7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

«Δεν υπάρχουν απαγορευμένες λέξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε ένα ούτε ένα αρχηγικό κόμμα, ούτε ένα στα σταλινικό κόμμα»

Το καταστατικό περιέχει όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις απορίες τόσο των μελών όσο και των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στην εσωστρέφια που παρατηρείται ξανά στο κόμμα. «Δεν υπάρχουν απαγορευμένες λέξεις, δεν υπάρχουνε πράγματα που δεν επιτρέπεται να συζητήσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε ένα ούτε ένα αρχηγικό κόμμα, ούτε ένα στα σταλινικό κόμμα» είπε με νόημα για όσα συμβαίνουν πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως όλοι πρέπει να κοιτάξουν την μάχη των ευρωεκλογών που θα κρίνουν τους εκπροσώπους της χώρας μας στην Ευρώπη.

«Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ, έχω ζήσει δύσκολες καταστάσεις, έχω ζήσει όμορφες καταστάσεις, ξεπεράσαμε ακόμα ένα σκόπελο, δεν έχουμε δικαίωμα στην εσωστρέφεια διότι η κοινωνία έξω βράζει. Επειδή καταλαβαίνω το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε που δεν είχαν ασχοληθεί πολύ στο παρελθόν είτε που δεν είχανε γραφτεί και δεν έχουνε πολύ τριβή με τα πράγματα, η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν αυτό το διάστημα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι μία, Το καταστατικό, στο syriza.gr υπάρχει το καταστατικό και εκεί είναι όλα λυμένα. Ξέρετε ότι είμαι από αυτούς που ποτέ δεν διατυπώνω δημόσια την όποια κριτική για πρόσωπα, για θεσμούς, για αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι όταν συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα και έχουμε ένα συνέδριο μπροστά μας αυτά θα συζητηθούν, δεν υπάρχουν απαγορευμένες λέξεις, δεν υπάρχουνε πράγματα που δεν επιτρέπεται να συζητήσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε ένα ούτε ένα αρχηγικό κόμμα, ούτε ένα στα σταλινικό κόμμα».

«Όλα θα κριθούνε δημοκρατικά, μεθοδικά και πάντα στα πλαίσια του κοινού κειμένου που συνυπογράψαμε όλοι, όπως οι συνιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας έχουν τον κανονισμό λειτουργίας της πολυκατοικίας έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό, πρέπει να τηρήσουμε το καταστατικό που απαντά σε όλα τα ζητήματα, ούτε στεναχώριες χρειάζεται ούτε άγχη. Αυτά είναι λυμένα στο καταστατικό ακόμα και το πώς γίνονται οι διαβουλεύσεις, ποιες είναι οι αρμοδιότητες του προέδρου, ποιες οι αρμοδιότητες των τμημάτων, των μελών της Κ.Ε., όλα είναι εκεί. Δεν χρειάζεται σε μία περίοδο που υπάρχουν τόσα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, αγρότες, φοιτητές, θέματα υγείας, μια σειρά από ζητήματα, τα εθνικά ζητήματα που τα θεωρούσαμε ότι έχουν λυθεί και ξαναέρχονται βίαια στην επικαιρότητα, όταν έχουμε τόσα πολλά θέματα έχουμε δικαίωμα εμείς έστω σε ένα πόντο εσωστρέφεια; Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα».

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αυτός είναι και ο προγραμματικός μας λόγος, εμείς δεν έχουμε μία λογική όπως έχουν άλλα κόμματα της αριστεράς, όπως π.χ. το ΚΚΕ ή άλλα κόμματα που θεωρούν ότι όλα θα λυθούνε σε ένα μεταφυσικό επίπεδο. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να διεκδικείς την κυβέρνηση, γιατί μόνο αν έχεις την κυβέρνηση μπορείς να κάνεις ουσιαστικές παρεμβάσεις στην κοινωνία. Αυτή την στιγμή θεσμικά λειτουργούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά συνεχίζουμε να έχουμε στόχο την κυβέρνηση. Αλίμονο αν ένα κόμμα θέλει να είναι στην πολιτική ζωή αλλά να αποτραβιέται στη μονή της σωτηρίας του όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα».

«Μην προγραμματίσουν κάποιοι διακοπές διότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, στις 9 Ιουνίου είναι οι ευρωεκλογές, είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε στα ευρωκοινοβούλιο ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα, όχι ευρωβουλευτές που ασχοληθούν με πράγματα αλλά, έχουμε δει στην δημοσιότητα καταστάσεις άρρωστες. Πολλά από τα ζητήματα τα οποία συζητούμε από το πώς θα γίνεται το παρκάρισμα στο δρόμο, τι θα περιέχει το καινούργιο τυρί που θα βγει στην αγορά, τι θα γίνει με το θέμα της καλλιέργιας των ακτινιδίων όπως αυτά του Χρυσοχωρίου, μία σειρά από ζητήματα της καθημερινότητας από σημαντικά έως ασήμαντα καθορίζονται σε επίπεδο Βρυξελλών, δημοκρατικά καθορίζονται εκεί και εν μέρει σωστά. Η Ευρώπη χρειάζεται να προχωρήσιε και στην κοινωνική της ολοκλήρωση γιατί έχουμε μία Ευρώπη των ανισοτήτων, αυτά πρέπει να μας απασχολήσουν μπροστά στις ευρωεκλογές».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση παρότι προέρχεται από ιδεολογικά από έναν χώρο που θεωρητικά είναι υπέρ του διαλόγου, δεν έχει κάνει διάλογο για τα θέματα του φορολογικού σήματος ακόμα και με τάξεις που την στήριξαν, δεν έκανε διάλογο με τους αγρότες, οι αγρότες σε ένα από τα αιτηματά τους είναι ουσιαστικός διάλογος και απαντήσεις. Δεν έγινε ο διάλογος, έγινε επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε πολλά ζητήματα λοιπόν που θα μπορούσαμε και εμείς να συμφωνήσουμε, το αν ένα νοσοκομείο λειτουργεί ή όχι καλά ε δεν είναι θέμα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, είναι θέμα της κοινωνίας. Το ξαναλέω για μία άλλη φορά χωρίς αν θέλω να φανώ πατριδοκάπηλος, τα μεγάλα εθνικά θέματα που θεωρήσαμε χαζοχαρούμενα ότι είναι λιμένα και μπαίνουν βίαια πάλι στην επικαιρότητα πρέπει να μας ενώσουν και να καταλάβουμε ότι πρέπει να έχουμε μία συνεννόηση. Έχουμε πάρα πολλά θέματα που μπορούμε να διαφωνούμε αλλά έχουμε και πάρα πολλά θέματα που πρέπει να συμφωνήσουμε και να έχουμε κοινή πορεία, δυστυχώς η κυβέρνηση που έχει την πρωτοβουλία δεν θέλει κάτι τέτοιο».

«Καλά κάνει η ΝΔ και εκμεταλλεύεται τα δικά μας λάθη, κακώς εμείς αυτή την περίοδο δεν έχουμε κλείσει την εσωστρέφεια για να ασχοληθούμε με τα θέματα, όλα τα κόμματα βέβαια έχουν περάσει κατά καιρούς κρίσεις. Το 33% περίπου των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και το 32% του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, υπάρχουν δεν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης που λένε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, δηλαδή είναι για να γελάς με αυτά. Κριτήριο είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι τα προβλήματα των κομμάτων, θέλω αυτός που ασχολείται με την πολιτική να προσφέρει στην κοινωνία, όχι να ασχολείται με την πολιτική για να έχει προσωπικό όφελος».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles