19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της αξιοποίησης για σανατόριο και ορθοπεδική!

Δύο καλές ειδήσεις προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες για το σανατόριο και την ορθοπεδική καθώς όπως ανακοίνωσε στον Alpha Radio ο Ξενοφών Κροκίδης, πρόεδρος της ιατρικής εταιρείας στην Καβάλα πρώτον η αναίρεση που είχε ασκήσει το ελληνικό δημόσιο για το παλιό σανατόριο απορρίφθηκε και δεύτερον τα δύο κτίρια επετεύχθη να αλλάξουν χρήση ώστε να προχωρήσουν μετά στην αξιοποίηση τους.

«Έχουμε ευχάριστα να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας, τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε ότι η αναίρεση που είχε ασκήσει το ελληνικό δημόσιο για το παλιό σανατόριο απορρίφθηκε, είναι μία κολόνια που κρατά 30 χρόνια, από το 1994. Τότε ο νομάρχης Νιζάμης έκρινε ότι έπρεπε να διεκδικήσει αυτό το οίκημα το οποίο ανήκει σε μας και το οποίο το είχαμε διαθέσει για να λειτουργεί το νοσοκομείο, αλλά η απόφαση ελήφθη, περιμέναμε να καθαρογραφεί και να δούμε τι θα κάνουμε.

«Την ίδια ώρα υπάρχει μία θετική εξέλιξη όσον αφορά τόσο στο Σανατόριο όσο και στην παλιά ορθοπεδική για την αλλαγή χρήσης. Πρέπει να αλλάξουν οι χρήσεις, αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση, πέρασε από την επιτροπή σχεδίου πόλης ομόφωνα, πέρασε την Παρασκευή από το τοπικό συμβούλιο ομόφωνα η αλλαγή χρήσης και προτάθηκαν και εγκρίθηκαν οι χρήσεις κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις και περίθαλψη. Η προηγούμενη  χρήση ήταν για εκπαίδευση έρευνα και τεχνολογία. Για αυτό συζητούσαν σε κάποιο σημείο αν θα χρησιμοποιούνταν από το ΤΕΙ ο χώρος αυτός. Ο επόμενος σταθμός είναι να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και μετά να εγκριθεί από την αποκεντρωμένη».

«Νομίζω ότι δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο, άρα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος, τόσο για την παλιά ορθοπεδική όπου οι ενέργειες και οι εργασίες από την εταιρεία του κ. Χρυσανίδη συνεχίζονται, είναι εργασίες όμως οι οποίες δεν θα τελειώσουν αύριο, πριν από 2-3 μέρες που είχαμε συναντηθεί τότε με τον κ. Χρυσανίδη μας είχε πει ότι υπάρχει ορίζοντας 2 ετών για την υλοποίηση όλου αυτόυ του σχεδίου, άρα αυτό προχωράει αλλά από την άλλη πλευρά με την απόρριψη της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση του. Να ευχαριστήσω ανθρώπους που μας βοηθάνε όπως ο Κωστής Σιμιτσής ο πρώην δήμαρχος αλλά και ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας Αρχέλαος Γρανάς. Το γεγονός ότι τόσο ο πρώην όσο και ο σημερινός πρόεδρος της ιατρικής εταιρίας είναι δημοτικός σύμβουλος έχει κάποια θετική επίδραση σε αυτές τις αποφάσεις.

«Συμφωνήσαμε με τον δήμαρχο, με ένα μακρόχρονο αν θέλετε συμφωνητικό να παραχωρήσουμε ένα μέρος από τις εγκαταστάσεις της ιατρικής εταιρείας που λειτουργούν στην Αμυγδαλεώνα και αναφέρομαι στο συνεδριακό κέντρο όπου παλιότερα είχαμε κάνει πολλές εκδηλώσεις και το συνέδριο της ιατρικής εταιρείας, προκειμένου αφενός μεν να έρθει σε μια καλή κατάσταση από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και να χρησιμοποιείται και από τον δήμο και από εμάς για κάποια εκδήλωση, για κάποιο συνέδριο κτλ.

«Η ορθοπεδική έχει πάρει το δρόμο της, γίνεται από την εταιρία του κ. Χρυσανίδη εργασίες που να μπορεί να ικανοποιεί οποιαδήποτε χρήση και κυρίως ένα ίδρυμα φιλοξενίας υπερηλίκων. Θα μου πείτε έχουμε 4 γηροκομεία και άλλες δομές που και αυτές σαν γηροκομεία λειτουργούν, υπάρχει τόση μεγάλη ανάγκη για κλίνες. Σαν γιατρός σας λέω ναι υπάρχουν λίστες μεγάλες. Για το σανατόριο υπάρχει ενδιαφέρον αξιοποίησης. Στην ορεινή Αρκαδία έγινε το σανατόριο μέσω αξιοποίησης μπουτίκ χοτέλ, και ήρθε στην επικαιρότητα πρόσφατα. Θα δούμε τι θα γίνει με το δικό μας σανατόριο, εμείς όταν έρθει η ώρα θα ανοίξουμε το παιχνίδι ώστε να έχουμε μία καλή αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου».

«Τις τελευταίες ημέρες είχα την ευκαιρία να βρεθώ με αφορμή μια άσκηση της πυροσβεστικής στο σανατόριο, στο εκκλησάκι του Αγίου Θεράποντα εκεί, είχα μια επικοινωνία με τον πατέρα Λουκά και μου ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιοι που βεβηλώνουν το ναίδριο, βάζουν χέρι στο παγκάρι που είναι άδειο! Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, αν έχουν ανάγκη ας έρθουν να ζητήσουν βοήθεια, το να σπας το παγκάρι ότι χειρότερο».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles