27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Ένας διοικητικός υπάλληλος θα αποφασίζει για το πολυδιάστατο έργο του δημοτικού ωδείου»

Δε μπορούμε να κάνουμε τιποτε παραπάνω από το να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την μετάβαση του Δημοτικού Ωδείου και των λειτουργιών του στην δικαιοδοσία του Δήμου Καβάλας. Αυτό σχολίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Παναγιώτης Παπαδόπουλος μιλώντας στον Alpha Radio, με αφορμή την απορρόφηση νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων που προβλέπει ο νέος νόμος της κυβέρνησης.

«Είμαστε χαρούμενη γιατί η παράταξη του Θ. Μουριάδη κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη θητεία με πλήρη δύναμη και πλειοψηφία πια στο δημοτικό συμβούλιο, και είναι η χρυσή ευκαιρία του συνδυασμού του να πραγματοποιήσει όλα αυτά που έχει οραματιστεί για τους καβαλιώτες. Για την συγχώνευση των νομικών προσώπων τώρα, το αν πρέπει ή δεν πρέπει αυτό το γνωρίζει κεντρική κυβέρνηση και η Βουλή που νομοθετούν και έχουνε ψηφίσει αυτό το νόμο ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο τουλάχιστον για το δημοτικό ωδείο Καβάλας, το ΝΠΔΔ δημοτικό ωδείο Καβάλας, δεν αφήνει καμία ελπίδα ότι μπορεί να παραμείνει μετά από το 2024, οπότε όλες οι διαδικασίες που γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα είναι για την όσο πιο ομαλή μετάβαση από το ανεξάρτητο ως ένα βαθμό νομικό πρόσωπο στο Δήμο»

«Κάθε μεταβατική περίοδος έχει μία ανησυχία, υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία βλέπουμε με καλό μάτι αλλά και κάποια άλλα που μας προβληματίζουν. Οπότε παρακολουθούμε καθημερινά την ροή των γεγονότων και της ειδησεογραφίας με πληροφορίες στις υπηρεσίες του δήμου προκειμένου αυτή η μετάβαση να γίνεται πιο ομαλή και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Αυτό θα είναι μία πρόκληση ένα τσάλεντζ όπως συνηθίζουμε να λέμε για τις υπηρεσίες του δήμου να καταφέρει να ανταποκριθεί στην ενσωμάτωση αυτών των νομικών προσώπων και τις ιδιαιτερότητες που έχουν γιατί ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο καταργείται πλέον αποφάσιζε για πάρα πολλά πράγματα για τα οποία αυτή την στιγμή καλείται να αποφασίσει κάποιος διοικητικός υπάλληλος του δήμου και θα πρέπει να είναι πλήρως και πολυδιάστατα ενημερωμένος για την καλλιτεχνική πορεία του δημοτικού ωδείου, τις ιδιαιτερότητες των μαθητών, των γονέων, θα έχει πολλές δυσκολίες στην αρχή τουλάχιστον για τον άνθρωπο που θα επωμιστεί το δημοτικό ωδείο».

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι ένας υπάλληλος ή κάποια υπηρεσία του δήμου που θα τρέχει το ωδείο, θα το δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα, πάντως θα υπάρχει ένας διοικητικός επικεφαλής που θα λαμβάνει τις αποφάσεις και θα ασκεί κοινωνική και πολιτιστική πολιτική που ασκούσε το Δ.Σ. Κάποια νομικά πρόσωπα των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνούσε το 1εκ. ευρώ θα καταργηθούν και θα δημιουργηθούν στη θέση τους αντιδημαρχίες. Το Ωδείο σε δύο μήνες κλείνει τα 85 χρόνια λειτουργίας του, έχει αφήσει ένα στίγμα που είναι σημαντικό στον πολιτισμό της πόλης και στην καλλιτεχνική ζωή και πιστεύω να μετεξελιχθεί σωστά και να γίνει ακόμη καλύτερο μέσω του Δήμου».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles