25.8 C
New York
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Buy now

Εντείνεται η προσπάθεια να έρθει μία αεροπορική εταιρία low cost στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος!

Εντείνουν τις προσπάθειες τους να φέρουν μία αεροπορική εταιρία low cost στο αεροδρόμιο της Καβάλας οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου, συνεργαζόμενοι με τους 4 δήμους της ΠΕ Καβάλας και φυσικά την Fraport. Για την προσπάθεια αυτή, τους πόρους που απαιτούνται αλλά και τα μηνύματα από την παρουσία της Καβάλας στην έκθεση του Βουκουρεστίου μίλησε στον Alpha Radio ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας.

«Πράγματι υπήρξε μία πολύ δυναμική παρουσία από την Καβάλα, το Νέστο, το Παγγαίο, την Θάσο και την ΠΑΜΘ στην σημαντικότερη τουριστική έκθεση των Βαλκανίων στο Βουκουρέστι. Βγήκανε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, γυρίσαμε με αισιοδοξία ότι και φέτος η ρουμανική αγορά θα στηρίξει την περιοχή μας, είμαστε πλέον γνωστή εκεί, γνωρίζουν και τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες μας, είμαστε ένας πρώτος προορισμός για τη ρουμάνικη αγορά, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχώς να επαναβεβαιώνουμε την παρουσία μας, να ενισχύουμε την παρουσία μέσα σε αυτές τις εκθέσεις και όχι μόνο. Είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε συναντήσεις κατ’ ιδίαν με τουριστικούς πράκτορες, τον κόσμο τον απλο που πέρασε κυρίως στις δύο τελευταίες μέρες να δούνε την περιοχή μας και φυσικά μέσα από τα δίκτυα ενημέρωσης, τα μεγάλα εθνικά δίκτυα της Ρουμανίας, μέσα από τη συνεντεύξεις μας, εγώ ιδιαίτερα έδωσα βαρύτητα στην ελκυστικότητα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής από πλευράς ότι πέραν από τις φυσικές ομορφιές είμαστε μία περιοχή που έχουμε καλές τιμές και στα τουριστικά καταλύματα, έχουμε ελκυστικές τιμές στα εστιατόρια, στις ταβέρνες όπου μπορεί κάποιος να διασκεδάσει, να περάσει αρκετές ώρες σε ωραίους χώρους».

«Είναι εύκολη η πρόσβαση μας, σε περίπου 6μιση ώρες από το Βουκουρέστι μπορεί να βρεθεί στα μέρη μας, πρέπει να τα τονίζουμε και αυτά τα πλεονεκτήματα, δεν είναι μονο ήλιος θάλασσα, πολιτισμός αλλά όλα αυτά έχουνε την βαρύτητά τους. Φυσικά το κομμάτι της γαστρονομίας και μέσα από δικές μας έρευνες που είδαμε, το 60% που αποφασίζουν να έρθουν σε μία περιοχή είναι το κομμάτι της γαστρονομίας, άρα αυτό το στοιχείο είναι ένα ισχυρό χαρτί για εμάς και αυτό προβάλαμε με την συμμετοχή μας. Τα συμπεράσματα είναι πραγματικά πολύ θετικά ότι και φέτος θα έχουμε αρκετούς τουρίστες αλλά εμείς θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε να κρατάμε το επίπεδο του τουρισμού μας, τις υπηρεσίες να τις προσέξουμε και τις υποδομές μας ακόμα επειδή φτάνουμε και σε ένα οριακό σημείο θα πρέπει να τις βελτιώσουμε και να τις ενισχύσουμε».

«Επειδή πήγαμε οδικώς με λεωφορείο σε αυτήν την αποστολή, πραγματικά οι δρόμοι μέσα στη Βουλγαρία είναι σε κάκιστη κατάσταση, ακόμα και λεωφορεία άνω των 20 θέσεων δεν μπορούν να περάσουν από το σημείο της Νυμφαίας και της Μακάζα που είναι το σημείο πάνω από την Κομοτηνή και πηγαίνουν από το Ορμένιο που αυτό προσθέτει επιπλέον ώρες. Επίσης θα λέγαμε και το συνοριακό σημείο της Νυμφαίας είναι επιεικώς ένα απαράδεκτο σημείο που έχουμε τονίσει προς όλους τους φορείς ότι αυτό το σημείο πρέπει να αλλάξει, να γίνει ευρωπαϊκή πύλη εισόδου, να μην είναι και τα και τα δύο σημεία σε βουλγαρικό έδαφος, θα πρέπει να εκσυγχρονιστούνε να μην υπάρχει ουσιαστικά μία σειρά διέλευσης αλλά τουλάχιστον τρεις. Αν βελτιωθεί εκεί το οδικό δίκτυο θα δούμε πολλούς περισσότερους τουρίστες τα επόμενα χρόνια».

«Έχουμε ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις και τις συνεργασίες κυρίως με τη Fraport όπου θα έχουμε συναντήσεις με στελέχη εταιρειών χαμηλού κόστους, με αεροπορικές εταιρίες που επιθυμούμε να φέρουμε στην περιοχή μας. Θα είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη εάν κατορθώσουμε να έρθουμε σε επαφή τουλάχιστον με δύο-τρεις τέτοιες εταιρείες, να παρουσιάσουμε την περιοχή μας, να παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα, το αεροδρόμιο, τις δυνατότητες που έχουμε να δεχτούμε τουρίστες επιπλέον, την εξέλιξη που έχει η περιοχή τα τελευταία χρόνια και σε τουριστικά καταλύματα τα οποία αυξάνονται κατά 100 καταλύματα κάθε χρόνο και το πάνω από 1 εκ. κόσμου που επισκέπτονται την περιοχή και αυτό να είναι ένα στοιχείο με το οποίο ίσως μπορέσουμε να πείσουμε κάποιες εταιρίες να’ ρθούνε».

«Αυτό θέλει συνέργειες και συνεργασίες και επειδή ακούω και εγώ αρκετά συχνά ότι θα υπάρξει ένα κόστος, ναι θα υπάρξει ένα κόστος που μπορεί να είναι και 100.000€, ίσως και κάτι παραπάνω. Για αυτό επομένως σαν Επιμελητήριο έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία και με την περιφέρεια και με τους δήμους και με τους ξενοδόχους και με τη Fraport να έχουμε τη συνεργασία, έτσι το οποιοδήποτε ποσό που ζητηθεί να μοιραστεί στους φορείς τους οποίους θα συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να φέρουμε μία χαμηλού κόστους εταιρεία. Αυτά τα χρήματα για τις εταιρείες αυτές θα είναι ένας νέος προορισμός, επομένως αναζητούνε κάποιον διαφημιστικό χώρο που θα ενισχύσει την προβολή του προορισμού σε ένα διεθνές επίπεδο. Αυτό ακριβώς είναι το κόστος το οποίο ζητάει, αυτό τουλάχιστον γνωρίζουμε και από προηγούμενες διαπραγματεύσεις που είχαμε κάνει πριν από αρκετά χρόνια. Είναι ευνόητο ότι θέλουν να προβάλλουν την περιοχή εφόσον αποφασίσουν ότι έρχονται και ζητάνε ουσιαστικά αυτή την ενίσχυση προκειμένου να μειώσουν το ρίσκο και το κόστος που θα έρθουν στην περιοχή. Είναι ένα κόστος που νομίζω ότι μπορεί να επιμεριστεί άνετα τουλάχιστον στους 5 – 6 φορείς».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles