«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κοπεί το νερό στην Καβάλα, δεν θα κυλιστούμε στον προεκλογικό βούρκο»

0
260

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κοπεί το νερό στην Καβάλα, και η Καβάλα και οι οικισμοί του δήμου Καβάλας θα έχουν απρόσκοπτη παροχή νερού και δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ το ρεύμα στη ΔΕΥΑ Καβάλας εξήγησε οργισμένος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης. Η οργισμένη αντίδραση του κ. Χρόνη προκλήθηκε από την ανακοίνωση της παράταξης «Ο Τόπος της ζωής μας», όπου σημειώνονταν ο ορατός κίνδυνος να κοπεί το ρεύμα στην επιχείρηση λόγω οφειλών και να μείνει η Καβάλα χωρίς νερό!

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κοπεί το νερό στην Καβάλα, και η Καβάλα και οι οικισμοί του δήμου Καβάλας θα έχουν απρόσκοπτη παροχή νερού και δεν είναι μονο το νερό που λέει ο κ. Παπαδόπουλος, είναι και οι βιολογικοί καθαρισμοί και τα αντλιοστάσια του δήμου. Θα λειτουργούν όλα κανονικά, θα έχουν ρεύμα όλα κανονικά, δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ κανένα πρόβλημα! Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου είπα πως δεν θα πρέπει να κυλιστούμε σε προεκλογικό βούρκο, τώρα πια φτάσαμε στα ψέματα. Δεν χρειάζεται να λέμε ψέματα προεκλογικά, πρέπει να πούμε αλήθειες. Δεν χρειάζεται να κινδυνολογούμε ανεύθυνα γιατί αυτό είναι ανεύθυνη κινδυνολογία, δεν υπάρχει ποτέ κανένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε κανένα αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ και σε καμία εγκατάσταση που έχει η ΔΕΥΑΚ, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Είπαμε ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ενεργειακή κρίση και άρχισε να μπαίνει η ρήτρα αναπροσαρμογής, το δηλώσαμε σε όλους ότι τη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν πρόκειται να την πληρώσουμε, δεν πρόκειται να μετακυλήσουμε το κόστος αυτό στους καταναλωτές. Οι καταναλωτές είναι φορτωμένοι ήδη με πάρα πολλά βάρη και εμείς θα έπρεπε να αυξήσουμε πολύ κιόλας το τιμολόγιο του νερού για να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής».

«Αυτό το κάναμε όλοι, και τα εξώδικα σε μας άργησαν κιόλας να έρθουν, έχει δυόμισι μήνες περίπου που άρχισαν να πηγαίνουν εξώδικα σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης που δε πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής γιατί δεν δύναται να την πληρώσουν. Είπαμε ότι το τιμολόγιο του νερού σε αυτή τετραετία δεν αυξήθηκε κατά ούτε ένα Cent και ούτε πρόκειται να αυξηθεί από δω και πέρα, ούτε στην επόμενη τετραετία. Ο στόχος μας είναι να μειωθεί το τιμολόγιο του νερού και όχι να αυξηθεί. Υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπορέσει να αναλάβει αυτό το κόστος το Υπουργείο. Γιατί ξαφνικά το Υπουργείο δεν μπορεί να πει στις ΔΕΥΑ πάρτε τα χρήματα και πληρώστε το έτσι, υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Γειτονικός δήμος πέρσι είχε πάρει κάποια εκατομμύρια ευρώ και πλήρωσε οφειλές στη ΔΕΗ και φυσικά συνεχίζει να έχεις οφειλές στη ΔΕΗ, δεν μπορείς αν δεν αυξήσεις το τιμολόγιο να πληρώσεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής, είπαμε αυτό το βάρος πρέπει να το αναλάβει το υπουργείο.

«Ο Δήμος Νέστου έκανε διακανονισμό, είναι μία διαδικασία που την ακολουθήσεις να κάνεις διακανονισμό να μην πληρώσεις μία δόση να έρθει μετά να γίνει δικαστήριο για να μπορέσει μετά το Υπουργείο Εσωτερικών με δικαστική απόφαση να πληρώσει. Εμείς είμαστε σε συνεργασία και με την ΕΔΕΥΑ και με και φυσικά με το Υπουργείο Εσωτερικών. Απλά αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών και ο. κ. Λιβάνιος είναι μόνιμα στη Θεσσαλία γιατί υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τα δικά μας εκεί και προσπαθούν οι άνθρωποι να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου. Εμείς έχουμε φροντίσει και έχουμε λάβει τα μέτρα μας ώστε ποτέ μα ποτέ να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα αντλιοστάσιο μας και δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Όταν μίλησα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ τον κ. Μαρινάκη που είναι και δήμαρχος Ρεθύμνου που είναι πολύ μικρότερος Δήμος από το δικό μας, η οφειλή που έχουν προς την ΔΕΗ είναι 9 εκατομμύρια, ενώ η δική μας είναι 3.8 εκ. και ήδη την περασμένη βδομάδα δώσαμε 230 χιλιάδες ευρώ.

«Να σας πω ότι από το 2020 μέχρι το 2022 έχει μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας για τη ΔΕΥΑ κατά 2,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες, από τα 15 περίπου πέσαμε στα 12-12.5 εκ. Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις που γίνονται αποδίδουν, ήδη η αλλαγή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αποδίδει και έχουμε λιγότερο ενεργειακό κόστος. Εμείς θα συνεχίσουμε και με τα φωτοβολταικά πάρκα που ετοιμάζουμε αυτή τη στιγμή θα μηδενίσουμε εντελώς την κατανάλωση μας. Είναι δηλαδή ακόμη και αυτή η οφειλή απόλυτα διαχειρίσιμη, δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Ποτέ δε θα μείνουμε από νερό, δε θα μείνουμε από ρεύμα, είναι αισχρή αυτή η κινδυνολογία, δεν μπορείς χωρίς να έχεις ρωτήσει ποτέ, το πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, το Δήμαρχο, έχει μέλη στο διοικητικό συμβούλιο ο κ. Παπαδόπουλος, γιατί δε ρώτησε το μέλος του Δ.Σ.; Ξέρω γιατί γίνεται, γιατί ένας συνάδελφος σας σε άλλο μέσο πιέζει να κυλιστούμε σε αυτό το βούρκο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ