27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Έχουμε προσλάβει 2 άτομα επικουρικό προσωπικό έχουμε δεσμεύσει κονδύλια για τουλάχιστον 20 άτομα»

Ζητάμε ένα απλό πράγμα, την ενίσχυση του νοσοκομείου Καβάλας με επικουρικό νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό τονίζει η πρόεδρος των εργαζομένων στο ΓΝΚ Κατερίνα Πετράκη στο περιθώριο της μεγάλης κινητοποίησης στο Νοσοκομείο Καβάλας. Όπως τονίζει η ίδια «έχουμε προσλάβει 2 άτομα επικουρικό προσωπικό έχουμε δεσμεύσει κονδύλια για τουλάχιστον 20 άτομα» ενώ συμπλήρωσε πως «υπάρχουν εργαζόμενοι με 150-165 ρεπό, που σημαίνει 70 συνεχόμενες εβδομάδες 7ημερης εργασίας»!

«Σκοπός όλων των κινητοποιήσεων είναι η ανάδειξη των προβλημάτων, να καταλάβουν οι αρμόδιοι τι συμβαίνει. Σε όλο το διάστημα και γινόταν η κινητοποίηση μας, ερχόταν οι ασθενείς μας και με πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Δεν υπήρχε ούτε μία διαμαρτυρία, επ’ ουδενί δεν ήταν σκοπός μας να ταλαιπωρηθούν οι άρρωστοι για αυτό και έγκαιρα ενημερώσαμε την διοίκηση για την κινητοποίηση μας ώστε να αλλαχθούν τα ραντεβού και να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, δεν το θέλουμε, αυτό δεν είναι αυτοσκοπός μας. Εμείς το λέμε στους αρρώστους να ταχθούν μαζί μας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα σε αυτούς. Από τη προηγούμενη φορά που κάναμε την ευρεία σύσκεψη με τους δημάρχους και τους βουλευτές, ο δήμαρχος Καβάλας είναι αυτός που ενδιαφέρθηκε, πέρασε ένα ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο εστάλη στον πρωθυπουργό και τα συναρμόδια υπουργεία».

«Εμείς αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα, μια απλούστευση των διαδικασιών για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, ενός επικουρικού προσωπικού που ήδη εμείς έχουμε δεσμεύσει τα κονδύλια για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις προσλήψεις. Έχουμε προσωπικό ενδιαφερόμενο που ενδιαφέρεται να προστεθεί και θέλουμε να απλουστευτεί η διαδικασία γιατί πλέον η διαδικασία σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας έχει αλλάξει, είναι πολύ μεγάλη και είναι δύσκολο πια, πρέπει να περάσει από συναρμόδια υπουργεία, δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Υγείας, χρειάζεται υπουργική απόφαση, χρειάζεται κατανομή κτλ. Έχει χαθεί πολύ πολύς χρόνος με τις εκλογές που προηγήθηκαν και τις αυτοδιοικητικές, συνήθως κάθε χρόνο οι διαδικασίες για το επικουρικό προσωπικό ολοκληρωνόταν μέχρι το πρώτο μισό του έτους. Δυστυχώς υπήρχαν αυτές οι μεγάλες καθυστερήσεις και για το 2023 έχουμε προσλάβει 2 άτομα επικουρικό προσωπικό και εκείνο από διαδικασίες που έγιναν στην πολύ αρχή του χρόνου, ενώ έχουμε δεσμεύσει κονδύλια για τουλάχιστον 20 άτομα».

«Αυτή την στιγμή η δέσμευση αφορά για 22 άτομα νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, εννοείται ότι δεν φτάνει, όταν εργαζόμαστε με το 50% του νοσηλευτικού και το 35% του παραιατρικού, καταλαβαίνετε ότι δεν αρκεί. Στην χθεσινή κινητοποίηση τα παιδιά που έγραφαν στα πλακάτ τα ρεπό τους τα περισσότερα είναι παραιατρικό προσωπικό, 150 ρεπό καταλαβαίνετε τι σημαίνει; Σημαίνει 70 εβδομάδες χωρίς ρεπό, 70 εβδομάδες 7ημερης εργασίας και τέτοιας εργασίας που πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και σωματική και πνευματική. Χθες μίλησαν οι ίδιοι εργαζόμενοι και είπαν την αλήθεια τους, για τα ρεπό που τους χρωστάνε, ότι είναι 7 χρόνια επικουρικοί. Ποιος νόμος λέει ότι μπορεί να είναι κάποιος επικουρικός όταν η ίδια η νομοθεσία λέει πως όταν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες ο υπάλληλος μετατρέπεται σε αορίστου. 7 χρόνια δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας που να πεις ότι δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Μπαίνουμε στη λογική ξέρετε και όλες αυτές οι προσλήψεις αν γίνουν και όταν γίνουν ποτέ μόνιμες θα αφορούν αυτό το προσωπικό και στο σύστημα δεν θα συμμετέχει κανένας καινούργιος, οι θέσεις όλες θα καλυφθούν από τους επικουρικούς που σωστά τους δίνεται μοριοδότηση, όμως είναι κρίμα γιατί όλη η προσπάθεια που γίνεται για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας τελικά δεν ενισχύεται».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles