19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος αλλά ψήφος επιλογής για το ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει την χώρα»

Πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες ότι δεν μιλάμε για χαλαρή ψήφο αλλά για συνειδητοποιημένη ψήφο και ψήφο επιλογής για το ποιος μπορεί και έχει την επάρκεια να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της χώρας και ιδίως των περιφερειών της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αυτό επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Μιχάλης Αγγελόπουλος σε συνέντευξη του στον Alpha Radio, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου, την σημασία των ευρωπαϊκών θεμάτων για την χώρα μας και την βαρύτητα της ψήφου μας.

«Είναι μια καλή μέρα για μένα, προ ολίγου επανεκλέχθηκα πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου της αυτοδιοίκησης, είναι μία επιβεβαίωση της δουλειάς που κάνει η αυτοδιοίκησης, κάνει παρεμβάσεις, προσπαθεί να είναι ο βοηθός εκπληρώσεως του έργου της κεντρικής ένωσης Ελλάδος και των 332 δήμων της χώρας. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπροστά, αυτό είναι το αίτημα μας. Η ενασχόληση μου με τα ευρωπαϊκά θέματα είτε διαρκής, η πολιτική σου επιτρέπει και να απέχεις κάποια χρόνια και να υποτροπιάζεις γιατί είναι και μικρόβιο. Ο υψηλός αριθμός ψήφων το 2019, συνολικά 89.000 έχει δημιουργήσει ένα απόθεμα αλλά και μια μικρή αντικειμενική κρίση ότι ο ομιλών μπορεί να ξέρει 10 πράγματα και να είναι χρήσιμος. Άρα ήταν κάτι που δεν το είχα διαγράψει από το μυαλό μου αλλά δεν το είχα κυνηγήσει με την έννοια να βρω άτομα και πρόσωπα για να γίνει κατορθωτό, είναι μεγάλη μου τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και μέσω του γραφείο του μου το πρότεινε ένα πρωί όταν ήμουν στο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου έχω αναλάβει με την κοινοπραξία την δικηγορική την αποστολή του νομικού συμβούλου για μεγάλα έργα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα για λιμενοδεξαμενές και φράγματα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και πιστεύω ότι αυτή τη φορά πρέπει να πάνε στο κοινοβούλιο άνθρωποι που θα κάνουν την δουλειά, την λάντζα, να προωθήσουν τα αιτήματα των περιφερειών».

«Οι κοινωνίες ζητούν μεγαλύτερη προσήλωση και αφοσίωση, μεγαλύτερη γνώση στο αντικείμενο, και κυρίως νομίζω θέλουν να εμπιστεύονται ανθρώπους που είναι κοντά στην κοινωνία και μπορούν να την αντιλαμβάνονται και να την εκπροσωπούν σωστά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευρωβουλευτές που κάνανε την δουλειά τους, αλλά ο κόσμος σε αυτή την εποχή κρίσεων, οικονομικων δυσκολιών τεράστιων, κλιματικής αλλαγής και κρίσης και διαρθρωτικών προβλημάτων και θέματα κοινωνικης συνοχής, είναι προφανές ότι ο κόσμος ζητά άλλες εκπροσωπήσεις και αυτό διατρέχει όλες τις παρατάξεις και τα κόμματα που συγκροτούν τα ευρωψηφοδέλτια».

«Το δυστύχημα είναι ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές είναι μόνο 21 και ενταγμένοι σε μία ομάδα επί συνόλου 720. Αντιλαμβάνεστε ο αριθμός είναι μικρός και είναι μικρός γιατί υπάρχουν πάρα πολλές επιτροπές, πάνω από 20 και η δουλειά είναι πολύ και δύσκολη και απαιτούνται διαπροσωπικές σχέσεις και γνώση πολλών ξένων γλωσσών. Υπάρχει το κομμάτι της συνειδητοποιημένης ψήφου, από την άλλη όμως στις 9 Ιουνίου ένα άλλο κομμάτι της κοινωνίας θα απαξιώσει να ψηφίσει, θα πει εντάξει αφού είναι αυτή η διαφορά των κομμάτων τι να πάω να κάνω, είναι καλοκαίρι. Εδώ λοιπόν χρειάζεται προσοχή και θα φανεί πόσο η στρατηγική μας θα είναι ορθή και εννοώ όλων των κομμάτων αλλά και βεβαίως να πείσεις τους πολίτες ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή εκπροσώπηση. Στην ισχυρή εκπροσώπηση παίζει ρόλο και το ποσοστό των ψηφισάντων, πρέπει μία χώρα να φαίνεται ότι έχει σύμπνοια, συναντίληψη και συμπόρευση σε κοινά οράματα, με τις διαφοροποιήσεις του καθενός, με τις δυνατότητες του κάθε ατόμου».

«Αυτό είναι το στοίχημα των εκλογών, όχι χαλαρή ψήφος, ηθελημένη ψήφος σε ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, ελάχιστη αφιέρωση χρόνου για τα δρώμενα και χρήση της επιστολικής ψήφου η πλατφόρμα της οποίας λειτουργεί μέχρι τις 29 Απριλίου. Σήμερα πηγαίνω στην Τρίπολη όπου εγκαινιάζεται η μεγάλη έκθεση Πελοπόννησος Expo, που αφόρα την προβολή των αγροτικών και τοπικών προϊόντων και όχι μόνον με μία καινοτόμο προσέγγιση. Στις 18.00 ανοίγει η μεγάλη έκθεση στο Σύνταγμα στο μετρό, όπου θα είναι και η Καβάλα, σε μια έκθεση που θα την επισκεφθώ αύριο και θα κάνω το καθήκον μου υπερασπιζόμενος την ιδιαιτερότητα μίας περιοχής που την αγαπώ σαν δεύτερη πατρίδα μου. Έχω πάει στην Κοζάνη, στη Μυτιλήνη, στην Αλεξανδρούπολη και θα αφιερώσω αρκετό χρόνο στην Αν. Μακεδονία Θράκη από την οποία προσδοκώ και ένα μεγάλο αριθμό ψήφων επιλογής, γιατί χωρίς την ΑΜΘ δε θα μπορέσω να προχωρήσω! Στις 20 Απριλίου στην Ελευθερόπουλη υπάρχει παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Διαμαντόπουλου, διακεκριμένου καθηγητή για την αβασίλευτη δημοκρατία. Το βιβλίο αυτό που παρουσιάζεται με τη Διεθνή Ευρωπαϊκή Κίνηση μαζί και με την περιφερειακή ένωση δήμων ΑΜΘ υπό την προεδρία του Σάββα Μιχαηλίδη, θα το προλογίσουν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης και εγώ, οπότε θα βρεθώ στην περιοχή σας προσεχώς».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles