16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Στο Περιγιάλι θα δημιουργηθεί μια νέα Καβάλα δίπλα στην Καβάλα»!

Τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν για πάντα την όψη του Περιγιαλίου εξήγησε στον Alpha Radio o Απόστολος Χρόνης, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας. O ίδιος ανέλυσε ποια έργα έχουν προτεραιότητα, και σημείωσε πως ετοιμάζονται υποδομές για ένα δήμο που θα φτάσει το 1 εκ. τουρίστες σε 10-20 χρόνια.

«Από τα προγράμματα που ανακοινώσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ για το Περιγιάλι εμείς θα κάνουμε την αποχέτευση και την αποχέτευση ομβρίων και φυσικά τα ρέματα που υπάρχουν εκεί πέρα γιατί η περιοχή Περιγιαλίου επειδή είναι φλατ περιοχή είναι σε μία ευθεία, είναι από τις επικίνδυνες περιοχές για πλημμύρα. Να σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι μία παρθένα περιοχή που υπάρχει απορροή των υδάτων σε μεγάλο βαθμό, όταν θα γίνουν κατοικίες, θα γίνουν δρόμοι με ασφαλτοστρώσεις, θα γίνουν πεζοδρόμια, τα νερά αυτά δεν θα έχουν διέξοδο οπότε όλα μαζί θα πρέπει να πάνε τους χείμαρρους που υπάρχουν εκεί. Για αυτό το λόγο είναι σημαντική η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και φυσικά να γίνει δίκτυο ομβρίων το οποίο θα μπορεί να πάρει πολύ γρήγορα τα νερά και να τα μεταφέρει στη θάλασσα. Εμείς από αυτό το έργο θα πάρουμε 4.5 εκ. ευρώ για να γίνουν το 50% του Περιγιαλίου δίκτυο αποχέτευσης και 50% δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. Το δίκτυο ύδρευσης είναι από άλλο πρόγραμμα και θα καλύψει το 100% της περιοχής.

«Η αλήθεια είναι ότι πάλεψαν πάρα πολύ οι υπηρεσίες του δήμου και η διεύθυνση ψηφιακών για το ΣΒΑΑ, ευοδόθηκε αυτή η προσπάθεια, τελείωσε και να σκεφτούμε ότι μιλάμε για μία παρθένα περιοχή και ουσιαστικά μία καινούργια πόλη, μία νέα Καβάλα δίπλα στην Καβάλα. Πρέπει οι υποδομές που θα φτιαχτούν να είναι σχεδιασμένες για να καλύψουν τις ανάγκες τα επόμενα χρόνια γιατί ήδη οι τουριστικοί πράκτορες λένε πως θα έχουμε 600.000 τουρίστες τα επόμενα  10 χρόνια και τα επόμενα 20 χρόνια θα έχουμε 1.000.000 τουρίστες ως δήμος. Μαζί εννοούμε και το Παληό και τη Νέα Καρβάλη που φέτος θα έχει 5 beach bar! Ήδη η Νέα Καρβάλη ε΄χει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ήδη χτίζεται ξενοδοχείο στον Αμυγδαλεώνα, airbnb στα γύρω χωριά, ξενοδοχεία στη Λυδία κτλ. Προοδευτικά υπολογίζουν ότι στο δήμο Καβάλας θα φτάσουμε το 1 εκ. τουρίστες, οπότε οι υποδομές μας πρέπει να εξυπηρετούν πρώτα τους κατοικους και μετά και τους τουρίστες.

«Η περιοχή του Περιγιαλίου είναι μία πολύ καλή άσκηση για να μπορέσουμε να κάνουνε σωστές υποδομές γιατί ήδη ξεκίνησε η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα και θα γίνουν κι άλλες στη πορεία, καθώς και το Habit θα γίνει τουριστική μονάδα από τον ίδιο επιχειρηματία που θα κάνει και το Δελφίνι. Οπότε εμείς πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος περιοχή, τουλάχιστον να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος που υπάρχουν δρόμοι χωρίς πεζοδρόμιο και δεν μπορεί να κινηθούν οι πολίτες, το έχει αναλάβει ουσιαστικά ο κ. Ιακωβίδης, συνεργάζονται όλες οι υπηρεσίες υπό την επίβλεψη του ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που όχι απλά θα βοηθήσει την Καβάλα να αναπτυχθεί αλλά θα βοηθήσει και οικιστικά την πόλη, καθώς σήμερα υπάρχουν πολλά ζευγάρια που δε μπορούν να νοικιάσουν ένα σπιτι γιατί τα έχουν κάνει όλα airbnb και τώρα εκεί θα δημιουργηθούν σπίτια που θα μπορούν να νοικιάσουνε οι συνδημότες μας και φυσικά η τουριστική ανάπτυξη. Είναι μια πολύ όμορφη και πράσινη περιοχή, θέλουμε να παραμείνει καταπράσινη με οάσεις πράσινου ανάμεσα στο μπετό.

«Άμεσα ξεκινάμε τα έργα, μέσα στο 2024 πρέπει να γίνουν οι δημοπρατήσεις των έργων που σημαίνει ότι μέχρι τέλος του έτους, οπότε αρχές του 2025 θα ξεκινήσουνε όλοι οι εργολάβοι να κάνουν τις δουλειές τους. Ο κεντρικός δρόμος μέσα από το στρατόπεδο θα ξεκινήσει σύντομα, θα κοστίσει 20 εκ. ευρώ, θα είναι 20μετρος και θα έχιε όλες τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και έχει προβλεφθεί από το δήμο Καβάλας εκεί να μπει και ένας μεγάλος αγωγός που εκεί θα περάσουνε όλες οι οπτικές ίνες για να μη σκάβουν συνεχώς το δρόμο, το ίδιο και για το φυσικό αέριο. Οπότε θεωρώ ότι μέσα στο έτος θα μπορούσε να ξεκινήσιε ο εργολάβος εκεί, θα γίνει κάτι πολύ όμορφο, ξεκινά από τα νεκροταφεία με κυκλικό κόμβο, προχωράει ανάμεσα στο lild και το παλιό Δελφίνι, έρχεται στο παλιό στρατοδικείο εκεί που είναι το ρέμα αυτή τη στιγμή στο τεχνικό Λύκειο με έναν επίσης κυκλικό κόμβο και θα κουμπώνει εκεί. Δεν θα υπάρχουν φανάρια αλλά μόνο κυκλικοί κόμβοι, όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο γρηγορότερα θα αποσυμφορηθεί η είσοδος της πόλης».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles