27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Στο κομμάτι της ψηφιοποίησης έγινε δουλειά που ίσως δεν φαίνεται στον πολίτη»

Για το έργο που έγινε ήδη την περασμένη 4ετία, αλλά και το έργο που έχει μπει σε… ράγες για να υλοποιηθεί μίλησε στον Alpha Radio ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας Γιώργος Μιχαηλίδης. Ο ίδιος παρέθεσε τα όσα σημαντικά έγιναν την προηγούμενη περίοδο, πολλά εκ των οποίων δεν φαίνονται στους πολίτες αλλά αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ παρέθεσε και τις προτεραιότητες που τέθηκαν και αναμένουν χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν.

«Παρότι εγώ αποχωρώ θα  συνεχιστεί το έργο, υπάρχει μια αξιόλογη διεύθυνση, όπου χρειαστεί η βοήθεια μου θα την προσφέρω αλλά η διεύθυνση είναι πολύ αξιόλογη και στελεχωμένη με άξια στελέχη, να είστε σίγουροι ότι το έργο αυτό συνεχίζεται. Όταν οι νέοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση αντιλαμβάνεστε ότι οι καταστάσεις στη ζωή τους είναι πολύ δυναμικές, επομένως για αυτό θέλουμε περισσότερους νέους να εμπλέκονται με την αυτοδιοίκηση διότι οι συνθήκες αλλάζουν πολύ γρήγορα σήμερα μπορείς και αύριο δεν μπορείς, καταλαβαίνετε ότι δεν έχει ένας ιδιωτικός υπάλληλος στην ηλικία αυτή την άνεση που έχει κάποιος άλλος ενδεχομένως σε μία πιο προχωρημένη ηλικία που έχει διευθετήσει πράγματα να συμμετέχει τόσο ενεργά».

«Συνεχίστηκαν και αναβαθμίστηκαν πάρα πολλές από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου, κάποιες αναδιοργανώθηκαν όπως αυτή με τα αιτήματα των πολιτών και επειδή βγήκαν και αντίστοιχα προγράμματα έγιναν πάρα πολλές προτάσεις, έχουν σχηματιστεί πολλές προτάσεις που αφορούν ψηφιακά έργα, έχουν κατατεθεί και περιμένουμε την έγκρισή τους. Θεωρώ ότι η έγκριση ειδικά του smart city του μεγάλου προγράμματος είναι κομβικής σημασίας για να ξεμπλοκάρουνε σχεδιασμοί που έχουνε γίνει ακόμα απο την προηγούμενη διοίκηση. Σχεδιασμοί που αν το θέλετε αναβαθμίστηκαν μπήκανε μέσα σε άλλους σχεδιασμούς που γίνανε στη διάρκεια της πενταετίας και αυτή την στιγμή πρέπει οπωσδήποτε να ξεμπλοκάρουνε διότι μιλάμε για έργα μεγάλα, έργα που πατάνε στα προβλήματα του δήμου στο κυκλοφοριακό, στον τουρισμό, την οδική ασφάλεια και τα οποία δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν με ίδιους πόρους, είναι αδύνατον να βρεθούν αυτά τα λεφτά, οπότε θα πρέπει να ξεμπλοκάρουν αυτά τα έργα».

«Σε αυτό το κομμάτι έχει γίνει μία σημαντική δουλειά όπως και σε ένα άλλο κομμάτι που αφορά την ίδια την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου που δεν φαίνεται προς τα έξω  αλλά φαίνεται μέσα στην λειτουργία του δήμου, π.χ. με τις δυνατότητες μας έδωσε το υπουργείο που μας έδωσε διάφορες άδειες της microsoft και μπορέσαμε εύκολα να κάνουμε την τηλεργασία, να αποθηκεύουμε τα δεδομένα στο cloud, είναι μία πολύ επίπονη δουλειά στο κομμάτι της διεύθυνσης η οποία μπορεί να μην φαίνεται στους πολίτες αλλά στο εσωτερικό του δήμου αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο των υπηρεσιών. Εμείς προσανατολιστήκαμε στο τέλος της περιόδου του κορονοϊού στη δημιουργία μιας υποδομής μέσα στο δήμο Καβάλας για να μπορούμε να παρέχουμε τηλεργασία και ασφαλή εργασία από απόσταση και αποθήκευση όλων των αρχείων στο δήμο για τους εργαζόμενους του. Ενώ υλοποιούσαμε αυτή την δουλειά ξαφνικά το υπουργείο αποφασίζει να μας δώσει άδειες και αυτό σημαίνει ότι αλλάζουμε ρότα και κινούμαστε σε μία άλλη κατεύθυνση καλύτερη».

«Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, στο τέλειο δε μπορούμε να είμαστε γιατί απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα δηλαδή οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουνε τόσο μεγάλο προϋπολογισμό που τους επιτρέπει να κάνουν ψηφιακά έργα που τους επιτρέπει να κάνουν ψηφιακά έργα με ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι του προϋπολογισμού τους, οι υπόλοιπη δήμοι όμως νομίζω ότι είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα ή αν το θέλετε υπάρχει ένα δεύτερο επίπεδο δήμων που είναι σε ένα καλό επίπεδο και έχουν έναν πολύ καλό σχεδιασμό και εκεί είναι και ο δήμος Καβάλας ο οποίος είναι σε ένα ανεκτό προς καλό επίπεδο και θα μπορούσε να’ ναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο αν υπήρχαν οι χρηματοδοτήσεις, είναι έτοιμος να πάει στο καλύτερο επίπεδο. Υπάρχουν και δήμοι οι οποίοι δεν έχουνε κάνει αυτό το σχεδιασμό και ακολουθούν τις εξελίξεις. Τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν έχουν περιγραφεί ήδη στο smart city, αφορούν πρωτίστως το κυκλοφοριακό, απευθείας θα πρέπει να προχωρήσουμε στην ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση με αισθητήρες στην πρώτη ζώνη, υπάρχουν έργα για τον τουρισμό, τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος μέσω ψηφιακών εφαρμογών για τις οποίες έχει μαζευτεί το υλικό, που αφορούν την οδική ασφάλεια, εννοώ τους σηματοδότες και το κεντρικό σύστημα διαχείρισης και υπάρχει μία μεγάλη σειρά από ψηφιακά εργαλεία για το δήμο που θα ψηφιοποιήσουν το μεγαλύτερο κομμάτι των υπηρεσιών μέσα στο δήμο».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles