16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

“Απαιτείται περισσότερη αυτοπεποίθηση από το πιο ισχυρό στρατιωτικά και οικονομικά κράτος των Βαλκανίων

 

Εάν εμείς σήμερα καταγγείλουμε την συμφωνία των Πρεσπών θα εμφανιστούμε διεθνώς ότι δεν θέλουμε πια να λέγονται Βόρεια Μακεδονία, ενώ είναι το μοναδικό κεκτημένο από αυτή την συμφωνία εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η μη κύρωση των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία είναι ένα όπλο στα χέρια της για πίεση προς τη γείτονα χώρα συμπλήρωσε ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα, όντας η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από αυτή την υπόθεση.

«Μία συμφωνία μπορεί να καταγγελθεί, εάν την καταγγείλει χωρίς λόγο στην συγκεκριμένη συμφωνία οι διατάξεις που αφορούν στο όνομα της χώρας, που είναι Βόρεια Μακεδονία, στην εθνότητα που είναι πολίτες της Β. Μακεδονίας – Μακεδόνες και στη γλώσσα που είναι η μακεδονική, η συμφωνία παραμείνει ισχυρή. Επομένως εάν τα Σκόπια αύριο το πρωί καταγγείλουν την συμφωνία θα πρέπει να συνεχίσουν να λέγονται Βόρεια Μακεδονία. Αν έχει η άλλη πλευρά παραβιάσει ουσιωδώς την συμφωνία, δηλαδή εν προκειμένω τις τελευταίες 10 ημέρες τα Σκόπια επιμένουν να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία για τη χώρα τους και όχι Βόρεια Μακεδονία. Αυτή είναι ουσιώδης παράβαση και λόγω αυτού μπορεί να ζητήσει η άλλη πλευρά να λυθεί η συμφωνία. Σε αυτή την περίπτωση όμως παύει και η υποχρέωση των Σκοπίων να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία, οπότε σε αυτή την περίπτωση οι Σλαβομακεδόνες θα είναι τρισευτυχισμένοι που τους απαλλάσσουμε από την υποχρέωση να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία. Άρα δεν μας συμφέρει».

«Το μόνο που πήραμε από τη συμφωνία των Πρεσπών είναι αντί να λέγονται σκέτο Μακεδονία, να ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία και με αντάλλαγμα αυτό μπήκανε στο ΝΑΤΟ, αλλάξανε όνομα στον ΟΗΕ, τελείωσε η διαμάχη που είχαμε μεταξύ μας κτλ. Αν τους λύσουμε την συμφωνία χάνουμε και αυτό το μοναδικό πράγμα που πήραμε τότε. Η ένταξη τους στην Ε.Ε. δεν σχετίζεται αυτομάτως με τον σεβασμό της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά είναι βασικός λόγος, οι ευρωπαίοι δηλαδή έχουν δει ότι είναι βασικό κριτήριο ο σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών. Αν όμως εμείς την καταγγείλουμε θα εμφανιζόμαστε εμείς ως αυτοί που δε θέλουμε να λέγονται Βόρεια Μακεδονία, δηλαδή ότι εμείς θέλουμε το σκέτο Μακεδονία. Αν την καταγγείλουν θα είναι χωρίς σοβαρό λόγο και θα συνεχίσουν να δεσμεύονται από το όνομα Βόρεια Μακεδονία».

«Ασκούνται αυτή την στιγμή πιέσεις προς τα Σκόπια από που πλευράς Αμερικής και Ευρώπης και η εκτίμηση μου είναι ότι τα Σκόπια είναι στη φάση που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, φάση προσαρμογής. Ή σε μερικούς μήνες θα το έχουν καταλάβει και θα το σταματήσουνε ή θα συνεχίσουν τον κλεφτοπόλεμο, θα το δούμε αυτό. Ή θα συνεχίσουν τον κλεφτοπόλεμο ή θα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Το FIR των Σκοπίων προστατεύεται και από την Ελλάδα και την Ιταλία, τώρα για την ενταξιακή τους πορεία στην Ε.Ε., προφανώς είναι κάτι που δε θέλουμε να προχωρήσει στην παρούσα φάση διότι είναι σαν να τους επιβραβεύουμε που λέγονται σκέτο Μακεδονία. Πακέτο πάνε τα μνημόνια αυτά, υπεγράφησαν μαζί και πάνε μαζί, δε μπορείς να κυρώσεις το ένα και όχι το άλλο, τώρα πρέπει να πιέσεις την άλλη πλευρά και η μη κύρωση των μνημονίων ασκεί πιέσεις».

«Εκείνο που προτείνω είναι μεγαλύτερη ψυχραιμία όταν προσεγγίζουμε το θέμα, είμαστε το ισχυρότερο οικονομικά και στρατιωτικά κράτος των Βαλκανίων, δεν έχουμε τίποτα να ανησυχούμε από όλα αυτά τα πράγματα, όταν λέω τίποτα, απολύτως τίποτα. Λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση, δηλαδή αυτό το πράγμα κακό που πάθαμε, ωχ μανούλα μου, διαβάζω ξαφνικά έσκασε το μακεδονικό το τέλος κόσμου, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Περισσότερη αυτοπεποίθηση από το πιο ισχυρό στρατιωτικά και οικονομικά κράτος των Βαλκανίων, με τεράστια διαφορά από όλους τους άλλους. Είμαστε το πιο ισχυρό οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά, κοινωνικά, έχουμε ένα στέρεο σύστημα που δοκιμάστηκε πολύ άγρια την προηγούμενη δεκαετία και άντεξε, αυτό δείχνει δύναμη για ένα έθνος και μια κοινωνία».

«Υπάρχουν και κινήσεις που προφανώς έχουν γίνει κάτω από το τραπέζι τις οποίες δεν βλέπουμε, θα δώσω ένα παράδειγμα με το που βγαίνει η πρόεδρος των Σκοπίων και ορκίζεται στο όνομα Μακεδονία και όχι Βόρεια Μακεδονία λίγη ώρα μετά αρχίζουνε οι παραστάσεις από ξένες κυβερνήσεις, προφανώς η Ελλάδα προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο είχε κάνει την δουλειά της. Δεν ξύπνησε ο άλλος στη Νέα Υόρκη 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και διαμαρτυρήθηκε γιατί η πρόεδρος ορκίστηκε στη Μακεδονία αντί για Βόρεια Μακεδονία. Είχε γίνει προεργασία για αυτά τα θέματα αλλά εμείς βλέπουμε μόνο την επιφάνεια».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles