19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Στη λογοδοσία δεν απαντώνται οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, είναι μια διαδικασία παρωδία»

Για μία διαδικασία παρωδία όπου η διοίκηση με υπεκφυγές δεν απαντά ουσιαστικά σε καμία ερώτηση έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Η Καβάλα μπροστά Γιάννης Εριφυλλίδης, αναφερόμενος στην διαδικασία λογοδοσίας του δήμου Καβάλας. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα των δικών του ερωτήσεων σχετικά με το καταφύγιο ζώων στο Κρυονέρι όπου όπως είπε λάμβανε απαντήσεις όπως «έχω τα στοιχεία αλλά δεν τα δίνω». Σχολίασε όμως και την στάση του δημάρχου στη μη λειτουργία των λασπολούτρων σημειώνοντας πως δεν είναι σοβαρή εικόνα λίγες μέρες πριν το Μάιο να μην έχει αποφασίσει και πως πρέπει πάση θυσία να ανοίξουν έστω και εν μέρει.

«Στη λογοδοσία δεν απαντώνται οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, είναι μια διαδικασία παρωδία, εχθές κράτησε περισσότερο διότι πέρασε η άποψη της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να γίνει και συζήτηση. Στην πρώτη συνεδρίαση είχε κάνει μια δική του ερμηνεία του νόμου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και είπε ότι γίνεται η ερώτηση, έρχεται η απάντηση, το πολύ – πολύ μία δευτερολογία και δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Φυσικά δεν το λέει πουθενά αυτό ο νόμος επομένως καλώς έγινε συζήτηση χθες, βέβαια κράτησε 4 ώρες η διαδικασία και εκεί θέλει λίγη αυτοσυγκράτηση και από κάποιους της αντιπολίτευσης διότι μιλάνε πάρα πολύ. Εγώ μιλάω όσο πρέπει, διότι όταν έχεις καταθέσει την ερώτηση σου δεν είναι ο σκοπός της λογοδοσίας να κάνεις έκθεση ιδεών, πρέπει η δημοτική αρχή να απαντήσει σε συγκεκριμένες απαντήσεις».

«Για τη δική μας ερώτηση τη χθεσινή είδατε ότι υπήρχαν συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία δεν πήραμε καμία απολύτως απάντηση, σχετικά με τα αδέσποτα, με 9 ερωτήσεις, που όλες αφορούσαν το καταφύγιο του δήμου στο Κρυονέρι με αφορμή και την αναφορά της πρώην εθελόντριας η οποία εργάστηκε εκεί εθελοντικά για τρεις μήνες και είδε σημεία και τέρατα, τα οποία τα έγραψε σε ένα χαρτί, τα συνόδευσε και με πλούσιο -ταυτόχρονα όμως και φρικτό- φωτογραφικό υλικό που όποιος το βλέπει σοκάρεται και ζητήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις, ζητήσαμε συγκεκριμένα έγγραφα και τελικά μάθαμε ότι ούτε επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου υπάρχει για τα αδέσποτα. Σε όλες τις ερωτήσεις που κάναμε ο κ. Τσιτσιλικάκης μας είπε ότι εγώ θα σας απαντήσω μόνο για τους τρεις μήνες που είμαι εγώ αντιδήμαρχος. Αλλά εγώ δεν έκανα την ερώτηση στον κ. Τσιτσιλικάκη, ήθελα να πάμε σε βάθος 5 χρόνων όσο ήταν η διοίκηση του κ. Μουριάδη. Αλλά ακόμα και για αυτούς τους τρεις μήνες που είναι αντιδήμαρχος δεν απάντησε στα ερωτήματα, έκανε μία έκθεση ιδεών για το τι έκανε, τις θέλει να κάνει και ποιες συνεργασίες θέλει, επομένως δεν απάντησε ουσιαστικά σε τίποτε».

«Επομένως δεν βλέπω εγώ το νόημα αυτής της διαδικασίες όταν η δημοτική αρχή δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει και δεν ήταν μόνο στη δική μας ερώτηση, αλλά σε πολλών ερωτήσεις υπήρχαν υπεκφυγές αντί για ευθείες απαντήσεις που είναι ο σκοπός της λογοδοσίας. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι ο κ. Τσιτσιλικάκης δε ξέρει ούτε πόσα ζώα είναι στο καταφύγιο, ούτε αυτή την ερώτηση απάντησε, έχω τα στοιχεία λέει και δε τα αναφέρει! Η ασχετοσύνη μαζί με την έπαρση δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Όταν σε μια συνεδρίαση που καλείσαι να δώσεις στοιχεία λες τα έχω αλλά δε τα δίνω για ποια διαφάνεια μιλάμε;».

«Τα λασπόλουτρα πρέπει να λειτουργήσουν οπωσδήποτε, έστω και εν μέρει, ας περιοριστεί ο εργολάβος τους δύο μήνες που είναι η υψηλή σεζόν, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εν πάση περιπτώσει ο κόσμος να εξυπηρετηθεί διότι αυτοί που έρχονται, έρχονται για συγκεκριμένους λόγους ιατρικής φύσης. Αν δεν έρθουν φέτος μπορεί να πάνε κάπου αλλού και του χρόνου να μην έρθουν, είναι πολλοί οι παράμετροι και δεν μπορεί έτσι ελαφρά τη καρδία να λέει ο δήμος δεν θα το λειτουργήσω φέτος και ουσιαστικά μπαίνει ο Μάιος και αφήνει την εκκρεμότητα, λέγοντας κατά 90%. Ο επιχειρηματίας της περιοχής, ο ξενοδόχος για παράδειγμα τι θα πει σε αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο; Κάντε την κράτησή σας ή μην την κάνετε, κατά 90% δε θα λειτουργήσουμε; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και λίγες εβδομάδες πριν αρχίσει η περίοδος λειτουργίας του πηλοθεραπευτηρίου ξαφνικά μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας όπως λέει ο εργολάβος. Θα είναι φοβερό πλήγμα και για την τοπική οικονομία και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles