22.4 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Είναι νωρίς να πούμε αν φτάσουμε στο εκλογοδικείο, σε εκείνο το επίπεδο τα δεδομένα θα είναι όλα υπέρ μου»

Την επιλογή να φτάσει έως το εκλογοδικείο που θα κρίνει οριστικά το ποιος θα ορκιστεί τελικά δημοτικός σύμβουλος την 1η Γενάρη, εξετάζει ο προς το παρόν «χαμένος» της υπόθεσης με την κλήρωση του πρωτοδικείου, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Kώστας Πεφάνης. Μπορεί στην διαδικασία αυτή να επικράτησε ο κ. Τσεκμέζογλου αλλά ο κ. Πεφάνης θεωρεί πως στο εκλογοδικείο τα πράγματα θα είναι υπέρ του, ενώ μίλησε για το κλειδί της νίκης Μουριάδη και τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν και δυσανασχετούν οι Καβαλιώτες.

«Λένε ότι όποιος χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη, ήταν μία άχαρη διαδικασία γιατί εκεί που κρινόμαστε πραγματικά είναι στις ψήφους που δεχόμαστε από τους συμπολίτες μας, αλλά σε περιπτώσεις ισοψηφίας -όπως έγινε- προβλέπεται από το νόμο αυτή η διαδικασία. Προχωρήσαμε γιατί σε κάθε περίπτωση συμφωνήσαμε με τον κ. Τσεκμέζογλου που ισοψηφίσαμε, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε καταμέτρηση ψήφων. Εκεί ήταν κάποιες διαφορές, τις έχουμε δει και το αποτέλεσμα της κλήρωσης ήταν αυτό, τυχερός ο κ. Τσεκμέζογλου και μπράβο του. Το επόμενο βήμα είναι το εκλογοδικείο δηλαδή ο νόμος δίνει το δικαίωμα να προσφύγουμε στο εκλογοδικείο για να ελέγξουμε τα αποτελέσματα της καταμέτρησης για κάποια ψηφοδέλτια τα οποία κρίνονται ότι δεν ήτανε σύννομα. Θα δούμε πως θα πράξουμε».

«Είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν θα φτάσουμε στο εκλογοδικείο, έχουμε πάρα πολλές μέρες μπροστά μας, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και αναλόγως θα προχωρήσουμε. Πιστεύω ότι σε εκείνο το επίπεδο βέβαια τα δεδομένα θα είναι όλα υπέρ μου, αλλά αυτή την στιγμή προέχει η πρόοδος του δήμου. Η προθεσμία για προσφυγή στο εκλογοδικείο, ο νόμος είναι 10 μέρες μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γιατί προσφεύγουμε κατά της επίσημης καταμέτρησης η οποία υπολογίζουμε ότι θα είναι έτοιμη να εκδοθεί έως τις 10 Νοεμβρη, οπότε έχουμε ακόμη μέρες. Τα αποτελέσματα της ένστασης αυτής θα βγουν μέχρι το τέλος του έτους ώστε να μπορέσει ο αντίστοιχος εκλεγέντας να ορκιστεί στις 1 Ιανουαρίου. Το έχουμε δει το 2019 μάλιστα που είχαμε καταμέτρηση μεταξύ του κ. Βακιρτζή και του κ. Ξουλόγη όπου ορκίστηκε ο κ. Ξουλόγης και μετά από ένα μήνα περίπου βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και έγινε η αλλαγή. Είναι και αυτή μια άχαρη διαδικασία, υπάρχει όμως διάθεση από όλες τις πλευρές και θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά».

«Τη νίκη αυτή δε θα την έλεγα ως δεύτερη ευκαιρία αλλά ως συνέχιση του έργου το οποίο γίνεται. Από το 2019 που βγήκε αυτή η διοίκηση -που είμαι και εγώ μέλος αυτής της διοίκησης- με μόλις 9 συμβούλους σε ένα συμβούλιο 45 ατόμων, με ισχνή παρουσία, ούτε καν πλειοψηφία, αυτά που αντιμετωπίσαμε τα δύο χρόνια που ήμασταν κλειστά λόγω κόβιντ και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, κάναμε ότι μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όπως θα έπρεπε ενώ δε λειτούργησε όλη η κοινωνία, όλη η οικονομία, πόσο δε μάλλον το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και η μη δυνατότητα να μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις που έπρεπε για την πόλη μας και το δήμο και μας δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο συνδυασμό Σύγχρονος Δήμος του Θόδωρου Μουριάδη και δεν είναι μία δεύτερη ευκαιρία είναι η συνέχιση του έργου που ξεκινήσαμε. Γιατί ξέρετε πολύ καλά όταν μία διοίκηση ξεκινά κάτι θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της διοίκησης της ή στην επόμενη, δηλαδή μετά από 4 χρόνια. Όλες οι διαδικασίες όλες οι μελέτες που πρέπει να γίνουν απαιτούν πάρα πολύ χρόνο και αυτό και έγινε».

«Δυστυχώς δεν βρήκαμε πάρα πολλές μελέτες από την προηγούμενη διοίκηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε έργα, ξεκινήσαμε πάρα πολλά καινούργια πράγματα, πολλά για τα οποία κατηγορηθήκαμε όπως για την πλατεία Καπνεργάτη. Ο κόσμος δυσανασχετεί δικαίως γιατί όλοι θα θέλαμε τα έργα να ξεκινήσουν και να τελειώσουν μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζεται. Δυστυχώς όμως εξαρτόμαστε από τους εργολάβους οι οποίοι έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να πάρουν παρατάσεις, να υπάρξει καθυστέρηση στο έργο για διάφορους προφανείς και νόμιμους λόγους. Έτσι λοιπόν και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το δικαίωμα του κάθε εργολάβου ο οποίος παίρνοντας ένα έργο είναι και υπεύθυνος και ο δήμος, η ευθύνη σε εισαγωγικά θα το πω του δήμου παύει από την στιγμή της ανάληψης του έργου από τον εργολάβο. Αφού ο δήμος είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τις διαδικασίες και να προχωρήσει ο εργολάβος ως έχει, καλώς ή κακώς θα φανεί στην συνέχεια. Χρειάζεται υπομονή από όλους, γίνονται πάρα πολλά έργα στην πόλη μας και πολλά για τα οποία κατηγορείται ο δήμος χωρίς να έχει ευθύνη, τις οπτικές ίνες και το φυσικό αέριο. Θα το πληρώσει ο δήμος γιατί τα αποτελέσματα της πορείας αυτών των έργων φέρνουν και κάποιες κακοτεχνίες, θα σας θυμίσω ότι ο ίδιος ο δήμαρχος δύο φορές πήγε στον εισαγγελέα για το έργο των οπτικών ινών και εκκρεμούν κάποιες καταγγελίες του δήμου προς τον εργολάβο αυτόν για κακοτεχνίες».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles