία – Κοινότητα Πολιτών» Βαγγέλης Ακτσαλής. Ο ίδιος ανέλυσε τις ιδέες του κόμματος μετεξέλιξη της «Δημιουργίας Ξανά» του Θάνου Τζήμερου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αντί να επιδοτούμε την οκνηρία θα έπρεπε να επιδοτούμε την εργασία.

«Ο φιλελευθερισμός είναι ο πυρήνας της σκέψης μας, φιλελεύθεροι είμαστε όλοι εμείς που βλέπουμε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού να επιδοματοποιούνται και μεγαλύτερους τομείς της οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι υπάρχει έλλειψη εργατικών και αγροτικών χεριών. Ο φιλελευθερισμός είναι αυτό το φιλοσοφικό, πολιτικό, οικονομικό σύστημα που πιστεύει στην αυτενέργεια, στην ικανότητα του ατόμου, του πολίτη, να πράττει αυτό που θέλει χωρίς βέβαια να αποβαίνει αυτό εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Εμείς οι Έλληνες πάντα ήμασταν ναυτικοί, επιχειρηματίες, έμποροι, έτσι προοδεύσαμε, έτσι επιζήσαμε επί χιλιετίες. Τα τελευταία 50 χρόνια από την μεταπολίτευση έχει γίνει μία προσπάθεια να αλλάξει το dna και από εκεί που ήμασταν επιχειρηματίες να γίνουμε επιδοματίες. Εν πολλοίς το έχει πετύχει το σύστημα που απεργάζεται τέτοια σχέδια και εμείς θέλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτό. Ο φιλελευθερισμός λοιπόν είναι αυτό που θα ξανακάνει τον εξαρτώμενο ψηφοφόρο, ελεύθερο πολίτη».

«Πρώτα απ όλα έχουμε το κυβερνών κόμμα που ψευδεπίγραφα δηλώνει φιλελεύθερο όμως φιλελεύθεροι επαναλαμβάνω που μοιράζουν δελτία παλαιάς κοπής σαν κομμουνιστικά καθεστώτα, που μοίραζαν δελτία για πατάτες και κομπόστες, youth pass, market pass, fuel pass. Έχουνε καταντήσει τον Έλληνα πολίτη εξαρτημένο από αυτά τα επιδόματα ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ελληνική οικονομία και ελληνική κοινωνία είναι ένα ελατήριο συμπιεσμένο από αυτήν την κρατικοδίαιτη πολιτική κάστα, αν το αφήσεις, αν τραβήξεις το δαχτυλάκι σου θα εκτιναχθεί. Ο πρώτος φιλελεύθερος είναι κατά δήλωση της η κυβέρνηση η οποία όμως με τα δελτία και με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει δεν είναι. Από κει και πέρα τόσο τα κόμματα της αριστεράς έχουν ιδεοληψίες κρατισμού, όσο και τα πατριδοκαπηλικά θρησκόληπτα κόμματα της δεξιάς, η αριστερά έχει εμμονή με το κράτος ενώ η πατριδοκαπηλική θρησκόληπτη δεξιά επίσης πρεσβεύει τον κρατισμό».

«Για αυτό τολμώ να πω ότι είμαστε το μοναδικό αυθεντικά φιλελεύθερο κόμμα γιατί πρεσβεύουμε αυτό ακριβώς το μικρότερο, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό κράτος σε σχέση με αυτό το κράτος γίγαντα που έχουμε που αποδεικνύεται αναποτελέσματικό και την πολιτική κάστα που διαφεντεύει τον τόπο που αποδεικνύεται αδιάφορη για όλα αυτά που συμβαίνουνε στο τόπο. Εμείς δεν λέμε ότι αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα για ένα τμήμα του πληθυσμού τα επιδόματα. Εμείς λέμε ότι είναι μία πολιτική επιλογή που καθιστά όλο και περισσότερους ελεύθερους πολίτες εξαρτημένους ψηφοφόρους με αυτό τον τρόπο. Δηλαδή αυτή τη στιγμή με πετυχαίνετε σε μία συνέντευξη στην ΕΡΤ στην Αθήνα. Το ταξί που πήρα για να με φέρει εδώ μου είπε με 1.58 βάζω πετρέλαιο, το 1 ευρώ από το 1.58 είναι ο φόρος. Έχουμε βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, δηλαδή το κράτος η κυβέρνηση πατάσσει την ακρίβεια βάζοντας ένα ευρώ στο ενάμισι περίπου δηλαδή τα 2/3 είναι φόρος! Εμείς λέμε σαφώς όπως είναι σήμερα τα πράγματα χρειάζονται ενίσχυση τμήματα του πληθυσμού αλλά υποστηρίζουμε ότι από κει που είχαμε μπει από θέση ισχύος στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από 40 χρόνια σε σχέση με τις Ιβηρικές χώρες και σε σχέση με τις ανατολικές χώρες που μπήκαν πριν από 20 χρόνια, καταλήξαμε ουραγοί. Τι κάνουμε χειρότερα από αυτούς; Είμαστε κρατιστές, πρέπει να το κόψουμε».

«Ο μεγάλος εχθρός όλων των κομμάτων και της δημοκρατίας και της κοινωνίας είναι η αποχή, πρέπει να καταλάβουνε όλοι ότι απέχοντας ουσιαστικά ενισχύεις το πρώτο κόμμα, διότι είναι σα να ρίχνεις μισή ψήφο στο πρώτο κόμμα. Εμείς καλούμε τους συμπολίτες μας να μην είναι άλλη μία φωνή καταγγελτικής ανέξοδης διαμαρτυρίας, να γίνουν μία δύναμη δημιουργίας. Εμείς είμαστε η συνέχεια της Δημιουργίας Ξανά του Θάνου Τζήμερου. Ο λόγος που καλούμε τον κόσμο να μας ψηφίσει είναι πως εγώ εισπράττω ένα κύμα διαμαρτυρίας  γιατί αυτά που λέμε είναι τα αυτονόητα, γιατί αυτά που λέει η Δημιουργία είναι αυτά που συζητάει ο κόσμος, είναι οι αυτονόητες λύσεις. Εμείς λέμε γιατί να επιδοτουμε την οκνηρία αντί να επιδοτούμε την εργασία; Αν τα ίδια χρήματα τα προσθέσεις στον βασικό μισθό βγαίνει ένα αξιοπρεπές εισόδημα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles